belki ilginizi çeker
  1. · seçim zamanı oy isteme yavşaklığı türleri
  2. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  2. · marjinal isim meraklısı aile
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · öğretmenler günü
  5. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  6. · annelerin yakışıklı anlayışı
  7. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  8. · sarhoşluğun dayanılmaz hafifliği
  9. · itü de her erkek öğrenciye 200 gram kız düşmesi

seçim öncesi parti vaatleri  

1. " herkese iki anahtar " vaatleri hatırlanabilir.. o anahtarlıklardan ne anahtarlar çıkartıldı zamanında..
    (emrahin annesi, 07.03.2007 16:48)
  2. “her mahallede bir milyoner yaratacağız” ile başlayan, “herkese 2 anahtar” ile devam eden siyasi parti şeysi. en azından belleklerimize kazınan en eski vaatler bunlardı. sorgulama yerine deneme yanılma yöntemini benimsemiş yurdum insanına da “gel sana elma şekeri alayım” teklifinden çok farklı gelmiş bu sözler -ki- her seferinde kanmışlar / kandırılmışlar.

bu sene yapılacak seçimler öncesinde değerli büyüklerimiz yine başladılar ilginç vaatlerini sıralamaya. çoğu partinin ağız birliği ettiği açık ihaleyle mazot fiyatı belirleme ya da alt yapının henüz müsait olmadığı ortadayken öss'nin tez elden kaldırılması gibi konuları bir kenara bırakırsak, bu sene de en az “her mahallede bir milyoner” gücünde marjinal vaatlerle karşı karşıyayız. btp’yi bu konuda tek geçiyorum, zira (noter tasdikli) seçim vaatlerinde yok yok.. ev hanımlarına 500 ytl maaştan tutun da doğum yapan her kadına 15 bin ytl doğum ikramiyesi ve çocuk başına da 250 ytl çocuk maaşı gibi türkiye’de nüfus patlamasına yol açacak vaatlere kadar her şey sıralanmış. asgari ücreti de 2 bin ytl olarak uygun görmüş haydar baş profumuz, ne diyelim allah razı olsun.

dtp kadar cömert olmasalar da diğer partilerimiz de ellerini (devletin) ceplerine atmışlar bu seçimlerde. mhp öğretmenlere ve polislere her ay 230 ytl tazminat ödeyecekmiş mesela. işsizlere ödenecek maaş konusundaysa mazot fiyatlarına benzer bir ihale söz konusu. mhp 200 ytl, genç parti ve chp 350 ytl, demokrat parti (bkz: vatandaş namerde muhtaç edilmeyecek), ve tabii ki btp 500 ytl maaş ödemeyi taahhüt ediyor.

bu kadar atraksiyon karşısında akp’nin suskun kalacağını düşünmemişsinizdir herhâlde, onlar da pırıl pırıl bir anayasa vaat ediyor bizlere, nasıl heyecanlandım bilemezsiniz. cidden bak, tırnaklarımı yiyorum. ldp de anayasa mahkemesini kaldırmak istiyormuş, mutlu mesut geçinirler artık..

oldukça apolitik sayılabilecek sayın kendimin dahi ilgisini çekmeyi başarabilen bu vaatleri alt alta sıralayıp okuyorum, okudukça neden apolitik bir yaşam tercih ettiğimi hatırlıyorum. yine de bir şeyler eksik kalıyor okuduklarım arasında, çok geçmeden onu da buluyorum. evet, hububat fiyatları. lütfen biri bu konuya da el atsın..
    (dali, 22.06.2007 16:57)
  3. her peşembe i love 80s party
    her gece dj
    limitsiz votka
    ...
    (azwepsa, 22.06.2007 17:05)
  4. öncelikle piyasadaki herbir şeyin fiyatı iyi bir düşürülür. herkese ev sözü verilir. memur, işçi maaşları falan yüzde bilmem kaç kat artacak denir. ekonomi şöyle iyileşecektir. şu vergi kalkacaktır. falandır, felandır. yani genelde parasal sözlerdir. tabi seçimden sonra nedense bunlar lafta kalır, vaatlerin hepsi follofoş olur. bizim bazı gariban vatandaş kesimimiz de gelecek seferki seçimde kim daha iyi söz verecek bakalım diye bekler.
    (sphinks, 22.06.2007 17:15)
  5. malların inandığı vaatlerdir bunlar, seçim öncesi her mal buna dayanarak oy verir, vardır böyle pespayeler hor görmüyorum artık, otobüste, minübüste, dolmuşta her yerde var bunlardan.

daha şimdiden duyuyorum; bu herif amerika'yı dolandırmış adam kesin mazotu 1 ytl yapıp, üniversite sınavlarını kaldırır, çoluk çocukta okur, ülkede okumuş oranı artar, gelişir, gelişir,. bok gelişir amına kodum malı, herkez okusa ne olcak? sen okusan ne olcak? iki kelimeyi yan yana getirip cümle yapamayan, ota boka inanan adam okusa nolur? olacağı şu; yıllardır olduğu gibi gelişmekte olan bi ülke olarak gütcek işte bizi, yaptıkları gibi..

siz siktiniz bu ülkeyi siz, sonra da memleket elden gitti dediniz. her seçim geldiğinde aklınız başınıza geldi ama gene atıp, tutanı buldunuz, kestirdiniz gözünüzde ona verdiniz oda sikti ülkeyi, aklınızı sikim, aklınızı..herkese verilmesin seçme hakkı, belirlemesin ülkenin kaderini, ben mal'sam banada verilmesin bi kriteri olsun bu iş'in.

akp siktir attı diyen, chp sikti attı ülkeyi diyen sözde okuyan, bilinçli gence
    sorulduğunda, hayrola lan ne yaptı?
    görmüyon mu olm görmüyon mu anasını siktiler ülkenin görmüyon mu..
    laiklik gitti, çağdaşlık gitti, dindarlık geldi bittik olm görmüyon mu?
    gibi götten dolma bilgilerle konuşan, bi siktir git pezevenk denilesi adamlar ya iki cümleyi bi araya getir ya da mallığı belli edip, kendin gibi sığırlarıda yönlendirme..çekil kabuğuna, köşene, sessiz dur.otur köşende oku, gazete oku, kitap oku, oku ama girsin beynine bi iki bişey, konuşabil bari de bizde düşünmeyelim kimbilir nüfüs'ün kaçı adama yakışlı olduğu için oy verdi, kim toprağım diye oy verdi, diye düşünmeyelim..

ülke gitmiş ülke senin gibi konuşamayan çapulcular, vaatçiler yüzünden bu hallerde..
    (obsession, 22.06.2007 17:43)
  6. çüküne gurban, yılmaz özdil.

(bkz: http://www.sabah.com.tr/...)
    (obsession, 22.06.2007 18:09)
  7. köylüyü çiftçi yapacağızzz....ama çiftçiyi ne yapacağız henüz karar vermedik.(k.maraş milletvekili adayının vaadinin farklı bir hali)
    (unndersuspect, 22.06.2007 18:14 ~ 18:15)
  8. seçim reklamını google üzerinden yapınca şöyle bir sonuç oluyor;
    http://img455.imageshack.us/...
    (noty, 08.07.2007 11:52)
  9. osman durmuş'un bu sizi ilgilendiriyor programında açıkladığı "insan ömrünü uzatacağız!biz iddia ediyoruz 2023 yılında türk insanının ortalama ömrü 84 yıla çıkacak." vaadi seçmeni (özellikle de beni) çok heyecanlandırmıştır.

okan bayülgen bu cümlelerin ardından "peki tek başınıza iktidar olduğunuzda mı yapacaksınız bunu?" sorusunu sormuş, osman durmuş "2023'e kadar iktidarda kalırsak yapacağız" cevabını vermiştir
    (bkz: arkandayım osman abi)

aha burdan izlenebiliyomuş http://www.youtube.com/...
    (dying brokenhearted, 08.07.2007 12:11 ~ 12:13)
  10. erken boşalmaya son!
    (montana, 26.01.2009 02:05)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil