insanın kelime sallama konusundaki kabiliyetini gözler önüne seren yüksek puana ulaşmak için stratejik oynamayı da gerektiren eğlendirici bir kelime oyunu
- pat olur mu?
- olmaz
- pet, hani hayvan anlamında
- olmaz ingilizce kelime o
- peti olur mu, peti danone
- aaa dalacam ama haa. *
denizli şivesine* sıkı sıkıya bağlı insanlarla oynanması kimi zaman sıkıntı yaratabiliyor.
-abi sıra sende, hadi.
+hah buldum
[sıg yazar]
-abi bu ne!
+yüzeysel demek bu!
-ahaha abi o dediğin ğ ile yazılıyo olmasın!
+hmsf
- hadi abi, 3 kat puan almak için çok kastın ha
+yok öle bişey
-var vaaar. çok hinsin çok!
[s, o, v, u, k harflerini koyar]
-asdafsasafs
+ney lan!
-soğuk abi, evet! ahahaha
-ohooo, abi hep bekletiyosun ama
+dur ülen. yazcez.
[ç, a, m, ı, r harflerini yanyana koyar]
-çamır mı?
+evet!
-ahahahahaha
+çoveltcem ama!
-ahahahahahhahaha
+oynamıyorum.
-ahahha. oynama. bizi çovalt! (bkz: ilginç küfürler/@1797087)
kelime oyunları seven bir babaya sahipseniz daha küçücükken tersten okunan kelimelerin düz halini bulmaya zorlanır, sonra da söylenen kelimenin son harfiyle başlayan yeni kelime türetmeniz gereken oyunu oynayabilecek hale yükselirseniz, scrabble oynayacak duruma gelmek ise ulaşabileceğiniz son noktadır. sürekli oynamanız halinde duyduğunuz her kelimeye oyun tahtasındaymış gibi bakmaya başlamanızı sağlar ve o kelimeden yeni kelimeler türetmenize yardımcı olur. iyi bir oyuncu olduğunuzu idda etmeniz için ise hem çok kelime bilmeniz hem de doğru harfleri doğru yerlerde kullanmanız gerekmektedir *.
bir türkçe sözlük veya imla kılavuzu ile oynanması gereken oyun. yoksa çakal oyun arkadaşları tarafından hayatınızda duymadığınız ve asla duyamayacağınız kelimeler öğrenmek kaçınılmazdır.
işin suyu çıktığında imla kılavuzu ile beraber ortasında r harfi olan 5 harfli hangi kelimeleri yazabilirim diyerek kelime aramaya neden olabilecek eğlenceli oyun.
izmir maltepe askeri lisesi nin her yıl hayvanlar gibi çalışarak turnuvasını yaptığı, aslında askeri öğrencilerin izmirli masum lise öğrencilerini sikmesi üzerine kurulu ingilizce oynanan oyundur. her yıl kendileri kazanır. lakin 2005 ve 2006 da torbalı lisesinin başarısıyla alta geçen askeri lise olmuştur.
annemin çok sevdiği ve "hadi sikrebıl oynayalım" derken adeta gözlerinin içinin güldüğü tek oyun.
anne :heh bak şimdi puanları toplucem.al sana "ışdın"
kız(ki bu ben oluyorum):ohaa,anne ışdın ne yaa?
anne:kadın ismiii
kız:jlkfsfj