sefiller 

adana çık aradan

1. (bkz: les miserables)
    (ascella, 05.11.2004 08:08 ~ 29.07.2006 12:17)
  2. bir türk filminin adıdır.
    başrolünde küçük emrah oynar.
    yönetmeni senaristi kim bilmiyorum.

filmde emrahın babası hizmetçi olan annesini hamile bırakmıştır, emrah dünyaya gelmiştir. baba annesini ve oğlunu kabullenmemiştir. annesi öldükten sonra babasını bulan emrah babası tarafından hakarete uğramıştır ezilmiştir. beş arkadaş ışıklarda araba camı silerek geçinirler( hepsi aynı arabanın camını silerler o kadar yani).

cemile ise esas kızdır köyde birisiyle zorla evlendirmek isterler, istanbula kaçar, abisi öldürmek için cemileyi aramaktadır, cemile orospu olur, sonra oradan da kaçar emrah ve tayfasının barakasına sığınır.

evin işlerini görmeye yemek falan yapmaya başlar.

e: verdiğimiz parayla bunları nasıl aldın.
    c:amaaaan aldım işte, üzümünü ye bağını sorma....(bakkala elletmiştir)
    e: hayıııır. ben haram mal yemem

emrah sofrayı dağıtır ve diğer odaya geçer. cemile masadaki ekmeği alır ve emrahın yanına gider.

c:emrah bunu senin verdiğin helal parayla aldım.(emraha yedirir, gelmiş geçmiş en romantik ekmek yeme sahnesidir, emrahta tutar ekmeği birbirlerine ekmek yedirirler)
    c:yediğim en tatlı ekmek bu.
    e:helal mal tatlıdır.

daha sonra bu beş kişiden azgın olanı bir gece cemileye tecavüz etmeye yeltenir ve evden kovulur.

ilerleyen dakikalarda keranenin adamları cemileyi bulur ve emrahı öldürürüz tehdidiyle geri götürürler.

e: cemile bu adamlar kim?
    c:arkadaşlarım.
    e ne istiyolar?
    c ben gidiyorum emrah.
    e:ama aşkımız. hani yediğin en tatlı ekmekti.
    c:yalan söyledim, bana kalbi değil cüzdanı dolu erkek lazım.
    e:yalan de, yalan söylüyorsun.
    c:asıl aşkımız yalandı
    e:bir gün seni ( duraklar burada ) satın alıcaaaaam...

cemile tekrar orospu olur.

emraha loto vurur babasından hıncını alamk için hınç şirketini kurar, babasını iflas ettirmek derdindedir.

tecavüzcü arkadaş (filmin bu noktasından sonra yırtık dondan fırlayan karakterdir) emrahı bulur.
    t.a.: parayı buldun unuttun bizi
    e: biz seni çok önceden unuttuk.
    t.a.: ayıp ediyorsun ama.
    e: uzatma para istiyorsan git içerden versinler seninle konuşacak bişeyimiz kalmadı.
    t.a.: dur cemileyi aramıyor musun? yerini biliyorum. ( diyalog burada biter , bir sonraki sahnede emrah keranede cemilenin yanındadır, tecavüzcü arkadaşın ise cemileyi kerande sikip sikmediği ise hiç bir zaman öğrenilemeyecektir)

emrah keranede cemileyi bulmuştur.

c:emrah!!!
    e: seni satın almaya geldim.
    c:seni vuracaklardı emrah (şöyleydi böyleydi derken ben tuvalete gittim orasını kaçırdım döndüğümde barışmışlardı)

bu arada zengin olunca babası emrahı bulmuş borç istemiştir, zira adam borç batağına saplanmıştır, gel görki emrah siktir çekmiştir. bi de filmimn bu sahnesinde emrahın dilsiz olan arkadaşını sekreter yaptığına tanık olursunuz.

daha sonra emrahın babasının karısı ve kızı emraha batmakta olan babsına yardımcı olmasını rica etmişlerdir adam intihara kalkışmıştır. emrah kardeşini bağrına basmıştır. birbirlerini ilk defa görmelerine rağmen ağlaşmışlardır, emrah kardeşine sen boynu bükük büyümeyeceksin diye söz vermiş babasını kurtarmıştır, fakat babasının bundan haberi yoktur.

emrah cemileyle evlenmeye karar vermiş bunun da babasıyla barışmak için en iyi fırsat olduğunu düşünerek babasının elini öpmeye götürmüştür. gelin görünki işleri düzelen babsının götü kalkmış emraha siktir çekmiştir.
    .......
    bu sahnenin arasında yırtık dondan fırlayan tecavüzcü arkadaş cemilenin abisini bulur
    t.a.: birader bi saniye.
    abi: ne var.
    t.a.:cemilenin nerede olduğunu öğrenmek ister misin?
    abi:evet.
    t.a.:gel öyleyse benimle.
    tecavüzcü arkadaş cemilenin abisini tam siktir çekilmiş babasının evinden çıkan emrahın ve cemilenin yanına götürür. abi rolünü oynayan adam o kadar acemi bir oyuncudurki tecavüzcü kişi cemileyi görünce abisine hadi vur gibisinden emir falan verir.
    .......
    bu arada karısı emrahın babasına kendisini kurtaranın emrah olduğunu söyler.
    bunu öğrenen baba kapıya gider o sırada cemilenin abisi silahı doğrultmaktadır. babası kurşunun önüne atlar, vurulur.

tecavüzcü bi işi beceremedin hadi kaçalım buradan diye söylenip abiyi iteklerken emrahın arkadaşları tarafından linç edilirler.

emrahın babası duygusal bi şekilde ölür, emrahla barışmışlardır.

............son............... hemde bir küçük emrah filmi için mutlu son bile sayılabilir...
    (libertar, 24.05.2006 23:37 ~ 23:42)