belki ilginizi çeker
  1. · squirtle
  2. · padawan
  3. · bediüzzaman
gündem
  1. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · bir kadının bilmesi gerekenler
  5. · 2012
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · itü sözlük
  8. · cm felsefesiyle aşk analizi
  9. · mission failed

scurtel  

1. itü sözlüge hemen alışmış bir yazardır. diğer yazarların entrylerini okuyarak formatı daha fazla ögrenmekle meşgüldur şuan. birde yabanci bir ülkede yasandiği için türkçe klavyesi yoktur. türkce karakter sıkıntısı çekmektedir yani. bunuda sağ köşedeki kutucukları kulanarak atlatmaya calışmaktadır.
    (scurtel, 03.06.2007 20:21 ~ 20:26)
  2. (bkz: squirtle)
    (ben de öyle biliyordum, 03.06.2007 20:25)
  3. @1867120 numaralı girisiyle feminizmin ne demek olduğunu bilmediğini afişe eden yazardır.
    hadi bir güzellik yapayım; feminizm, kadın "hak"ları savunucusudur. üstünlük taslayan değil. düşünen anlar.
    bir de feministlerin dayağı eksik edilmiş kişiler olduğunu söylemiş. kendisinden de edilmiş sanırım.
    "çok güzel kadın dayağı atarım, ne zaman isterse" gibi bir şey söylemem mümkün değil, sözlük kurallarına aykırı.
    (drummy, 28.08.2007 01:24)
  4. kendisi modern insandır.
    (the artful dodger, 28.08.2007 01:29 ~ 01:33)
  5. gelir gelmez 420 puan karma yapmış nadide yazar.
    (scurtel, 31.08.2007 17:55)
  6. bilgi küpü yazar. kendisini okurken bi ışık hissediyorum zihnimde. ışığı takip etmeye çalışırken engin denizlerde buluyorum kendimi. boğulmuyorum ama. yüzmem çok iyidir çünkü. ama insanları kendi denizine çekmekteki başarısına hayranım. bir de şunu belirteyim sözlük ve benzeri komünitelerde bu tür fikir paylaşımı yapan yazarların en az hoş karşılandığı yer burası. selametlerin temizini diliyorum.
    (ruhanileştirilmiş, 24.10.2008 21:57)
  7. kayzer sozerin sözlüğü bırakmasına -herhalde- herkesten daha fazla üzülmüş olan yazardır. bugün öğle saatlerinde merhum kayser sozer in sözlüğü ebediyen bıraktığını beyan etmesi üzerine malum nickaltında taziyelerini çok içten bir biçimde (ve defalarca, bıkmadan) bildirmiştir. acını paylaşıyoruz. ne diyeyim.
    (damdanakan, 29.10.2008 19:14)
  8. an itibariyle çaylakolmuş yazardır. kendisi kayser sozer değil lindsay lohan hayranıdır. ayrıca imansız olduğu da doğru değildir . herkesten farklı olarak paraya iman eder. ..
    (scurtel, 30.10.2008 20:06 ~ 23:37)
  9. (maninthemirror, 06.11.2008 15:21)
  10. düşüncelerini saklamadan kimin ne düşündüğünü önemsemeden,dürüst yazan yazardır.
    (dedimvekaçtım, 30.01.2009 23:19)
  11. bir entrysinde (@2795854) star wars izleyenleri "ezik ve kültürsüz" olarak nitelendirip, bir diğer entrysinde (@2794847) hüseyin üzmez'e padawan sıfatını uygun görmüş yazar.
    (conquistador, 08.03.2009 16:12)
  12. sözlükte özellikle islam olmak üzere din karşıtı olarak odak noktası olmak isteyen yazar. ayrıca 4. nesil yazar. kafasına göre yazıyor işte.
    (kokoreçteki potansiyel bok, 16.05.2009 00:47)
  13. teorik olarak yazar.
    (ambrassador, 27.08.2009 13:59)
  14. komik bir adam. (bkz: @3902813)

bi bitmediniz arkadaş.
    (alexander supertramp, 04.09.2009 20:03)
  15. cahil sanki.

(bkz: @3927267)

düz: sankisi fazla.
    (herzevekil, 10.09.2009 15:42 ~ 18.09.2009 10:28)
  16. "kutsal" değerlere hakaret ediyor olsaydı karşında tck'yı, dolayısıyla onu temsilen sözlük kuralları ve moderasyonunu bulurdu. bulmadığına göre hakaret yok, aksine birtakım boşalmış çük başı gibi hassaslaşmış güruhun her lafı "kutsalımıza hakaret!!!! ühühühühüh :(((((((" şeklinde karşılaması durumu sözkonusu yine. enteresan bir durum değil. bana da olur sık sık, bi su içerim geçer.
    (yenisekme, 18.09.2009 11:44 ~ 11:50)
  17. insanların "kutsal" kabul ettiği değerlere açık açık hakaret eden yazar. herkesin eleştirmeye, kendince doğru veya yanlış bulduğu şeyleri dile getirebilme hakkı vardır ama hakaretvari cümlelere de saygı gösterilmesini kimse kimseden bekleyemez.

ha şimdi ben bunu yazında "tuu rezzil cahil dinci, tarikatçı yobaz" şeklinde yakıştırmalara da maruz kalacağım ve bunu hiç dert etmiyorum. artistik olsun diye dinle dalga geçip ateist takılmaktan kanımca bin kat daha iyidir. ki insanları inanan-inanmayan şeklinde ayırmaya da şiddetle karşı çıkarım. herkesin görüşüne saygı duymak lazım ama bu da fazla
    (catalci, 18.09.2009 17:17)
  18. kutsalara hakaret etmeyen ama eleştiri getiren biridir. mesela;

-spoiler-
    hadi diyelim ki hz.muhammed bunu yazdı. ee o zaman bu adam geleceği görüyor. örneğin, kuranda geçen bir surede "rahim duvarına meniyi yapıştırdık ve yeni bir canlı dünyaya getirilmesini sağladık ". bu bilgi taa 40-50 sene önce kanıtlandı. 7.yüzyılda bunu bilecek kimler vardı?

1) insan, meni sıvısının tamamından değil, aksine çok küçük bir parçasından (spermadan) yaratılır.
    2) bebeğin cinsiyetini erkek belirler.
    3) insan embriyosu ana rahmine adeta bir sülük gibi yapışır.
    4) insan ana rahminde üç karanlık bölge içinde gelişir

yazar;persona
    -spoiler-
    böyle iddaları komik ve saçma bulan biridir. gerçekten çok saygıllı ve kutsalıma hakaret öduorhoo basitliğine kaçmayıp bana medeni şekilde özel mesaj atan yazarlara teşekür ederim.

bir insan kuranda geçen sizi bir damla sudan gibi bir ayeti aaaaha lan bu meni çüş bunuda bilmiş derse ve siz bunu insanlara yuturmaya ay pardon açıklamaya çalışırsanız tabi ki sizi eleştirecek insanlar çıkacaktır. eğer inandığınız şeylere süper düper şeyler yükleyerek onları kendi kafanızda dahada inanılası dahada mantıklı şeyler yapmaya çalırsanız bu sizin dininizin içindeki kuşkularınızdan kaynaklanıyor. ki insanlar kendi kitaplarını kutsalarını okumadan araştırmadan gözü kapalı inanınca aslında kutsalarının düşündükleri gibi olmadığını söyleyen insanlara tepkileri doğuyor. okumadan eleştirmeden inanmak kolay aslında bazı insanlar ateist yazarların yazılarını okurken lan acaba doğru mu? dedikleri an ateist yazarlara sinirleniyor.

nostorodoms un geleceği görmesi maya takviminin şimdiyi bilmesi gibi şeyler gibi ülkemizdede okunulan kutsal metinler şimdiki teknolojik gelişmeye ve buluşlara yontularak gerçek olduğu geleceği bildiği zannediliyor. emin olun insanın rahmninde 4 karanlık bölgede gelişseydi alakasız bir ayet bu bilgiye göre hayalgüçlerinde yontulup aa gelecek biliniyormuş denilecekti.

bence eleştiri şart en çok fundamental sorgulanamaz metinler ve inanışlar için. bilim geliştikce din önemini ve gücünü kaybetiyor. dünyanın yuvarlak olduğunu idda edenlerede zamanında kutsalıma hakaret ediyor denildi.
    (scurtel, 19.09.2009 00:46 ~ 13:39)
  19. girilerden birini favorilerine ekleyerek çaylak bir yazarı sevindirmiş, hayırsever yazar.

(bkz: sağ olun var olun)
    (beytambal, 22.09.2009 02:48 ~ 02:48)
  20. kendisini ciddiye almamak için mükemmel bir sebep şurada yatmakta aslanlar gibi;

(bkz: @3902813)

sonra bir de şu geldi;

(bkz: @3996850)

gülsem mi ağlasam mı bilemedim.
    (ayarcızade mahmud ekrem, 26.09.2009 15:05 ~ 28.09.2009 17:27)
  21. şu sanal dünya gerçek halimizin kamuflajı anlamında ne kadar elverişli bir ortam hazırlıyor değil mi? mesela ağzındaki salyayı kimseyi görmüyor, anüs bölgeni acıyla tahrip eden parmakların kelimelere de uzanabiliyor bu sayede. içini paramparça eden bir etin sancısını bu dünyanın arkasındaki kirli sığınağında kelimelerden çıkarmak ne kadar elim bir çaresizlik örneği, değil mi?

böyle adamlar için değil!

bazıları sahiden bir acının, bazıları bir kuyruk acısının (bu da anlaşılabilir) bazıları ise tamamen kokuşmuşluğunun acısını çıkarıyor buradan.

işte bunun gibiler de, kurgu dünyalarındaki sefaletten dolayı görecekleri tepki üzerinden konumluyor kendini.

ben soru işaretleri yaratanım.

ben tabuları yıkanım.

ben algıları paramparça edenim.

bi bok değilsiniz lan! bok bile bir şeydir, ama siz hiçbir şeysiniz.
    (hüzün bükülüşü, 28.09.2009 16:57)
  22. ekşisözlük hakkındaki girisi ile akşam akşam gülümseten yazar. kafayı dinle, inançla bozmuş sanırım.
    (cd temizleme bezi, 28.09.2009 22:56)
  23. (bkz: @3988210 ) girisiyle kendisini takdir ettiğim yazardır.tüm girilerini okumuş biri olarak diyebilirim ki belli konulara saplantılı giriler yazsa da genel olarak eleştiri yeteneğini beğendiğim ve düşünme yetisini kullanabilen nadir insanlardan olduğu için severek takip ettiğim yazardır.
    (honeypie, 29.09.2009 11:32)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil