belki ilginizi çeker
  1. · seda sayan ın türban takması
gündem
  1. · ibrahim üzülmez
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · ugg düşmanı ezik kızlar
  5. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  6. · colin kazım richards
  7. · zongul ducks
  8. · online dizi izlenebilecek siteler
  9. · bang bang

seda sayan ın türban takması  

1. bundan yaklaşık bir sene önce seda sayan'ın sabah sabah izleyici kitlesini toplayarak onların huzurunda yaptığı şov amaçlı gösteridir. daha önce de çarşaf giyerek aynı gösteriyi farklı kombinasyonlar oluşturarak yapmaya çalışan bu zihniyetten yapılması beklenen bir harekettir. buna söyleyecek sözüm yok tabi. yalnız nasıl oluyor da sabahın bir vaktinde yollara düşerek gündüz saatini çoluğunun çocuğunun yanında geçirmek varken seda sayan'ın kıç kadar stüdyosunda amanın da seda türban takacakmış nidalarıyla akın akın görmeye gelen insanlar olabiliyor. yahu kör müsünüz yapılmaya çalışan şov ötesi bir şov. hanım türban üzerinden prim yapmaya çalışıyor aklı sıra. siz de geçmiş karşısına amanın da ne de yakıştı diye alkış tutturuyorsunuz.

hadi bu geçti gitti. bir sene öncesinin olayı falan feşmekan. şimdilerde ne diye yeniden hortlatılıyor peki? neymiş efendim bir sene evvel seda hanım türban takarkene eleştiren hülya avşar şimdi hükümete yalakalık olsun diye türban takıyormuş. daha dün tangasıyla pozlar veren sibel can tesettürü sevdiğini açıklamış. seda hanım dayanamamış. "ben bir sene önce de seviyordum, bu modayı ben başlattım, benim akımım, benim buluşum, çalmayın!" diye laf sataşmalarına girmiş. bu ne ya? bu kadar mı çatlattınız ar damarınızı. bu kadar mı kanamalısınız? ne bu şimdi? hükümete göre şerbet mi?

aslında lafımı kısa kesip evrensel'de yayımlanan yücel sarpdere'nin yazısını kopy paste edecektim. neyse söyleyecek daha çok söz var da burada kesip yazıya geçelim:

"devir o devirdi…
    develer tellal…
    pireler berberdi.
    bayrağı kapan, hasan abinin alt kadrosunda yer almak için koşardı!
    hasan abi ise tok sesli bir adam.
    “yine de şahlanıyor” diye başladı mı okumaya…
    sıkıyorsa hazır olma…
    adama ters ters bakarlar…
    hazır ola durmayışından nem kapar…
    dış güçlerle bağlantı ararlar!
    ve sorarlar:
    neden şahlanmıyorsun sen?
    diyemezsin…
    “burası veliefendi değil ki, efemmm?”
    fakat hasan abi belki de en masumuydu.
    kendisi sonradan söylemişti; o, sesinin kurbanıydı!
    öyle ya sesi darbeli matkap formundaysa o ne yapsındı?
    bir de diğerleri vardı.
    bayrağı kapıp koşanlar…
    paşam paşam deyip coşanlar.
    makam odalarına özel servis yapılanlar.
    milli şarkıcı rozeti takmak için yarışanlar!
    devir o devirdi çünkü;
    süngü takılacak takkkkk…
    milli hisli şarkıcı olunacak… ollllll….

görünen o ki, “süngü takılacak takkk” devrine ara verildi!
    şimdi başka bir devre geçildi:
    türban takılacaktakkkkk!”
    zamanında bayrağı kapıp koşanlar, şimdi türbana sarıldılar.
    seda abla türban bağlama tekniklerini anlatıyor.
    sibel hanım, kocasının ‘ört kendini sibel’ dediğini anlatıyor.
    hülya, kardeşi helin’den geri kalan zamanlarda itikata sosyal dönüşüm dersleri veriyor!
    devir bu devir çünkü.
    zaten dün de dündü!
    zaten ihtimal ki bu ablalar, milli hislerini kaybetmiş olamazlardı.
    olsa olsa, milli hislere bir miktar iman katıyorlar…
    özgün kokulu yeni bir karışım yaratıyorlardı!
    kim bilir, “onca günahtan sonra hidayete eriyorlardı!”
    ama bu demek değil ki, orada öyle kalacaklardı.
    yarın devir değiştiğinde, başka bir kimlikle karşımıza çıkacaklardı!
    belki süngüyle… belki tüfenkle…
    belki “şehidim” marşları ve gözlerden yaşlar akarken…
    ya da, mekke’de şeytan taşlarken!
    artık nihat da hacı olur herhalde!
    sulhi, otelini tesettürlü hale getirir.
    devir bu devir çünkü.
    süngü çıkartılacak… çıkarttt…
    türban takılacak… takkkk…
    alın yazısı bu:
    yani her koşulda yalamalık yapılacak!
    (de perros amores, 15.09.2007 13:39 ~ 13:43)
  2. kendi için küçük bir adımdır. ancak atatürk'ten sonra seda sayan'ı sayan (ya da seda sayan'dan sonra atatürk'ü sayan) kitle için oldukça büyük bir adımdır. aslında seda sayan'ın türban takmasından önce sorgulanması gereken daha önemli şeyler vardır.
    (plectrum, 15.09.2007 13:57 ~ 13:57)
  3. (dünyayı kurtaran adam, 15.09.2007 14:08)
  4. normaldir.ondan öncede bi türkücü vardı kendisinden 20 yaş küçük onla takılıyordu artık normal büyüklerimiz diyor işte gel ne olursan ol gene gel ampule gel diye sonrada yakaladım mı affetmem kısaca normal

yakında vıvıd deki arkadaşlarda modaya uyup türban takarlarsa o da normal şışırmıyorum artık
    (tukaka, 15.09.2007 14:27 ~ 14:28)
  5. s.sayan' ın reklam uğruna yemeyeceği nane olmadığını gözler önüne seren hadisedir.
    (meetpa, 15.09.2007 16:12)
  6. bu şovun sahibi seda sayan aynı zamanda hayrünisa gül'ün de liseden arkadaşı olduğu açıklamasıyla ne olduğunu gözler önüne bir kez daha sermiştir.

(bkz: yapma canım kardeşim)
    (rhododendronluteum, 15.09.2007 17:30)
  7. şaşırtmayan hadisedir.

olaya bir de şöyle bakalım, kadın epey öngörülüymüş doğrusu. demek oy oranlarını tahmin etti. takdir ettim bak şimdi(!)
    (varolmanın dayanılmaz hafifliği, 15.09.2007 18:04 ~ 18:05)
  8. (absent, 15.09.2007 18:36)
  9. -seda hanım bu güzelliğinizi neye borçlusunuz?
    -neye olacak tabi ki padişah türbanıma

şeklinde bir reklam çekip parayı her şartta kırabileceğine kanıt olabilecek olay.
    (deklarema, 15.09.2007 18:41)
  10. (flasher, 15.09.2007 18:42)
  11. üç kuruşluk tantana. böyle olaylar ortalığı tımarhaneye çeviriyor zaten. dikkat edilirse böyle zamanlarda iki taraf öne çıkıyor. bir tarafta hayatı boyunca iki tane kitap almış kara cahiller var. biri zaten torpidoda duruyor. "da vinci code" falan olabilir. diğeri de salondaki sehpanın üstünde durur. o da "aşkın ömrü üç yıldır" olsun. diğer taraf az çok okumuş kesim. okumuş ama okuduklarını zihninde nasıl harmanlamışsa tuhaf bir kumpir ortaya çıkmış. kendileri de ne dediklerini bilmiyor. çıkmasa düşünce platformunda karşısına almaya cesaret edebileceği tek güruh bu kara cahiller ordusu olur muydu? olmazdı.

edit: bu girinin neresi anlaşılamıyor da sürekli "bana mı giydirdin, şuna mı giydirdin" deniyor anlamıyorum. eksileyip geçerseniz sevindirirsiniz.
    (evrimdışı, 15.09.2007 18:49 ~ 21:19)
  12. (casillasmania, 18.09.2007 14:29)
  13. (bkz: türbanın altına tanga giymek)
    (bkz: seda sayan'ın türban takması)

ufak çaplı bi inceleyelim.

seda sayan tanga giyindiği aşikardır, bu konuda herkez mutabık herhalde.türbanlının da tanga giydiğini daha önceki konularımızda işlemiştik.kıssadan hisse ki tanga giyen türban takabilir, türban takan tanga giyebilir.

ama asıl olan şu ki; bu millet ne emmeye, ne gömmeye gelir.
    (obsession, 18.09.2007 14:57)
  14. hayret edilecek bi tarafı olmadığı gibi ülkemizde sıkça yaşanan:
    bizim gız bizden gaçar
    başını örter götünü açar!
    durumlarına bir örnek teşkil eder.
    (elvis, 18.09.2007 15:19)
  15. mini eteklerine yakışıcak kreasyonu bulabilirse neden olmasın dedirten olay.
    (brain freeze, 18.09.2007 15:51)
  16. toplumun sosyo-kültürel dönüşümlerinde, hadi lafımızı esirgemeyelim, dönüştürülmelerinde; toplumun geneli tarafından idol olarak kabul edilen bazı kimselerin (bunlara bazen sanatçı da denilir ki, daha etkili olabilsinler), tavşan atletmisali önden koşturulmaları gerekir ki, dönüşümlerin temposu ivme kazansın. yalnızca seda sayan'ın değil, benzer nitelikteki birçok medyatiğin bugünlerde üstlendikleri bir tavşan atletlik görevidir kanımca bu durum..dönüşüm ivmelendiğinde pistten çıkıp-çıkmayacakları da ayrıca merak konusudur. sanatçılıkla şarkıcılık arasındaki farkı ortaya koyan en ince ayrıntıdır da aynı zamanda.zaten onların da sanatçı olmak gibi bir dertlerinin olmadığı, alabildiğine yaşanmakta olan assolistlik kavgalarından da anlaşılmakta.
    (karlar kraliçesi, 18.09.2007 16:07 ~ 19.09.2007 10:30)
  17. yav onlar hertürlü kılığa girerler bukelamun misalı
    (arkadaş, 18.09.2007 17:11)
  18. "üstte cami,altta kerhane" sözünün söylenebilecegi bir durum.
    (ucgenprizma, 18.09.2007 17:12)
  19. seda sayan ve saz arkadaşları, seda sayan ve toplumun ilerici liderleri tarafından geliştirilmiş hoş bir sergi. ekranlarını açan insanlar sergiyi izlerken, az biraz hafızası yerinde olanlar ilginç bir dönüşüme tanık olacaktır:
    -seda sayan, önce sıradan birisi, sonra kadırgalı, sonra sabah programlarının yıldızı, sonra toplumu kucaklayan kendince toplumun kanayan yaralarına parmak basan bir insan, sonra da öncü... yok yok öncü değil de, öcü... yok orası biraz karşık işte!

türban konuşulmayan ya da gündemde olmayan bir konu değil, her daim gündemi meşgul eden bir konudur. seda sayanlar da bu konunun hassaslığından yararlanarak, kendilerine popülarite sağlamaya çalışır, ne de olsa keşfedilmemiş bir alan sanat dünyası tarafından. "bu akımı ben başlattım."

zamanında magazin programlarını takip edenler, ali şan konserlerindeki türbanlı kızlara zoom yapılmasına çok tanık olmuştur. sanki acayip bir durum gibi, sanki türbanlı kızlar konsere gidemez gibi.

konu türban olunca fazla kafaya takmamak gerekir! sonra mazallah, kafanızdan hiç çıkmayabilir!
    (kaamos, 18.09.2007 17:14)
  20. (floydian, 18.09.2007 17:39)
  21. bazı kesimlere sempatik görünmek uğruna yaptığı anlamsız davranıştır. toplumun hassasiyetini kullanmaktan başka bişey değildir. oysa ki toplumun gelişebilmesi için aydın sanatçı!lara ihtiyacı vardır. ticari kaygılar uğruna programına sponsor olmuş bir firmaya sevimlilik olsun diye uğraşmaktadır.herkesin inancı yüreğindedir...
    (billy, 19.09.2007 17:39)
  22. (aman yarabbi, 25.04.2009 23:06)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil