görseller
seksek 

belki ilginizi çeker
  1. · taksim seksek
  2. · birler ve sıfırlar felsefesi
  3. · ilkokul laflamaları
  4. · 80lerin sonunda 90ların başında çocuk olmak
  5. · kişinin büyüdüğünü anladığı an
  6. · parçası benden
  7. · sek
  8. · kes bakalım şöyle bir volelik
  9. · çocukluk özlemi
  10. · çizgilere basmadan yürümek
gündem
  1. · itü sözlük
  2. · yılmaz özdil
  3. · yeşim salkım
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  6. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  7. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  8. · adios
  9. · php nin dahil olduğu sınava sözlükten çalışmak

seksek  

1. hızli bir şekilde arka arkaya söylendiği zaman seks kelimesine dönüşür
    (game insane, 20.09.2004 22:43)
  2. 'seksek basaraktan, bade süzerekten, inci dizerekten gel canım gel aman' eserini hayalimde canlandıran kelimecik.
    (telvin, 20.09.2004 22:59)
  3. |7|8|
    |6|
    |4|5|
    |3|
    |2|
    |1| şekli okuldan aşırılan tebeşirle yere çizilir. sağlıklı bir seksek oyunu için sayıları içeren karelerin alanının ayağın yüzey alanının yaklaşık 4 katı olması ve seksek grafiğinin çizildiği sokağın araba trafiğinin nispeten az olması gerekir. oyuncu orta büyüklükte bir taş alır ve 2 karesinin içine atar. sonra tek ayağıyla 1 karesine sekerek tek ayak üstünde taşı alır, başlangıç noktasına geri seker. sonra taşı 3 karesine atar. 1. ve 2. kareleri aynı şekilde sekerek geçip taşı alır ve geri seker. ana mantık budur. sırayla 8 kareye de bu işlemi yapan ilk oyuncu kazanır. 4-5 ve 7-8 noktalarında ise her ayak bir kareye gelicek şekilde sekilir.

sekseğin püf noktaları taşı istenilen kareye atmakta ve sekerken dengeyi koruyabilmektedir. taş sıradaki kareye atılamazsa, sekerken kare dışına çıkılırsa, sekerken taş düşürülürse, 4-5/7-8 kareleri hariç sekerken iyi ayak da kullanılırsa ya da sekerken denge kaybedilip düşülürse sıra öbür oyuncuya geçer. sekilirken sekilen karenin numarası çoğul eki getirilerek söylenir. birler, ikiler, üçler, dörtlerbeşler şeklinde.

(bkz: sek)
    (soulforged, 02.02.2005 03:03)
  4. unisex oyunlardan biri
    (hansvoralberg, 14.04.2005 20:42)
  5. ferit edgü nün bir gemide adlı kitabındaki hikayelerden biri.işte buda ondan bi kesit;
    ...
    burdan çıkmalı,dedim kendi kendime
    kendi kendime.yani içimden
    ayağa kalktım.
    nerden çıkacağım?
    hangi kapıdan?
    bu yollar birbirleri içinde yitiyor.
    birini izliyorsun,sonra aynı yere geliyorsun.
    bir zamanlar buraya geldiğimde
    çıkmak için(ya da çıkmamak için)
    ölene değin arayacaksın,derdim
    kendi kendime.
    sonra bulurdum bir yol
    beni kapıya götüren.
    şimdi korkuyorum.
    çünkü güçsüzlük bacaklarımda biriken
    beni uzun süre yürütmeyen,
    neyse deneyelim
    yürüyelim
    belki bu kez daha kolay olur.
    yürüdüm.
    ve bir çığlık...
    -dur n'pıyosun?
    "n'pıyorum?"
    durdum
    çevremde çocuklar
    -çık,çık,çık.
    çıkmak.nerden?
    olduğum yere baktım.
    toprağın üstüne kırmızı bi tebeşirle
    çizilmiş bi yuvarlak.
    sol ayağımı kaldırdım:ceh yazılı
    sağ ayağımı kaldırdım:ennem yazılı
    ceh ve ennem
    cehennem.
    ...çıkacağım ama nasıl?
    bacaklarımda güç yok.
    (jelly bom, 03.12.2005 13:25)
  6. baba zula'nın kısa bir çalışması. yanılmıyorsam ford reklamında kullanılmıştı.
    (wondrous, 28.06.2006 02:47)
  7. ortaokulda erkeklerin yeni azmaya başladığında;pis pis sıratarak,yanımıza gelip, seksek oynayalım mı,şeklinde cümle içinde kullandıkları kelime.bizde daha hayatın gerçekleriyle tanışmamış saftirikler olarak;olmaz siz çok mızıkçısınız deyip,kabul etmezdik.neyse sonra içlerinden biri arkadaşlarını ispikledi de,salaklıktan kurtulduk.
    (nectar, 28.06.2006 02:56)
  8. (imrahor, 23.02.2007 13:50)
  9. (by eldat, 06.08.2007 13:17)
  10. mektup zarfı şeklindeki versiyonu bulunan çocuk oyuncağı. bunda da taşı zıplayarak çizgilere basmadan ve değdirmeden hedefe, sonuca ulaşma gayreti gösterilirdi. anımsanan en önemli unsur, sizi takip eden rakiplerinizin bakışları ve neticesinde çıkan küçük tartışmalar. çocukluk işte.
    (berrak, 13.08.2007 03:12)
  11. dünyanın en eğlenceli oyunu.

kullanılan taş kiremit ya da seramik olurdu, nedense seramik olması tercih ve statü sebebiydi. hepimizin "uğurlu taş"ı vardı tabi ki. oyunun bir de taşı ayak ucuyla sürümek suretiyle oynanan versiyonu vardı ki; rakipleri epey zorlardı.

tenha bir yer bulsam, gözünün yaşına bakmam yine oynarım.
    (varolmanın dayanılmaz hafifliği, 08.01.2008 14:58)
  12. unutulmayan nukhet duru şarkısının nakaratı bununla başlardı

(bkz: seksek sekerek mahmure)
    (bkz: rastık çekerek mahmure)
    (firewall, 29.05.2009 10:20)
  13. dilek şart kipi olarak kullanılabilecek kelime
    (ekşiayran, 29.05.2009 10:57)
  14. julio cortazar'ın deneysel yazıncılık alanındaki başyapıtıdır..cortazar yalnızca tekniğinin sınırlarını zorlayabilmek adına bu eseri kaleme almıştır..

tek bir kitap halinde olan bu kitap birden fazla farklşı okuma seçeneği sunmaktadır okuyucusuna..
    (first breath after coma, 10.08.2009 20:28)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil