görseller
sellukaselluka
sellukaselluka
belki ilginizi çeker
  1. · büyük selluka
  2. · aka
  3. · selluka
  4. · huzur veren şarkılar
  5. · afyon patlatan
  6. · çeyrek
  7. · selluka
  8. · sen sen sen
gündem
  1. · yeşim salkım
  2. · zongul ducks
  3. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  4. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  5. · dünyanın en seksi şarkısı
  6. · apertura 2009
  7. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  8. · türk milletine has durumlar
  9. · turkcu net

selluka  

1. ege bölgesinde yetişen bir çiçek.
    (wondrous, 16.03.2004 16:33)
  2. aynı zamanda keyifli bir ezginin günlüğü şarkısıdır. içi bir hoş eden sözleri şöyledir efendim,

yağmur yağdı, gene damlar boyandı
    sellukalar uyandı
    yağmur yağdı, gene yıkandı kalbim
    aşk kapıma dayandı

dilimde şarkılar, hepsi aşktan yakınır
    yüreğimde kuşlar, hepsi aşktan sakınır
    yar senin kalbin kırılmış, sözler sana dokunur
    ama bak aşk sende de var, gözlerinden okunur

sen sen sen aşkı bilsen, başka bir dünyaya girsen
    sen sen sen aşkı bulsan,selluka gibi sarılsan
    (muglak, 10.03.2007 15:10)
  3. levent yüksel gece gece beni bu şarkıyla bambaşka dünyalara sürüklemiştir, başka bir dünyadan bahsederken.. böyle bir şarkıdır heralde bu, tam anlamıyla açıklamaya mecal bırakmadı gibi...

"yar senin kalbin kırılmış sözler sana dokunur..
    ama bak aşk sende de var,
    gözlerinden okunur.."

"selluka gibi sarılsan.."

(bkz: @1667192)
    (sezenehir, 20.11.2007 23:22 ~ 23:24)
  4. ilk dinleyişte gerek melodisi gerek sözlerinin derinliğiyle beni etkileyen ümitler kestirmek yerine umudu vaadeden bir şarkı,hüzünlü gecelerde dinlenmemesi tavsiye edilir zira ağlatabilir.
    (berre, 26.03.2008 23:21)
  5. levent yüksel tarafından da tekrar seslendirilmiş çok hoş bir şarkıdır
    (profesore, 26.10.2008 02:53)
  6. (63, 26.10.2008 02:55)
  7. levent yüksel yorumuyla gecenin bu vaktinde şu sefil bünyemi buradan alıp oraya götüren şarkı.

"orası neresi?" diye sakın sormayın.
    (van den budenmayer, 14.06.2009 04:02 ~ 15.06.2009 03:33)
  8. ezginin günlüğü'nün pek bilinmeyen şarkısıdır. dinleyip, sindirebilen vazgeçemez. "yar senin kalbin kırılmış, sözler sana dokunur. ama bak aşk sende de var, gözlerinden okunur."
    dörde özlem'de şimdi.
    (seher, 16.06.2009 13:48)
  9. ezginin günlüğü'nün ilk aşk albümünün (2003) en güzel şarkısıdır. 1980'in gölgesinde kalsa da, yine de benim için çok çok başkadır. aaaa zerdaliler de güzeldir. o zaman zerdaliler'le birlikte söz konusu albümün en güzel iki şarkısından biridir.

"sen sen sen aşkı bilsen, başka bir dünyaya girsen" kısmıyla biri için dilenebilecek en güzel dileklerden birini önüme bırakıyor nadir göktürk. sessizce kabulleniyorum iyi dileğini, sanki bana diyormuş gibi. kaçış olarak bakıyorum belki, bu gerçekten başka bir gerçek. bu dünyadan ayrı bir dünya. iki kişilik, birkaç saatlik ya da bir ömürlük, bilmiyorum.

öyledir ya hep; herkes kendi aşkını doğru, büyük, eksiksiz bilir. anlatamaz. "aşık olman gerek beni anlaman için" göndermeleri yapar seven kalbin sahibi. yok halbuki öyle bir şey. tek bir aşk yok... tek bir doğru da yok, giden bir yol da yok birçok farklı doğruya.

"dilimde şarkılar hepsi aşktan sakınır" vs "mutlu bütün şarkılar"... aka yalnızlık ömür boyu.
    (zinkafnun, 16.06.2009 14:57 ~ 14:59)
  10. dünyanın en değerli sarıcı bitkilerinden biri..

bir zamanlar izmir'in simgesi imiş. çoook eskilerden alsancak-karşıkaya-bornova'nın o güzel evlerinden bu çiçeklerin kokusu yayılırmış tüm kente.adı sellukaymış. belki de hiç duymadınız ismini. ezginin günlüğü bu çiçeğe şarkı yapana kadar sadece şarkıda geçen tınıyı dinlediniz. belki de hiç araştırmadınız bu nasıl bir çiçek diye.

bundan 3 sene kadar önce kemeraltı esnaf derneği bu nadide ve nesli tükenmeye başlamış sarmaşığın tohumlarını dağıtmaya başlamış.bir başka gönüllü kişi karşıyaka orman müdürlüğü ile işbirliği sağlayarak internette yarattıkları platformla ücretsiz tohum alışverişi yapmışlar. halen bu gönül bağı tüm coşkusu ile sürmekte.insanların tohum ekiminden ilk filizi görecekleri süreye kadar nasıl heyecanla beklediklerine inanamazsınız. sanırım bu ağ sürdükçe izmir eski simgesine kavuşacak. +1 coşkusunu da yaşadığım için çok mutluyum..

belki de elinizde tuttuğunuz kentkart ın arkasında sellukanın fotoğrafı var. kimbilir?

edit: (görsel: selluka/91688)
    (selase, 24.07.2009 12:16 ~ 12:23)
  11. an itibariyle ezginin günlüğü versiyonunu illa nihayet dinlediğim şarkı. tabii ilk ve son kez.

bu şarkıyı bir levent yüksel güzel söylüyor bir de levent yüksel. dahası yok.
    (van den budenmayer, 01.08.2009 01:32 ~ 01:39)
  12. yar senin kalbin kırılmış sözler sana dokunur
    ama bak aşk sende de var
    gözlerinden okunur

soğuk yatağınızda, mp3 playerınızın kulaklığının üzerine yatarsınız ya hani ses biraz boğuklaşır gibi olur ama aklınızda netleşir o sözler. o an aşık olmak istersiniz bu şarkı yüzünden. sırf bu sözleri sevgiliye söylemek için.
    (çıkar şu üstündekileri ne dediğin anlaşılmıyor, 01.08.2009 01:44 ~ 01:44)
  13. bu şarkının daha girişinde yağmurun cama pıt pıt çarpmış olduğunu, hafiflediği bir anda camdan dışarıya baktığınızı hayal edersiniz. bu görüntüden sonrası boş neredeyse derken üzerine sözler gelir ki...of. klasik bir ezginin günlüğü parçası. normum budur derim işte.
    (mevlüt şekeri hüznü, 04.08.2009 15:00)
  14. ezginin günlüğü'nün 25. yılı anısına çıkan çeyrek albümünde sezen aksu'nun 1980'i, bulutsuzluk özlemi'nin hükümsüzdür'ü ve candan erçetin'in gelmiyorsun'uyla beraber albümün en kötü coverlanmış dört parçasından biri. ne levent yüksel'in sesi gitmiştir bu şarkıya, ne de şarkının orijinalindeki hüzünle karışık ege neşesi verilebilmiştir, bildiğin ağıta evrilmiş, saçma ve manasız bir şarkı haline getirilmiş bu şirin ege bitkisi.
    (pontiarchus, 16.08.2009 15:50)
  15. çiçek isimlerinin en yakıştığı şarkıları yapan gruplardan biri ezginin günlüğü.
    ve bu şarkı da bir çiçek ismine yapılmış belki de en güzel şarkı. bizi bize anlatanlardan, onu bize anlatanlardan. onu ona da anlatabilmesini istediklerimizden.

yar senin kalbin kırılmış, sözler sana dokunur
    ama bak aşk sende de var, gözlerinden okunur.

ayrıca;
    lat. vigna caracalla
    (antik acılar çarşısı, 12.09.2009 00:25)
  16. dilinizdeki şarkıların yakındığı, yüreğinizdeki kuşların sakındığı vakitlerde; yağmur yağar, gene yıkanır kalbiniz...
    bu şarkıda, tam da bunu hissedersiniz.
    (diyojenin yavuklusu, 15.10.2009 13:01 ~ 13:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil