ermeni asıllı amerikalı yönetmen
carla garapedyan'ın yönetmenliğini üstlendiği, ermeni iddiaları sürekli şarkılarında belirten rock grubu
system of a down'ın müziklerini yaptığı
bbc ve raffy manukyan yardım vakfının desteğiyle çekilen bir belgeselmiş.
açıkcası kendi tezleri üzerine oldukça gayretli bir çaba içine girmiş gibi görünüyor; buna rağmen kendi tezimizi sunacak hiç bir şey yapmadan sadece bu adamlara sataşarak, onlara kızarak, bağıraraak, küfrederek,tehdit ederek, öldürerek kendi tezimizi kabul ettireceğimizi sanıyoruz. zamanında bie filmle türkiye'nin prestijinin yerle bir edildiği hep dile getirilir
*; yerlere düşen prestiji düzeltebilmek için de baya emek harcadı türk milleti fakat gelin görün ki prestij'i yükseltmekle adam etmekle olmuyor bu işler. eğer tezinizi kabul ettirebilmek istiyorsanız kapalı kutu olmaktan vazgeçip açılmamız, lobi faaliyetleri yapmamız, kendi tezimizi anlatabilmemiz gereklidir. konferanslar düzenlemeli, onların yaptığı gibi filmler yapmalı, resim sergileri yapmalı, elimize geçen her fırsatta; misal uluslararası organizasyonlarda tezlerimizi destekleye bir iki kelime söylememiz gerekiyor.
meydanlara elinde türk bayrağı ile çıkıp, kahrolsun amerika kahrolsun ermeniler diye bağırmakla, sergi basıp adam dövmekle, eline tabanca alıp türklüğü kurtarıcam ben demekle olmaz. eğer ülkeni seviyor ve tezine destek vermek istiyorsan önce karşıdaki adam ne diyor onu dinlersin sonra kafanda tartıp, kendi savunduğun tezi senin ona tanıdığın kendi tezini söyleyebilme hakkına daynarak güzel güzel söylersin. kabul etmezse etmesin, hatta sövsün saysın, sen görevini bilinçli bir şekilde yerine getirmiş olursun.
eğer kazanmak istiyorsak bu davada rakiplerimizin silahlarıyla vurabilmeyi bilmeliyiz. bu yüzden bu filmi herkesin izleyip tezimize yararlı notlar almasını, rakibin tekniğini öğrenmesini tavsiye ediyorum. imkanım olursa izleyeceğim bir belgesel olacak bu yüzden bu belgesel.