görseller
seksendörtseksendört

belki ilginizi çeker
  1. · sex and dirt
  2. · serter karadeniz
  3. · oral 82
  4. · online oylama sistemine ip kontrolü koymamak
  5. · grup 84
  6. · türk rock müziğinin iki binlerdeki yükselişi
  7. · kgb
  8. · helldorado
  9. · sevgili
  10. · kara gözlüm
gündem
  1. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  2. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  3. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  4. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  5. · demokratik sol halk partisi
  6. · disko kralı
  7. · öğretmenler günü
  8. · sarhoşken sevişmek
  9. · hanna ve barbera

seksendört  

sayfa  / 2
  1. ankaralı bir müzik grubu. isimlerinin okunuşu vermek istedikleri mesaj sanırım, sex and earth. gençlerin 1984 doğumlu olduğunu da duymuştum fakat ne kadar doğru bilmiyorum. en son manhattan bar'da sahne almaktaydılar.

edit: sex and earth'ü uydurmuşum. sex and dirt olacakmış o. vishnu'ya teşekkürler.*
    (guenever, 20.03.2005 18:14 ~ 27.09.2005 13:25)
  2. hacettepe adında olduğuna emin olamadığım harika bi şarkıları vardır. dinlenmemesi gerekir:

gördün mü bak
    bizden ötesi de varmış
    yaşananların hepsi
    meğer birer yalanmış

kaderimde bu da mı vardı
    sevdiğimi başkalarıyla
    göreceksem eğer
    kör olsun bu gözler
    görmeyeyim bi daha

uyan ellerin nerde
    ya beni de götür ya da gitme
    bilirsin sensiz ben hiç yaşayamam ki
    ölürüm hasretinle

geceler uykusuz geçer oldu ömrümde
    anılar birer birer batırır hançeri kalbime
    (centrocampista, 07.08.2005 20:15)
  3. sezen aksu'nun masum değiliz şarkısını coverlamış grup.
    (lethe, 07.08.2005 23:37 ~ 19.10.2006 23:56)
  4. hacettepeliler grup 84 şeklinde çoktan seçmeli bir isim sahibi,taze duyulan müzik grubu.an itibariyle sana mecburum affet ne olur parçaları ile masum değiliz coverlarını dinleme fırsatı bulduğum,dinledikçe zevke geldiğim bir gruptur kendileri.
    (naylon, 13.10.2005 23:11 ~ 23:11)
  5. sex and dirt olarak bilinirler.
    (geçiyordumugrad1m, 15.10.2005 03:01)
  6. çook çok yıllar önce atatürk kültür merkezi'nde izlediğim ve pek beğenmediğim grup ama sonradan öğrendim ki bayaa bi ilerlemişler.
    (cyd, 15.10.2005 14:08)
  7. (bkz: sex n beer)
    (kornish, 15.10.2005 14:10)
  8. (songoku, 10.11.2005 02:57)
  9. "yar ellerin nerde,ya beni de götür ya da gitme" sözleri çok iç acıtıcı olmuş grup. hüzünleniyor insan.
    (tricky, 16.12.2005 19:34 ~ 17.12.2005 15:01)
  10. taxim de sürekli dönen şarkının sahibi ve "gına geldi" dedirten grup
    (furby, 16.12.2005 20:51)
  11. "keşke aynı dönemde birlikte hacettepe'de okusaydık" dedirten grup...
    (hypnotica girl, 16.12.2005 20:53)
  12. (wondrous, 16.12.2005 21:16)
  13. arabesk rock mı yapıyolar acaba dedirten grup.
    (emma, 16.12.2005 21:19 ~ 19.12.2005 12:59)
  14. internet ve cep telefonları sayesinde hakettiğinden fazla meşhur olmuş grup.
    (dead, 16.12.2005 21:26)
  15. oral 82 sitesinde oturuyolardır kesin...
    (steinmetz, 16.12.2005 21:33 ~ 29.08.2006 21:55)
  16. albümü müzik marketlerde yerini almış yeni yetme bir muzik grubu.
    (oehh, 17.12.2005 16:27)
  17. hacettepe'de çok defalar konser vermiş ve bu konserler esnasında anca beklediğiniz başka bir grup varsa dinlenebilecek ve konserlerde genelde coverlara ağırlık vermiş gurptur. coverlarında sezen aksu, cem karaca, hatta orhan gencebay gibi geniş bir aralık vardır. bildiğm kadarıyla (konser esnasında solist elemanın dediğine göre) içlerinden sadece biri hacettepede okumuş diğerleri anadolu üniversitesinden mezun olup neden hacettepe lansmanıyla çıktığını düşündüğüm gruptur. 84'lü filan değildirler. yaşlı başlı adamlardır. 30 vardır solist en azından. ama maalesef şu günlerde yeni çıkan albümlerinde sex and dirt adını kullanmaya bir tarafları yemediğinden 84 adıyla çıkmışlardır. ilk şarkıdan sonra solist olan eleman direk soyunmaya başlar. hacettepe konserlerinde yıllardır değişmeyen kıllı bir bira göbeği olduğundan iğrenç bir görüntü oluşturur.
    (diarum, 18.12.2005 01:01)
  18. bilkent öğrencilerinin ölürüm hasretinleye çektikleri insanı gülmekten yaran klipleri internette yakında dolanmaya başlayacak grubun muhtemelen bu klipten haberi yoktur. benim beğenmediğim müzikal anlamda yeterli bulmadığım ankaralı genç olmaya yakın insanlar.terkettiğim sevgilimin çok sevdiğide bir şarkıydı ölürüm hasretinle zaten o beğendiğine göre iğrençtir..birde bunların türevi bir kız var aynı dönemde internet ortamlarında şarkısı dolanan.irem midir nedir onun şarkısından iyi diğer demoları.
    (angelic, 18.12.2005 06:10)
  19. sadece bir şarkılarını dinlediğim, bu kadar kötü eleştiriyi hakediyorlar mı diye düşündüğüm grup. nedense yeni olup da bir yerlere gelmiş müzisyenlere yapılır genelde bu. piyasa denir taklit denir yok gözünün üstünde kaşı var denir. neden hande yener'i,kenan doğulu'yu,serdar ortaç'ı ve bunun gibi sayabileceğim şarkıcı kişileri en üstlere taşıyoruz da iyi şeyler yapan ya da yapabilecek olan insanlara bok atıyoruz. bunların müziği daha mı iyidir yani grup 84 ün yaptığı müzikten. atılan bok da müzikal bir eleştiri değil zaten. yok orda burda çalıyomuş da yok elemanları meşhur olduk gelsin kızlar gitsin kızlar da diyomuş da falan filan.kıskanma kokuyor gibi geldi bana. evet ben sadece bir şarkılarını biliyorum ,herkesin bildiği şarkıyı yani, olay burda 84 müş, 36 mış, manga'ymış vesaireymiş değil. neden destek olmayı tercih etmek yerine sürekli eleştiriliyor bu insanlar.seda sayan'ı, hakan altun'u bağrına basmış bir toplumun insanları olduğumuz için mi?

ya sezen aksu'ya laf söyleniyor burda?insanın aklı almıyor...
    (bkz: ilerleyin artık)
    (tricky, 18.12.2005 22:08)
  20. canlı olarak televizyon makinasında izleme fırsatı bulduğum,sex and dirt dön de g..... ört dememe sebep olan,canlı performansları yerleri sürüyen grup.tamam tabi ki yeni çıkan grupları motive etmemiz gerekiyor ama her eline gitarı,bası alan hadi biz de çalalım fırsat bu fırsattır derse,nadide!! sultanlarımızdan,ortaçlarımızdan kurtulmaya çalışırken,alternatif kulvar da sadece türleri farklı diye çıkan zayıf grupları eleştirmemek yanlış olur kanaatindeyim.sonuçta süper virtüözler aramıyoruz ama grup soundunu oluşturamamış yeni yetmeleri de pohpohlayarak bir yere gelemeyiz.
    (şimdilikkararveremedim, 25.12.2005 04:07 ~ 17:57)
  21. son dönem alternatif rock veya daha doğrusu bunların hiçbirisi artık herhangi alternatif bir şey sunmadıkları için pop-rock diyebileceğimiz türde müzik icra etmeye çalışan gruplardan bir tanesidir. herhangi ayırt edici bir özellikleri yoktur diğer gruplardan. bu kadar popüler olmalarının sebebiyse, televizyon makinası'nda da bahsettikleri gibi hacettepe başta olmak üzere bi çok üniversitede verdikleri konserler ve bunun yanı sıra, albümün yayınlanmasından kısa bi süre önce internette dolaşan demo kayıtları ve bu demo parçaların müzikal anlamda yumuşak aşk şarkıları olması, buna bağlı olarak da herhangi itici bir tarafının bulunmamasıdır(pop dinleyicisi açısından).
    (bkz: gece yolcuları)
    (siyah, 25.12.2005 15:25)
  22. insanın ruhuna işleyen tarzda müzik yapan grup. günahsız aşk ve aşkı vuracaklar'ı dinlemeden karar vermemek lazım. açın gençlerin önünü.
    (compasino, 25.12.2005 15:51)
  23. günde 30000 kere download edilen bir parça bu olmamalıydı dedirten şarkının sahibi grup. ya beni de götür ya da gitme tümcesi kimse kusura bakmasın ama düpedüz çalıntıdır esinlenme falan değil. son kıtadaki ''.....sevdiğimi başkalarıylahahahaaaa'' kısmını, taklit ettikleri duman bile bu kadar kötü söyleyemezdi. insana, türkiye rocka bu kadar açtı da niye pentagrama satanist dediniz, aynayı en iyi rock grubu ilan ettiniz ey halkım diyesini geldirttiren olayların kaynağı grup.
    (bkz: sözlük formatına bağlı kalmak)
    (şuursuz, 28.12.2005 14:26)
  24. heryerde duymaktan bıktığım 'ölürüm hasretinle' şarkısını söyleyen grup.hacettepeliler olarak da bilinir.sevgilim 'grup 84ü dinledinmi? gel bak çok güzel' diye dinlettiğinde 'iğğğğğ hacettepeliler' diye tepki vermeme neden olmuş grup..(bkz: yeter ama!)ama albümünde çok güzel şarkıları bulunmakta(ölürüm hasretinle de dahil..)
    (zephyr, 06.01.2006 16:22 ~ 16:24)
  25. bir şarkılarında gitmeeeeee diye zırlayıp (bkz: neyin var) 2 track sonrasında şimdi git diyebilen (bkz: şimdi git) dengesiz arabesk grubu (smiley). ama severek dinler miyim, bazen.
    (plectrum, 19.01.2006 01:49)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil