|
|
- kill em all albümünden,birçok kişinin metal müzikle tanışmasını sağlayan,zamanında* kahkaha kısmını tüm servis beraber söylediğimiz metallica efsanesi.
we are scanning the scene
in the city tonight
we are looking for you
to start up a fight
there is an evil feeling in our brains
but it is nothing new
you know it drives us insane
[chorus]
(running) on our way
(hiding) you will pay
(dying) one thousand deaths
(running) on our way
(hiding) you will pay
(dying) one thousand deaths
searching, seek and destroy
there is no escape
and that is for sure
this is the end we won't take any more
say goodbye to the world you live in
you have always been taking
but now you're giving
[chorus]
our brains are on fire
with the feeling to kill
and it will not go away
until our dreams are fulfilled
there is only one thing on our minds
don't try running away
cause you're the one we will find
[chorus]
- gitar çalmayı yeni öğrenen gencin ilk öğrendiği parçalardan. olmazsa olmaz.
- rockn coke 2005'te apocalyptica abilerin büyük bir hassasiyetle icra ettikleri parça.
- metallica'nın 1992 san diego konserinde james hetfield ın seyircilere, kirk'e ve lars'a şarkının nakaratını söyletmesi oldukça eğlencelidir
- bu müzik türünü sevdirecek kapasitede muhteşem şarkı.metallica nın yaptığı en güzel işlerden biri,hala kill em all u metallica nın en iyi albümü yerine koyma sebebi.coverında bile bağıra çağıra kendini söyleten ilahi.
(bkz: rock n coke 2005)
(bkz: apocalyptica)
- live shit'de parçayı bir de jason newsted'den dinleyip "vay be" denebilir. ben dedim oradan biliyorum. bunun xx kromozomuyla da alakası yok. ne dersen de iki katı ayrıca.
konserlerde süresinden çok daha uzun çalınmasıyla ünlüdür. nakarat kısmı deşarj malzemesi olarak kullananılır, bünye pamuk gibi olur, üstüne de so what açılırsa tamamdır, antidepresan halt etsin. konserlerde james hetfield nakarat kısmını seyircilere söyletir , "i can't hear you" diye milleti coşturur bir süre. ondan önce newsted'in bas solosu olur arada lars ulrich coşar, kirk hammett takılır, hepsinin toplamında herkes yerle yeksan olur, ben düşünürken bile oldum. evet istiyorum be tekrar konser istiyorum, hiç bir şey için geç değil.(iao, 23.08.2006 03:30 ~ 03:31)
- kalabalık bir mekanda "sörçiiiiiiiiiiiiieeeeeeean" diye bağırdığınızda mutlaka bir karşılığını alacağınız leziz parça..
- en manyak,en thrash,en gaz,en konserlik metallica şarkılarındandır.live shit san diego ayağında on sekiz dakikaya kadar uzattıkları performansı efsanedir.toplu deşarj için yaratılmış enfes bir nakaratı vardır.normal normal dinlerken bile insanın kendisini hetfield sanıp,"sürçeeeeeeeeeeen,siiik en distroooooooooooyyyyyyyyyyyy"diye bağırmasını sağlar.05:49'dan sonra gelen ritmler efsanedir,direk headbang nedenidir.süper parçadır,ölmeden önce mutlaka canlı dinlenmelidir.(ah metallica gelse)
- testament versiyonu da çok sağlamdır.
- uzun süre dinlemeyince özlenen, özlenince haliyle dinlenilen, dinleyince kopulan, koptukça "yeter abi bir daha dinlemicem çok dağıtıyorum" denilip uzun süre dinlenilmeyen ve kişiyi böyle bir kısır döngüye sokabilen gaz parçalardan.
- her kadıköy-taksim amatör thrash gruplarının repertuarında kendine mutlaka yer edinen metallica parçası.
- girişini söylemek şarkının sözlerini söylemekten daha zevkli olan şarkı
(bkz: sözlerini de yazayım tam olsun)
cip cip civ cuv civ cuv cıvıvıvı
civu civu cip cip cuvu
cip cip civ cuv civ cuv cıvıvıvı
civu civu cip cip cuvu
.
.
.
- dark region oyununda düşmanlara karşı kullanılan teknik desteğin sağladığı bir ikon.
- bir de "siiiiiiiiiiiiiik eeeennn diiistrooooooooooooooooooooooooyyyyaaahahhhahahahahah" diye bir bölümü de vardır bu şarkının. yamulmuyorsam düzeltin.
- olmazsa olmaz bir metallica şaheseri,kill'em all albümünde bulunur.insanın kanını kaynatır ve yaramazlığa davetiye çıkarır.
(çavuş, 25.11.2007 12:07)
- arkadaşımın "siken destroy" olarak algıladığı metallica parçası.
- güzel ve oldukça basit riff'lere sahip; ancak solosu kastıran metallica şarkısı. stüdyo için ideal bir parçadır.
ayrıca ergen tonlu yumuşak sesimin gittiği sayılı metallica parçalarındandır.
edit: bir de vücudun savunma sistemi elemanlarından nk(natural killer) hücreler için hocanın biri çocuklar bunların "seek and destroy" işlevi vardır demişti, derste bağırmıştım melodili bir şekilde "seek and.. seek and destroy" diye, insanlar tip tip bakmıştı ne diyor bu diye, öyle de bir anısı vardır bende.(scorpeo, 23.01.2008 09:23 ~ 09:34)
- jason newsted yorumunun daha bi leziz olduğu metallica nın 1983 de cıkan ve ilk albümleri olan kill em all un 8.parçası.tabe kill em all'da james hetfield den dinlemekteyiz bu parçayı lakin j.newsted ise bazı konserlerde live olarak seslendirir ki bu parçayı kanımca hetfield yorumundan daha bir güzel daha bir gaz olur.
(bkz: dadından yinmemek)
- 27 temmuz metallica konserinde son şarkı olarak, 40 bin kişi gırtlaklarımız yırtınırcasına james'le beraber söylediğimiz çok sağlam şarkı.
testament versiyonu da metal tarihinin nadir güzel coverlardandır
|