5 mayıs 2007 beşiktaş fenerbahçe maçı sonrası beşiktaş tribünlerine el hareketi çekmesi ve ardından da beşiktaş soyunma odasının önünden geçerken söylediği "çekirge bir sıçrar, iki sıçrar..." sözleriyle futboluyla sağlayamadığı gündemi sağlamış olan futbolcudur...
gerçekten takdire şayan bir defansif ortasahaymış. gerçeklerden fersah fersah uzak olduğu aşikar bir oyuncu. terbiye sınırlarından kilometrelerce dışına yerleşmiş bir arkadaş belli ki. bugünkü fanatik gazetesindeki habere bakalım. selçuk ne demiş:
“bir anlık sinirle beşiktaş tribünlerine istenmeyen o hareketi yaptım. hatalıyım, beşiktaş camiasından özür diliyorum. ama bugün olsa yine aynısını yaparım. dışarda sizden imza isteyenler sahada aslan kesiliyorlar”
hatalı olduğunu kabul ettiği bir şeyin aynısını tekrar yapacağını beyan eden gerçek bir kahraman. bir idol gözyaşlarımı tutamıyorum. bu arada daha iki gün önce
kadıköy'de kamuflajlarla gezmek zorunda kalan biriyken; beşiktaş taraftarının kendisinden imza isteyeceği sanrısına kapılması da dikkat çekici.
dünyaca ünlü yıldız futbolcu selçuk şahin uganda tatilinde kameralarımıza yakalandı. selçuk bir yandan güneşin tadını çıkarırken diğer yandan gazetecilerin topla ufak bir gösteri isteğini "bugün sesim berbat durumda, akşama konseri ehm pardon maçım var" diyerek reddetti. ve ekledi:
"burada o kadar fazla hayranım var ki, imza vere vere, vere vere bir kaldım. bırakacağım futbolu artık ilgiden."
alışmamış götte don durmazmış. adama birileri " özür dilerim, pişmanım de" diye tembihlemiş besbelli. ama kendisi önce "pişmanım" demiş, sonra "bir daha olsa yine yaparım" diyerek paradoks girdaplarında boğulmuştur. pişmanlık ne demek açsın bir baksın tdk'ya. kendisine şu nadide türküyü armağan ediyor, zevkle dinlemesini salık veriyorum.
(bkz: bahçelerde kayısıyam ben bu dağın ayısıyam)
kendisini hiç sevmem. fenerbahçelilerin çoğu da sevmez. diğer takımları tutanlar da sevmez herhalde. ama nasıl oluyor bilmiyorum zico'yla spor yazarları/yorumcuları bu adama hasta. "maldonado çok kötü bir futbolcu. hep yanlara pas veriyor. selçuk o kadar iyi ki hep ileriyi düşündüğü için topları kaybediyor. çok korkusuz oynuyor ondan hep." gibi bir yorum okumuştum ya da duymuştum. kimin söylediğini şu an tam hatırlamıyorum, önemli de değil zaten. şimdi bir adam ileriyi düşünüyor diye nasıl iyi futbolcu oluyor onu anlamadım ben. bu adam sürekli top kaybediyor. ben de hep nba'yde oynamayı düşünüyorum. ben de iyi basketbolcu muyum o zaman?
fenerbahçeye zerre faydası olmayan bir futbolcudur kendisi. darda kaldığı zaman ayağından topu çıkartmak için her şeyi yapar, üç rakip oyuncunun yanındaki bir adama bile pas verebilir. malca geri paslar verir. ve bunlar bir tek televizyondan görülür. tipine de uyuzum zaten. miy miy sesi var bi de. git lan fenerbahçeden.
yıl 2008, aylardan ağustos, ılık bir ankara gecesi... düşünüyorum da bu takımdan ortega'lar mı gitmedi, anelka'lar mı gitmedi, appiah'lar mı gitmedi, kezman'lar mı gitmiyor... ulan böyle adamlar gidiyor da bu selçuk denen kuntastik dmc niye gitmiyor?
bu adamı halen fenerbahçe spor kulübü formasıyla görmek inanın çok koyuyor...
hürriyet gazetesinde f.bahçe'ye kötü haber linkine tıklayıp selçuk'tan iyi haber bilgisine ulaşınca hürriyetin futboldan anladığını öğrenmeme vesile olmuş futbolcu. hürriyet spor servisini kutluyorum.
hani derler ya ''seni futbolcu yapanın taa amına koyayım''; konfederasyon kupasındaki maçlardan beri bu adamı her gördüğümde bu lafı ediyorum. ardından ''senin de suçun yok ki selçuk, seni futbolcu diye kadroda tutanı bulmak lazım'' diye de kendi kendimi telkin ediyorum.
hiç bir futbol zekası olmayan, futbolu bilmeyen nasıl oynanması gerekliliği hakkında bilgisi olmayan yığınla futbolcu vardır dünya üzerinde. kimi ruhunu ortaya koyar oynar kimi fiziksel özelliklerini ön plana çıkartarak bişeyler yapmaya çalışır. ve yetenekleri ve oyunculukları kısıtlı olduğu için üst düzey takımlarda oynayamazlar. ama bu 3 -yazıyla üç- fitbolcu üst düzey takımlarda iyi paralar karşılığı sözleşme imzalamış ve bonserviş bedelleri ödetmişlerdir. hatta bunlardan iki tanesi a milli takımda bile oynamıştır.
selçuk şahin hiç bir vasfı olmayan bırakın ileriyi yana bile top yapmayı beceremeyen bir futbulcumsudur. ikili mücadelelerde zayıf, ruhu yok, fiziği yok top kullanma becerisi yok, yok oğlu yok mına koyim. bu adam hangi vasıf ile fenerbahçe'de yeri geldiği zaman a milli takımda oynar?
josico'dan,maldonada'dan,deniz barış'tan,kemal şahin'den,linderoth'dan,mehmet topal'dan,cisse'den,inceman'dan,hüseyin cimşir'den,selçuk inan'dan çok büyük eksileri olmadığı gibi çok çok büyük bir artısı da yoktur bu defansa dönük orta saha oyuncusunun.
evet çok fazla sakatlık yaşıyor,ne zaman 2 maç üstüste oynasa üçüncü hafta ayağına sarılmış buz kalıpları ile gazeteleri süslüyor,evet gereğinden fazla inisiyatif alıyor ve bunu yaparken bariz hatalar yapıyor,evet çok fazla yaratıcı değil,basit oynamıyor,evet belki biraz maç formu tutsa devamlılığı olsa belki üzerine koyacak,daha faydalı oynacak ama bunca yıldır hep aynı filmi bize izletegelmiştir selçuk şahin.
hayır anlamadığım bir şey var ki bu adam bir iki yıl sonrasını düşünmüyor mu?? geleceği hakkında planları,büyük hedefleri yok mu? bu basiretsizliğin ve bunun yıllardır sürmesinin nedeni ne olabilir? kendisine çok iyi örnekler oluşturabilecek kayan yıldızlarla dolu türk futbolu ve fenerbahçe tarihini hiç mi okumadı hiç mi duymadı? sonunu bile bile bunları yapmasının altında acaba barcelona ile yapmış olduğu gizli mukavele mi var,oraya mı gidecek iniesta'yı mı xavi'yimi kesecek de bıktırmak istiyor kovdurmak istiyor kendisini? ulan ne zaman "ooo selçuk bu sezon iyi" desek boğazımıza tıkıyor.sonra da kimse bu türk futbolculara neden bu kadar haksızlık yapılıyor şans verilmiyor demesin.işte bu adam yıllardır buna çok bariz bir örnek.
can arat,yasin çakmak,selçuk şahin,kemal aslan,uğur boral,ali bilgin vs vs..aslında önlerinde o kadar müthiş bir örnek var ki,yakın zamana kadar acımasızca eleştirilmiş olmasına rağmen göstermiş olduğu gelişimle nasıl da el üstünden tutulan biri var ki,hem o kadar yakın ki bu oyunculara.
selçuk şahin'e ve benzerlerine müsait bir vakitlerinde ısrarla (bkz: semih şentürk) diyorum
aziz yıldırım'a kesin veren futbolcu.şüpheleniyorum gelen çalıştırıcılara da mı veriyor diye,arkadaşım bu adamın gol atması tesadüf,defansif özellikleri sadece türkiye liginde işlerse işliyor,avrupa'da fener'in bir anda ikişer üçer gol yediği tüm maçlarda oynamıştır ve felaketler yaşatmıştır(az alkmaar,dinamo kiev,sevilla,porto) buna rağmen kimse vazgeçmedi bu adamdan.selçuk oynadığı sürece fener en az 3 gol atmazsa en az bir puandan oluyor,demedi demeyin!
2003 yazında düzenlenen konfederasyonlar kupasında oynadığı güzel futbol sonucu tugay sonrası türk futbolunun yeni ön liberosu gazıyla apar topar istanbulspor'dan alınan ama o gün bugündür yerinde sayan futbolcu.
tee seneler önce, fenerbahçeye transfer olduğu sezon konfedarasyon kupasında izlemiştim selçuğu.. bu adamla işimiz var demiştim kendi kendime.. gerçekten de varmış.. top kaptırma, adam kaçırma, yer tutamama..
ayrıca 3 sezondur, her sezon öncesi "bu sene süper olacağım, en iyi transfer benim" gibi gaz açıklamalar yapıp akabinde sıçmaktadır.
zico döneminde zicoya övgüler dizdikten sonra aragones gelince eski dönemleri yerden yere vuran haz etmediğim futbolcu. ancak takımda oynadığı zaman takım biraz daha toparlanmış gözüküyor. çünkü oynadığı yeri doldurmayı biliyor. elbet tabi bir aurelio değil olamaz zaten. teknik kapasitesi sınırlı bile değil. yok.
mevkisi dolayısıyla fenerbahçe kadrosunun fosillerinden olmuştur.şöyle ki türkiye gibi bir ligte takımlar daha iyi olduklarını düşündükleri yabancı oyuncuları genelde hücum amaçlı alır ve kadrolarındaki 6 yabancıyı bu yolla doldururlar.savunma adına en önemli yer ise defanstaki göbektir.fakat bir yer vardır ki hani en kalas oyuncuyu koy sadece top uzaklaştırmaya yarasın yeter(sadece türkiye ligindeki maçlar için)dolayısıyla buraya da yabancı kontenjanı harcamaya gerek kalmaz.
yeter artık! fenerbahçeye yakışmıyor! top ayağına yakışmıyor! bu adam ileri doğru oynayamıyor! diye haykırmak istediğim futbolcu...
allah rızası için, kendin için, türkiye için, fenerbahçe için, bizim için yalvarıyorum sana aziz yıldırım; selçuk'un yerini dolduracak, hata yapmayacak, hücum özelliği çok olmasa da en azından pas hatası olmayacak bir oyuncu al..
cennetlik olursun cennetlik..
getirdiklerinden çok götürdükleri var bu adamın...