|
|
- ela isimli farklı bir kızın belli bir dönemini anlatan gülten dayıoğlu kitabıdır.aşk,hayal kırıklığı,umut,hayatla ilgili yeni yeni filizlenen fikirler ve ebeveyn çocuk ilişkisi hoş bir tadda işlenmiştir.konusu insana yavan da gelse ipek ongunun bir genç kızın gizli defteri isimli serileriyle uzaktan yakından alakası olamayan okunası güzel bir eserdir kanımca.
- soyadları "an" olan bir aileyi anlatmaktadır. ela an, çok başarılı bir kızdır. bu başarısının avrupa'da da yankı bulabilmesi için çalışıyordur ve bu konuda da başarılı olacaktır.
- gökyüzünde ancak dikkat edilebilirse görünebilecek büyülü gökkuşağı rengi.
- kişiliğiyle öne çıkan insanlara iltifat etmek için bu sözün kullanıldığını duymuştum.
"sen hayatıma sekizinci rengi getiren, yüzümü güne çevirensin" şeklinde.
bunu duyduğunda kendini kaybetmeyip, aynı aşkla karşılık verebilecek biriyle karşılaşmadım henüz.
- robert kolejini kazanan hiper burjuva bir kızın yaşamını anlatan, ortaokul yıllarında okununca sosyo-ekonomik kıyaslamalar yaptırarak bünyeye hasar veren bir kitap-idi. ayrıca neden benzetirim bilinmez
(bkz: kumral ada mavi tuna)
- hala öyle midir bilinmez ama benim ilkokul zamanlarımda her öğretmenin(o zamanlar hoca demiyoduk) inatla çocuklara okutmaya çalıştığı gülten dayıoğlu kitabı.
|