seferi 

adana çık aradan

1. seferde bulunan manasındadır. hanefi mezhebinde seferilik mesafesi 104 km. olup, bu mesafede bir yere 15 gün ve daha az kalmak niyetiyle giden bir müslüman dört rekatlı namazları iki rekat olarak kılar.
    (karahisari, 13.03.2006 13:36)

2. türkiyede erkeklere verilen bir isim. en azıdan eskiden veriliyordu. şimdilerde berk, can, korcan pek bir moda. seferinin pabucunu dama attılar.
    (chixculub, 13.03.2006 13:43)
  3. ayrıca bu kişiler seferi oldukları tarih itibariyle oruç da tutmayabiliyorlar.tutmadıkları günün borcunu bayramlar** dışında herhangi bir günde(kaç günse artık) tutarak ödeyebilirler.
    (olahabeoy, 13.03.2006 13:58)
  4. 90-100 km gibi bir uzaklıksa gidilen yer sanırım bu tanıma uyuluyor ve oruç daha sonra kaza edilebiliyor.

ama burada benim fetva vermek gibi olmasın bazı fikirlerim devreye giriyor. şimdi bu kurallar konulduğunda (çok yıllar önce), 90 km ulaşım için hatrı sayıır bir mesafeydi ve saatler sürüyordu. evet o zamanki şartlar için kabul edilebilir. ama bugün bir uçağa atlayıp 2 saatte 1500 km gidebildiğimiz bir zamanda 90 km çok komik kalıyor. bence bunun sınırı zamana bağlı olmalı. mesela 10 saatlik bir yolculuk. ama burada da başka sorular gündeme geliyor. mesela ben kamil koç la 10 saatte alacağım yolu, radar turizm le 6 saatte alabilirim.

bilemiyorum. kafam çok karışık...
    (alkolik2000, 19.09.2007 12:48)
  5. seferi iken namazların dört rekat yerine iki rekat kılınması vaciptir.yani farza yakındır.kimse benim vaktim var,müsaitim de,dört rekat kılayım bari diyemez.
    (bkz: vacip)
    (dünya koca bir yalandı gördüm, 19.09.2007 13:02)
  6. seferilikte gideceğiniz yere nasıl gittiğinizinde bir önemi vardır. örneğin istanbul'dan yalova'ya iki araba gidiyorsunuz, arabalardan biri eskihisar'dan topçular'a feribotla geçti ve yalovaya ulaştı, diğeri izmit üzerinden karadan gitti ve yalovaya ulaştı. karadan giden seferi iken denizden gelenler 90 km yolculuk etmediği için seferi olmazlar.
    (options, 19.10.2007 13:54)