|
|
- seçmek eylemi. aynı zamanda, 18 yaşını geçen her türk vatandaşının görevi.
- oy almak uğruna her şeyden taviz verilebilen bir nevi oyun.
(zitox, 16.08.2004 14:09)
- tercih edilen, seçilen şey
- diğer seçenekleri yok saymaktır. bu durumda seçim için gerek şart; birden fazla seçilecek malzemeye sahip olmak ve bu malzemeler arasından rasyonel bir seçim yapabilmek adına iradi bir hamle gerçekleştirebilmektir.
- bu sene tüm gençlerin katılmasını inanılmaz istediğim vatandaşlık görevi. gençlik olarak vurdum duymaz olmayalım . bu vatan bizim!!
- şu sıralar yaklaşmakta olan, demokrasinin en önemli unsurlarından biri. kazanmak için devletin parasıyla yoksula kömür dağıtmak iyi bir yöntemdir.
- türk insanının neye göre oy verdiğini hiç anlayamamışımdır. sadece görüşlerini bir yerlerden duymuş olması veya televizyon vs reklamları, hele hele verilen promosyon ürünleri oyunu o parti yönünde kullanmak için nasıl olur da yeterli olabilir? bilinçli olduğunu iddia eden çoğu insanlarımızın bile parti programlarını, manifestolarını okuduklarını sanmıyorum. hele sırf tepki için verilen oyları hiç anlamıyorum! hükümeti istemiyorsun, anlarım... ama ana muhalefetten başkası gelemez nasıl olsa diye düşünüp içine sinmediği halde oy vermek nedir yahu? senin görüşünü temsil etmeyecek ama sen yine de oy vereceksin, nasıl olur? babalarımızdan beri böyle gelmiş böyle gider... yıl 2007, yine seçim yapılacak, hep beraber göreceğiz...
- birini diğerine tercih etmektir.
- -seçim geleceğimiz için karar vermektir.bazıları içinse:
-o piti piti karamela sepeti terazi lastik jimlastik!budur.
- siyasi partilerin ülkede bir halk olduğunu farketmelerini sağlayan aktivite.
- vatandaşı, seçmen adı altında suça ortak etme girişimi.
- bazen, vazgeçmektir.
- en çok istediğinize eğilmektir, farkına bile varmadan ayakların gitmesi...
(heidi, 28.10.2007 01:29)
|