görseller
sefa sirmensefa sirmen

belki ilginizi çeker
  1. · kuran kursu açılımı
  2. · izmit şehir tiyatrosu
  3. · aydın ayaydın
  4. · yuvacık barajı
  5. · deniz baykal
  6. · izmit
  7. · sefa sirmen
  8. · akarsuların özelleştirilmesi
  9. · mustafa sarıgül
gündem
  1. · fotoğraf makinası olmayan japon
  2. · babaların garip huyları
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  7. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  8. · hayvanat bahçesinde kuş olsam
  9. · efes pilsen one love festival 6

sefa sirmen  

sayfa  / 2
  1. kayınpederinin yanında çalışırken kızınla evlenen ve izmit'i izmit yapan kişi
    (carmelo, 21.03.2004 12:20)
  2. chp nin istanbul büyükşehir belediye başkan adayı
    (wise, 21.03.2004 21:16)
  3. seçim sloganı "büyük düşünün, istanbul büyük" olan kişi
    (neverland, 21.03.2004 21:20)
  4. seçim otobüsüyle tur atarken yolda gördüğü yaşlı bir dedeye el sallayan fakat karşılığında dedenin hiç iplemediği istanbul büyükşehir belediye başkan adayı
    (elchupacabra7, 21.03.2004 21:20)
  5. sağ parti liderleri gibi "onu da yapacam, bunu da yapacam! o mu? o da olur" tadında konuşan demirel tipli adam. istanbul'da yaşamayan bi adamı istanbul'a aday gösteren hizip üstadı * ne kadar gereksiz bi insan olduğunu bi kez daha kanıtladı. istanbul'u yönetmek zor iş, izmit'e falan benzemez ama ne yapalım, alternatifi yok gibi.
    (infoma, 28.03.2004 14:12)
  6. ak partinin kadir topbaş gibi ancak beyoğlu belediye başkanlığı yapmış bir insanı aday göstermesi düşünülürse, daha deneyimli, daha kaliteli başkan adayı.
    (qwerty, 28.03.2004 14:42)
  7. elimdeki boyanın nedeni olan insan(bu arada atatürk'ün partisi olduğu dışında chp'ye oy verecek bir neden bulamadım)
    (knightcoder, 28.03.2004 14:47)
  8. "seçim propagandası için 350 tane belediye otobüsünün arkasını giydirdik!" diyen adam.
    (bkz. giydirmek)
    (neverland, 28.03.2004 14:52)
  9. zamanında adı büyük yolsuzluklara karışmış insan
    (bkz. bu da unutulur)
    (invisibleruh, 28.03.2004 17:49)
  10. yuvacık barajı su projesinde dokunulmazlığı olduğu için yargılanamayan chp milletvekili.konuyla ilgili verdiği röportajda ise "gerekirse dokunulmazlığım kaldırılabilir." demiştir.inandırıcı olmak adına kullanılmış içi boş bir cümledir..bir de şöyle birşey var:
    (bkz: izmit bir avrupa kentidir)
    (subuo, 24.04.2006 00:46 ~ 00:46)
  11. izmiti bugunkü izmit yapan kişi.derinlemesine incelersek;
    -bugun türkiyenin en zengin şehirlerinden biri olmasına rağmen şu an susuzlukla kıvranan
    -tarihin en büyük yolsuzluklarından birini yaparak su kaçıran bir barjı olan
    -yiye yiye bitiremediği şehrimin bundan bir kaç yıl öncesine kadar yaklaşık türkiyenin imf ye olan borcu kadar dışarıya borçlanan
    -birilerinin (bkz: anladın sen anladın) arsaları değerlensin diye şehrin önemli noktalarının yeri değiştiği
    bir büyük şehirdir izmit ondan sonra...
    daha millete gösteriş yapcam; saf halkımın oyunu alıcam diye yaptıklarını saymıyorum... istanbul büyükşehire de adaylığını koymuştur... seçilemedi üzgünüz şu anda izmit gibi güzide bir istanbula sahip değiliz bu yüzden.17 milyon şehirde sularımız akıyo.ne acı...
    (ubi, 21.12.2006 23:11)
  12. az buçuk ondan önceini hatırlayan biri olarak. "vay anasını kardeşim, adam neler yapmış. helal olsun" diyorum. öte yandan bal tutup parmağını da yaladığı için... buraya yazamıyorum.
    (azwepsa, 21.12.2006 23:17)
  13. ali şen kendisi için "büyük başkan sefa sirmen" derdi. gerçi ali şen herkese büyük başkan diye hitap ederdi ya neyse. izmit'ten her geçişimizde burnumuzu tıkardık biz. onu halleti en azından, aferin. mustafa sarıgül varken sefa sirmen istanbul belediye başkanı adayı olunca chp'den, istanbul da gitti izmit de. olsun. bir de yolsuzlukları var deniyor ama türkiye'de hangi büyük başın yolsuzluğu yok ki. bir kazma da sen vur sefa başkan, sefan olsun.
    (bkz: böyle böyle battık biz)
    (bkz: 20 yıl sonrasının başlıkları)
    (gelirsemkal, 28.03.2007 07:09)
  14. tbmm'de hakkında en çok "dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dosya" olan isim. işte link:

http://www.hurriyet.com.tr/...
    (ozymandias, 21.05.2007 16:53)
  15. yıllarca kocaelispor ve izmit büyüksehir belediyesi'ne başkanlık yapmış, iki kurumu da trilyonluk borçlara sokup siktir olup gitmiştir. görev süresince kendisi ve birçok akrabasının kabaran mal varlığının mantıklı bir izahı yoktur. yuvacik baraji olayında ise olacakları önceden tahmin etmiş olacak ki belediye başkanlığından hemen sonra chp'den milletvekili olup milletvekili dokunulmazligini kazanmıştır. deniz baykal'ın bir meclis konuşmasında "hadi kaldıralım şu dokunulmazlığı,bizim chp olarak alnımız açık" demecinde kameranın ona dönmesiyle suratını görme fırsatım olmuştu ki ben cevabımı almıştım..
    (absolutely, 22.06.2007 15:21)
  16. 2009 yerel seçimlerinde kocaeli büyükşehir chp adayı olması kesin gibi olan,halen chp kocaeli il başkanı. karizması, etkisi, kocaeli deki ağırlığı tartışılmazdır.hakkında bir çok iddia olmasına rağmen ceza almamıştır.akp nin kocaeli deki korkusudur.
    (rafinevinterize, 20.03.2008 10:03)
  17. 2002 yılında milletvekilliği adaylığı için kocaeli büyük şehir belediyesi başkanlığından ayrıldıktan 6 yıl sonra; bu günlerde; chp'den büyükşehir için tekrar aday olan insandır. an itibariyle sabancı kültür merkezinde yapılan, deniz baykalın da katıldığı bu toplantıda, mart ayındaki yerel seçimler için aday olduğunu, chp il başkanlığından istifa ettiğini duyurmuştur.
    (nickim kırk dokuz karakter olsun diye uğraşıyorum, 30.11.2008 15:54)
  18. kocaeli de büyükşehir belediye başkanlığını kazanması muhtemel kişi.
    kocaeli de partiler üstü bir yapıya sahip bir isimdir. akp nin büyükşehir bağlamında en çok zorlanacağı rakibidir.adaylığını açıkladığı toplantı da halen akp de mhp de aktif siyaset yapan bir çok kimse yer almıştır.kozmopolit bir kent olan izmit te her kesimin direkt temas kurabildiği tek siyasetçidir.
    tayyip ile yuvacık barajından dolayı kişisel bir husumeti vardır.
    (rafinevinterize, 05.12.2008 09:17)
  19. çalıyor ama hizmet de veriyor kişisi. izmit te kime sorsanız böyle der bu adam için. yeneteği inkar edilemez. izmite nerden alıp nereye getirdiği ortada. izmit i izmit kocaelispor u kocaelispor yaptı. başarılı velhasıl ama götürmüş olma ihtimali de yüksek.
    (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 28.01.2009 01:48)
  20. solun neredeyse tek adayı olarak chp'den istanbul büyükşehir belediye başkanlığı için girdiği 2004 yerel seçimlerinde %29 oy alarak, ak partili kadir topbaş'tan %16 fark yiyen vatandaş.
    (bir şeyler olacak yarın, 28.01.2009 01:50)
  21. umuttepe gibi bir kampüsü o dağ başına yapmaya vesile olduğu için öğrenci milletinden her gün 214092 tane söz yediğinden bir daha zor ifla olacağını düşündüğüm kişi.
    (bitti dagilin, 28.01.2009 01:53)
  22. ''sefa sirmen, 29 mart’ta büyükşehir belediye başkanı seçilmesi halinde, ilimizdeki her köy ve mahallede bir “mahalle ya da köy evi” kurulacağını, burada müftülük’le işbirliği yapılarak, çocuklara yönelik kuran kursları da açılacağını söyledi. sirmen, “dinimizin kurallarını, kitabını en iyi şekilde öğrenmek, herkesin hakkı. biz, bütün ailelerin gönül huzuru içinde çocuklarını gönderebileceği, çocukların en iyi şekilde din eğitimini alabileceği kurslar açacağız” dedi.''

özgür kocaeli gazetesi

edit:aman ha yalçınkaya duymasın!!!
    (langara, 02.02.2009 21:29)
  23. izmit'in ve kocaelispor'un başına gelmiş en kötü şeydir.

başkanlığı döneminde zengin ettiği kişiler kendisinden sonra eski sefil günlerine geri dönmüşlerdir. tabi istisnaları da vardır. her ihale içeriden kapatılamıyor, haliyle de iflas kaçınılmaz oluyor. nereden mi biliyorum? bu kişilerden birisinin oğluyla 12 yıldır tanışıyorum da oradan.

ha tabi yesin ama yapsın değil mi? az ulan size bunlar, kıçınızdaki donu dahi alsalar at gözlükleriyle neler olup bittiğini göremeyeceksiniz.

peki sefa'nın karşısında kim vardır? akp'nin müstakbel adyının geçmişi çok mu temiz?

bundan bir iki yıl önce izmit'te bir ortalığı lalelendirme olayı gelişti. bu peyzaj düzenlemesinin açıklanmasından bir ay önce ihaleyi alan vatandaş ithalat ihracat şirketi kuruyor. nasıl oluyorsa bir ay sonra da ihalede en iyi teklifi verip trilyonluk lale ihalesini alıyor. tamamen tesadüf tabi şirketin kurulma zamanı ile lalelendirme projesinin peşpeşe gelmesi. sonrasında ise yeni kurulmuş bir şirketin en düşük teklifi vermesi. akp'li belediye yolsuzluk yapacak değil ya? peki ben bunu nereden biliyorum? kocaeli büyükşehir belediyesin'den burs alabilmek için kimlerle görüşülmesi(!) gerektiğinden baseden arkadaşımın ateşli akp taraftarı babası uykusunda sayıklarken duydum. rüya işte.

hadi bakalım laik(!) chp'li ve özgürlük bekçisi(!) akp'li canlar soldan üçüncü butona abanabilirsiniz, belki sinirleriniz biraz gevşer.
    (tazmanya canavarı, 02.02.2009 21:49 ~ 21:51)
  24. seçilirsem ildeki tüm kadınları çalışsın ya da çalışmasın sgk'lı yapacağım diyerek cem uzanvari vaat furyasına katıldığını ilan eden kocaeli büyükşehir belediye başkan adayıdır.adama sorarlar ama bunu nasıl yapacaksın hangi kaynakla yapacaksın.işkembeden atmak kolay oluyor tabi.merak ediyorum vatandaşın bu vaadi göz önüne alıp ona oy vereceğini düşünüyor mu acaba?chp gibi son derece ciddi bir partinin adayının daha ciddi projelerle vatandaşın karşısına çıkması gerekiyor bana göre.ayrıca sefa bey o kadar yıl büyükşehirde başkandın o zaman neden bu projeni hayata geçirmedin onu da geçtim bu memlekette milletvekilliği de yapmış bir kişi olarak bu yönde bir çalışma yaptınız mı..
    (langara, 09.03.2009 22:34)
  25. 2009 yerel seçimlerinin mağluplarından.
    (jugador, 30.03.2009 07:27)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil