s.kindirik türk dizilerinden bir tanesi daha. "büyük yetenek büyük sorumluluk getirir" diyordu reklamlarında. iyi arak yapmışlar. (bkz:
spiderman)
bücür cadı'nın ardından
sihirli annem ve
acemi cadı'yı takip eden bir muhteşem yapım daha. konsepti geçtim
barbie,
sindy kırması bir de logosu var ki yıldızlı mıldızlı insan allahım neden diye sormadan edemiyor.
(reino, 10.09.2006 21:16)
nedir diye bekledim ve izledim.çok güldüm ama dizi komik diye değil,o kadar saçma bir senaryosu ve oyunculuk örnekleri var ki gülmemek elde değil.selena bir kalemin içinden bağırıyor,çıkarın kızlar beni diye fakat sesini duyuramıyor haliyle.sonra nedense güçlerini kullanmak aklına geliyor havaya renkli renkli yazılar yazıyor ve farkedilmesini sağlıyor.e kardeşim bu güçlerin vardıysa neden k.nı yırttın yarım saat?okul bahçesinde dayak yiyen öğretmene yardıma geldi kıyafet o biçim,herifleri bir takım dövüş teknikleri! kullanarak alt etti (salakça yine çünkü olağanüstü güçleri var ya) sonra güçlerini kullanmak aklına geldi adamın elinden sopayı bir fşşş efektiyle yok ediverdi.kızlara verdiği güçler ki yaşlarının saniye olarak süresine eşit zamanda kullanabilecekleri güçler bunlar,neye yarar kime yeter tartışılır.bir de üvey anne ne kadar abartılmış,vardır böyle kötü insanlar eminim ama yine de çok abartılmış buldum.o amca da salak,hiç bir şeyi anlamıyor,üvey abla desen yani kuzenleri bir kaşık suda boğmak istediğim cinsten.velhasıl kelam,2. bölümü izlemeye katlanamayacağım.
tanıtım şeysinden öğrendik ki; selena'nın açılımı= selin'in "se"si + nazlı "na"sı + leyla'nın "le"si. ya da böyle bişey, ıyk!..
konsept olarak terslik olan dizi. ilk bölümde selena, taş olarak tabir ettiğimiz vaziyette okula gelirken, daha sonra gazinoda sahneye çıkan piyanist şantör tadında karşımıza çıkar (yazarın notu: her iki halide beğenilmemiştir. halbuki dadı'da böyle miydi bu kız yahu?). iyilerin dostu, kötülerin düşmanı olan bir insandan ben oturmuşluk beklerim halbuki. bu selena'da kendi bulmuşluk hali yok ki hiç. utanmasam chaotic salak diyeceğim bu selena'ya, demiyorum. öte yandan literatürde sadece sabrina yok ki kardeşim. gidin
sailor moon takliti bir dizi yapın, reyting manyağı yaparız valla.
an itibariyle dönen "yeni bölüm" tanıtımında "
star wars" esintileri
* görüp havale geçirdiğim dandiklik...
atv tv ekranlarında yayınlanan dizi. haberim yoktu akşam saatleri arkadaşımın ağlamaklı sesiyle telefona yanıt verdim. star tv yi açmamı söyledi biraz izledikten sonra onu aramamı söyledi. dizi bittikten sonra aradım neden üzgün olduğunu sorduğumda 7 yıllık nickini(hades) artık kullanamayacağını ve bu yüzden çok üzgün olduğunu belirtti. peşi sıra diziye ve yapımcılara ardı arkası kesilmeyen bir küfürle. arkadaşların msn den "naber lan hades ışın kılıcın yanında mı zuhauhdua" demesi zoruna gidiyormuş. yazık...
(bkz:
hades) (dizideki hades karakteri, sesini araba motoru gibi çıkartmaya feci kasan kötü adamın adı.)
(bkz:
hepsi gerçek)
(dna, 25.10.2006 04:37 ~ 15.03.2007 17:54)
"yabancı dizileri bire bir kopyalayarak daha ne kadar devam edecek?" diye sorduran, insanı sinirlere sevk eden saçma türk televizyon yapımlarından birisi...
bugünkü
bücür cadı'dan esinlenmiş bölümünde selena'nın travesti halini gördüğümüz dizi.
(bkz:
allahım neydi günahım)
(reino, 29.10.2006 21:39)
kardeşimin "selena bu dünyadan gidiyo" diyerek hüngür şangır ağladığı, çocukların duygularıyla oynayan sipastik tv dizisi....
çocuklara izletip izletilmemesi konusunda şüphelerimin olduğu ve hala nasıl yayından kalkmadığını anlamadığım bişi
bildiğin
erotik dizi.
sinem kobalın kıyafetleri maaşallah
victoria's secret kreasyonundan çıkmış sanki.sırf bu nedenden çocuklara izletilmemesi gerek.en azından yurdumda zaten az olmayan abaza sayısını gelecekte arttırmamaları açısından...
ayrıca,diğer klonu
acemi cadı kadar gereksiz,özenti,amerikan-vari bir dizidir.oldum olası gıcığım bu türk işi sihir temalı dizilerine...ama izleniyor ki,hala yayında....kınıyorum vallaha,bu kadar boş senaryo,boş oyunculuklara rağmen tutan bir dizi...yazık...
ayrıca bir kez reklamlarında rastgeldim,
star wars gibi kutsal bir seriden arak yapmışlar,en içten küfürlerimi almışlardı.dokunmasınlar star wars'e...günahtır ya azıcık yaratıcılık kırıntısı da mı yok sizde?
giri girerken içerde açık olan tv den duyulan bir kuple replikle dumur olduğum dizi. giriyi falan bırakıp repliği yazayım dedim.
-çocuk dediğin dekolte gibidir ne giydiğine değil içindeki güzelliğe bakıcaksın..
izleyenlerin zeka seviyesinin düşmesine sebep olan dizi. küçükler için fazla adult (giyimler sebebiyle), büyükler içinse fazla çocukça kalıyor. rastgeldiğim bir bölümde 2 yaşındakilerin zeka seviyesine sesleniyordu selena ablamız. örneğin, x kişisini kurtarmak için formül hazırladığı apaçık belli iken "x kişisini kurtarmak için formül hazırlıyorum" diyor selena. pardon abla, ben senin o formülü akşam yemeği için hazırladığını sanıyordum.
büyülü perili dizi furyasından bir dizi. izlemediğim için fazla yorum yapamayacağım ama müziğinin insana cinnet geçirtme kapasitesinin yüksek olduğunu söyleyebilirim.
(bkz:
na na na selena)
0-2 yaş bilemedin 0-6 aylık çocuklara hitap ettiği fikrine; dizi tanıtımlarından kapıldığım dizi (bak burda diziyi izlemediğim imajını yaydım). hani küçük yemek yemeyen çocuğa reklam şu bu izlettirip ağzını açtırırsın da yemek yedirirsin ya, tam olarak işlevi bu heralde dizinin. ben yemek yedirdiğimden bilmiyorum bunları, ben de bu akım sayesinde annem ve teyzem tarafından beslenmişim ordan biliyorum.
siyah beyaz çekilen tatlı cadı'dan ilham alınarak yurdum insanına kakalanmaya çalışılan, taaa o devre göre bile boktan bir şekilde kurgulanmış olduğunu ilk anda farkettiren, çocukların da bunu yedikleri türk dizilerinden biri olmaktadır kendileri. (bkz:
tatlı cadı- turk versiyonu) medya kirliliği kavramına da güzel bir örnek teşkil ederler.
(ven, 03.02.2007 18:20 ~ 18:22)
gizem güven için seyredilecek dizidir..
hadesi elinde köpekle ordan oraya gidip aptal gibi gülen bir şaklabana çevirmiş eblek dizidir.
(açın bi bakın hades nedir ne değildir diye ya?)
(bkz:
allah belanızı versin)
hazırlık sınıfında sadece 1 aylık almanca bilgimle rol aldığım nasreddin hocanın almanca versiyonun bu dizinin yanında daha anlamlı kalacağı(150 seyirciden toplasak 5 kişi almanca biliyordu!),sinem kobalın pudraya boğulduğu,algida ve rodeo reklamında oynayan çocuğun asıl yaşından 5 kat daha küçük gösterildiği saçma dizilerden biri.
son bölüm fragmanlarında bize uzay boşluğunda da ekonun sonsuz olduğunu kanıtlamış dizidir. selena ile sevgilisi arasında arka fonda dünyayı gördüğümüz bölümde bangır bangır eko yapmaktadır ses nitekim.
(troke, 16.02.2007 21:06)