görseller
selçukselçuk

belki ilginizi çeker
  1. · selçuk parasayar
  2. · selçuk erdem
  3. · 18 ağustos 2007 fenerbahçe gaziantepspor maçı
  4. · best fm
  5. · 30 eylül 2008 fenerbahçe dinamo kiev maçı
  6. · itü sözlük yazarlarının ölmek istediği yerler
  7. · 28 eylül 2005 fenerbahçe psv eindhoven maçı
  8. · 12 kasım 2005 isviçre türkiye maçı
  9. · tarih ilçesi
  10. · luis aragones
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · author
  4. · ezel
  5. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  6. · annenin gençlik fotoğrafları
  7. · colin kazım richards
  8. · ankara da su savaşı yaparak eğlenmek
  9. · minibüs kalkar kalkmaz inmek isteyen yolcu

selçuk  

1. (bkz. selçuk erdem)
    (creepingdeath, 07.09.2004 14:18)
  2. efes kuşadası ve şirince gibi 3 turistik mekanın ortasında bir kasaba. çöp şiş ve ayranı meşhurdur. küçükken her gittiğimizde izmir yoluna çıkarken yol kenarındaki bedava araba duşlarına gireceğimiz için beni heyecanlandıran anamın memleketi. arabanın camlarının kapatılıp duşa sokulmasından ne zevk alıyordum bilmiyorum ama öyle işte.
    (the weakest link, 15.11.2004 15:35)
  3. güzel konuşan anlamına gelen erkek ismi olup selçuklu devletinin kurucusunun adıdır.
    bunun yanında kız ismi olarak kullanımı da görülmüştür.
    (luccy in the sky with the diamonds, 12.06.2005 14:17)
  4. gidilip görülmesi gereken tarih ilçesi. ayrıca eğer 2 arkadaş gidilmişse ve arabanız yoksa uygun bir fiyata scooter kiralayıp, gidilip-görülebilecek tüm yerleri bir gün içinde hiç acele etmeden ve scooter keyfi yaşayarak gezebilirsiniz.*
    http://www.selcuk.gov.tr/
    (smg, 07.02.2006 03:04)
  5. oğuzların kınık boyunun başı ve selçuklu devleti'ne adını veren kişi. salçuk diye de bilinir. adının anlamının küçük sel (çuk: bugünde kullanılan küçültme eki) yani selcik olduğu, bu adı da seyhun ırmağını yüzerek geçtiği için aldığı söylenir.
    (easy company, 17.11.2006 08:22 ~ 08:23)
  6. izmir ilinin 33.594 nüfuslu ve 295 km2 yüzölçümlü ilçesidir.

hayri sandıkçı ilçenin kaymakamıdır. acarlar, barutçu, gökçealan, havutçulu, sultaniye, şirince, zeytinköy, çamlık isimlerinde toplam 8 köyü bulunur.
    (rio, 29.05.2007 18:50)
  7. yaklaşık 12 yıldır yerleşik olarak yaşadığım,tipik izmir yaşam biçimiyle beni bağlayan,buradan ayrılmamın tek sebebinin izmir’e taşınmak olacağı, şirin,medeni,ramazan ayında sokaklarında oturup bira içebileceğiniz güzel izmir’in güzel ilçesi.

neleri meşhur? tarihine ve ören yerlerine değinmeden diğerleri için:
    1 çöp şiş:her yerde yenmemelidir.zira,çöp şiş yağsız ve yumuşak dana but etinden yapılır:yanında günlük mandra yoğurdundan yapılan ayran içilmelidir.
    2 şeftali:ciddi bir dış ve iç pazar tedarikçisidir.
    3 mandalina:aynı şeftalide olduğu gibi…
    4 zeytin:geniş alana yayılan zeytinlikleri ile ege’nin en lezzetli yağları üretilir.
    5 leylekleri:her yıl mart ayında gelirler,bütün ilçeyi işgal ederler neredeyse,bulabildikleri her yere yuva yaparlar,göze en hoş gelenleri sarnıçların üstünde yer alanlardır.fotoğraflıktır,afişliktir.
    6 arpa:selçuk’un en meşhur ayyaşıydı. zararsız,kızdırıldığı zaman ağzı iyi küfür yapan,çiğ balık yiyen,tabi ki şarap içen,yılda bir kez –o da zorla,şarap karşılığı-çevre esnafı tarafından hamama sokulan,konuşmak istediğinizde sizinle kesintisiz muhabbet edebilen,rahmetli.
    7 şirince:eski rum köyü.ticari zihniyetin yozlaştırdığı.ancak hala,özelliğini olmasa da güzelliğini koruyan,gidildiğinde kilisenin hemen üstündeki tepede pervin abla’da gözleme ve güveçte kuru fasulyeyi şirince ekmeği eşliğinde yemenin farz olduğu üzüm cenneti.
    8 şirince şarabı:yok öyle bir şey aslında. olsa da çok kısıtlı zaten. rekolteyi orada bulunan ve üretimin neredeyse tamamını ihraç eden fabrika değerlendiriyor. köye gelen ziyaretçilere şirince şarabı diye yutturulanlar ise,etiketlenmiş fason şaraptan başka bir şey değil.
    9 sandwiç:mc donaldsın şube açmaya cesaret edemeyeceği yegane yerdir burası.yediden yetmişe herkes sadece selçukta yapılan sandwiçle beslenir neredeyse. başka yerlerde değişik isimlerle taklitleri mevcuttur. pamuk’un yeri’nde yenmelidir.
    10 pazarı:selçuk pazarı cumartesi günleri olur. başka hiçbir yerde bulamayacağınız türden yeşillik ve ot çeşidini eğer selçuklulardan kalırsa,bulabileceğiniz yegane pazardır. “şevketi bostan” adı verilen kök bitkiden kuzu etiyle yapılan yemeği krallara layıktır,merkezde bulunan ayasuluk(selçuk’un eski ismi) restaurant’ta siparişini bir hafta önceden adınızı kaydettirerek yiyebileceğiniz bir yemektir.süper ötesidir.
    11 gençleri:uyuzdur,ehli keyiftir.kız-erkek ilişkilerindeki avrupa standartları ,okul hayatındaki sıfır aile baskısı,üniversitelileşmede selçuklu gençlerin esamesinin okunmaması şeklinde tezahür etmektedir.
    12 son olarak: neredeyse herkes chp’lidir. öyle ki,mhp ilçe örgütü bile eski chp’lilerden oluşmuştur.
    (metropolsalagi, 18.09.2007 19:05)
  8. doğup büyüdüğüm, daha sonra istanbul'a gelmek durumunda kalıp ayrıldığım memleketim. akşamüstleri dünyanın yedi harikasından birine* karşı ayaklarınızı uzatıp çay içme lüksünüzün olduğu, sabahları dutlu yol da koşu, yürüyüş, bisiklet ve hatta paten sporlarını icra edebileceğiniz, uzunca bir süre orda yaşamışsanız bir selçuklu yu her ortamın içinde ayırt etme yeteneğine kavuşabileceğiniz ilçe. zamanında* oraya gönderilmiş idealist öğretmenlerin kurduğu yapıyla bir dönem bütün kalburüstü liselerle yarışmış ösym sınavlarında ilk 5 e girme başarısı göstermiş selçuk lisesi'ne ev sahipliği yapar. bir emekli cennetidir. hiçbir strese girmeden rahatlıkla aylarca yaşama olanağı sağlar.
    (bkz: efes)
    (bkz: meryemana evi)
    (bkz: artemis tapınağı)
    (bkz: pamukta tost)
    ve illaki:
    (bkz: hüseyin arpa)
    (heathcliff, 18.03.2008 00:19)
  9. atatürkçü tavrını ilhan selçuk'un gözaltına alınmasıolayında bir kez daha ortaya koymuş,nüfusuna dahil olmaktan bir kez daha gurur duyduğum medeni ilçe.
    zira,kapıların önüne,evlerin pencere demirlerine sorulmadan bırakılan ücretsiz zaman gazetesi, çekirdek külahı ya da kese kağıdı olarak değerlendirilirken;30.000 nüfuslu bu ilçede 2000 adet cumhuriyet gazetesi bir anda kapış kapış gidiyor.(bkz: http://www.efestenhaberler.com/...)
    (metropolsalagi, 24.03.2008 08:42 ~ 09:00)
  10. ayrıca 1982 anayasasına %90 gibi bir oranla red oyu çıkarmış bir ilçedir. o yüzden hiç bir iktidar tarafından sevilmez, yatırım yapılmaz, elindeki değerler de alınmaya çalışılır.
    (heathcliff, 24.03.2008 22:49)
  11. çirkin bir erkek ismi.*
    (ornitrin, 22.05.2008 13:58)
  12. izmir'in şehre yaklaşık bir saat uzaklıkta olan ilçesi. inanılmaz şirin bir yer. bir roma dondurmacısı var ki dillere destan. sırf bu dondurmacı yüzünden selçuk'a taşınmayı düşünmüyor değilim. yemeden karar vermeyin..
    (ellisande, 05.07.2008 19:23)
  13. burada bir ciğerci var. benim gibi ciğerden nefret eden adama bile ciğer yedirmeyi başarabilmiş bir abimiz. küçük bir aile lokantasıydı mekanı. ayrca porsiyonları hayvan gibiydi.
    (tazmanya canavarı, 05.07.2008 19:27)
  14. bir süredir uzak kaldığım,doğduğum güzel topraklar. yaşanılası,görülesi,gezilesi güzel izmir ilçesi. insana doğduğu yerler bambaşka görünür ya,benimkisi böyle birşey değil biliyorum. eğer anadolunun herhangi bir yerinde dğsaydım ve buray görseydim de bu güzel yere aşık olurdum. ne mutlu bana ki çocukluğumu,gençliğimi buralarda geçirdim. gerçi şimdi görev dolayısıyla başka diyarlardayız ama temmuz 1 dedi mi umuyorum ki orada olacağım. 1 ay da olsa kavuşmamız,her aını doya doya geçirmeye bakacağım. anılarımı tazeleyeceğim. seni seviyorum,mabedimsin.
    (hüzünlü kek, 07.06.2009 03:50)
  15. ölünebilecek en güzel mekanlardan biri. yedi uyuyanlar ın hemen yakınlarında güzel bir mezarlığı vardır. sessizdir. gidip orada ölmeyi başaramasanız bile, sağa sola "beni oraya gömün bari" diye vasiyet edersiniz.
    (heathcliff, 28.08.2009 00:57)
  16. sözlük anlamı 'sel gibi akan'dır.
    ayrıca vazgeçemedim erkek ismi.
    (lahanaturşusu, 28.08.2009 01:07)
  17. (bkz: selçuk şahin)
    (tutkulu düş, 28.08.2009 01:08)
  18. en güzel erkek ismi. nerde selçuk gördüysem çok yakışıklı ve karizmatikdi. şimdi kıskananlar yok be bizim sınıfta/takımda/yan evde bir selçuk vardı çok tipsizdi diyecek. size sesleniyorum: (bkz: istisnalar kaideyi bozmaz). eğer selçuk isminde bir enişte bulamazsam size oğlumun ismini koyacağım.
    (bkz: selçuk fetişi)

(bkz: az susta motorun soğusun)
    (bellezza, 13.09.2009 22:17 ~ 22:24)
  19. (bkz: selçuk parasayar)
    (quattro, 24.09.2009 16:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil