görseller
scherzischerzi

belki ilginizi çeker
  1. · gayriresmi izmir sözlük zırvası
  2. · ulf kirsten
  3. · alternatif kız olsam verirdim ifadeleri
  4. · sözlükteki blog yazarları
  5. · muzaffer uzunkaya
  6. · aydınlardan ermeni tehcirine özür kampanyası
  7. · yılbaşı kutlayan müslümandaki gizli eşcinsellik
  8. · sarmalak
  9. · yakışıklı değil ama laik
  10. · insan abartılmış balon bir hayvandır
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · thierry henry
  2. · yılmaz özdil
  3. · 100 opera
  4. · aklidengegorecelibikavramdir
  5. · yaran diyaloglar
  6. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  7. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  8. · hillside su
  9. · sizce sizi neden işten atıyoruz

scherzi  

sayfa  / 2
  1. 4. nesil yazar kişiliktir. hatırlamadığım bir zamanda, hatırlamadığım bir sözlükte kendisine şöyle bir giri girmişliğim vardır.
    "beni kültür yumağına sarmış, cahillikle körelmiş gözlerimi açmış yazardır. bu yazarı okumanın ve iletişim içinde olmanın en güzel tarafı, fikirlerini dayatma çabasından çok, onları anlatabilmesidir."
    (hopeless, 07.06.2007 02:13 ~ 02:14)
  2. (bkz: scherzo)
    italyan gramerine göre nükteli esprili anlamına ifade eden bu sözcüğün çoğulu.
    (yamukyumukpirenses, 04.07.2007 00:49 ~ 00:50)
  3. italyanca şaka(lar) anlamına gelmektedir.(bkz: scherzi a parte)
    yazar olarak ise;tam bir fm ci.severiz yazılarını
    (etobur vejeteryan, 05.08.2007 05:14 ~ 05:14)
  4. son zamanlarda izmir'i özlemiş ama yine de 'en azından burası o kadar sıcak değil' diyerek beni kızdırmayı amaçlamış kişi.* kızmadım, kızmam, orası ayrı. web bağımlısı, müzisyen, girilerini severek takip ettiğim; kaçıncı nesil olduğunu bilmeden sevdiğim yazar.*
    (andromeda, 19.08.2007 17:48 ~ 01.04.2009 15:45)
  5. çok güzel muhabbeti olan,okulum filan olmasa da saatlerce konuşsam dediğim.
    bi de müzik ruhun gıdası.
    (liselle, 04.12.2007 15:44)
  6. son günlerde sağından solundan yazdığı her satırdan mutluluk ve sırıtık akan insan.ayrıca an itibariyle öğrendiklerime göre hamarat ev erkeği.
    sabahlara kadar oturup kendi geliştirdiğimiz tezleri gene kendi antitezlerimizle çürüttüğümüz,ikinci oturum için bi boşluğunu yakalamayı umduğum insan.
    ne ev işiymiş yahu.
    (liselle, 21.01.2008 02:35 ~ 01.04.2009 13:09)
  7. haftanın en beğenilen girilerine girebilecek sağlam yazılar yazabilecek genç ve sağlıklı bir sözlük yazarıyım.istediğim oyları alıp sükse yapmak için yazdığım en traş girileri bile oylayacak kanka listesi elemanları arıyorum. karşılığında yüksek miktarda artı oy verilecektir.

şeklindeki duyurusuyla gece gece beni benden almış yazardır.
    (wasowsky, 18.02.2008 03:06)
  8. haftanın en beğenilen girileri listesinde adını gösteremese de haftanın en beğenilen duyurularında gönüllerin birincisi, desteklenesi yazar.
    (camel, 18.02.2008 03:14)
  9. dans terapisi diye birşey icat etmiştir kendileri.adını ben koydum, kavram onun, ama patentini almaya yanaşmıyor. *
    (liselle, 27.04.2008 00:01)
  10. önce güzelsin dedi.çirkin ördek bendeniz bi sevindim ama yok canım ne güzeli dedim.sonra çirkinsin evet biliyorum dedi.yaşasın dedim.gördü gerçek yüzümü.sonra "ben sana hiç güzelsin demedim ki" dedi,diyecek bişiy bulamadım.çirkin miyim güzel miyim anlamadım.böyle bir insan işte. evet. *
    (liselle, 01.05.2008 23:49)
  11. dünyevi kimlik bilgileri:

üst alem: ökaryotlar
    alem: hayvanlar
    alt alem: gerçek dokulular (grup) bilateral simetrililer
    üst şube: ikincil ağızlılar
    şube: sırt iplikliler
    alt şube: omurgalılar
    infa şube: gerçekçeneliler
    üst sınıf: dört üyeliler
    sınıf: memeliler
    alt sınıf: theria
    infra sınıf: eteneliler
    üst takım: euarchonta
    takım: primatlar
    alt takım: haplorrhini
    infra takım: simiiformes
    parvorder: eskidünya maymunları
    üst familya: insansılar
    familya: büyük insansılar
    alt familya: homininae
    oymak: hominini
    alt oymak: hominina
    cins: homo - insan
    tür: homo sapiens - akıllı insan

sözlük kimlik bilgileri: (scherzi hakkında bir kısım şey)

nesil: 4
    statü* : son derece kedi
    model: yetenekli, sözünü esirgemeyen, duyarlı, zeki, esprili, hoş sohbet erkek modeli

belki ilginizi çeker:

sözlükteki izmirliler
    yurtdışında yaşayan sözlük yazarları
    klasik müzik
    adile naşit münir özkul şener şen li filmler
    yaran duyurular
    (closer, 03.05.2008 19:50 ~ 01.04.2009 01:18)
  12. bugün doğmuş ne de iyi yapmış. doğum günü çocuğu...
    (uçuçböceği, 07.05.2008 21:26)
  13. aynı gün olan politika vizem sebebiyle doğumgününü kutlayamadığım müthiş insandır.
    kaç yaşına girdiğine burda değinmek istememekle beraber,nice mutlu yaşı olsundur,umarım sohbeti ve varlığı hiç yitirilmez...
    iyi ki doğmuştur.beni affetsindir.gerçi ne kadar yüce gönüllü bir insan olduğunu bildiğimden kendi eşekliğime veriyorum bu unutuşu,ama unutulmayandır,iyi ki vardır. *
    (liselle, 08.05.2008 21:55)
  14. az önce tehdit savurmaya kalkıştım,"ne yaparsın msnden i engellersin" dedi hevesimi kırdı.zaten tanıştığımızda da "adımı öğrenip ne yapacaksın" demiş hevesimi ilk kez kursağımda bırakmıştı.
    ya sadist, ya da eööhm.bir dahaki nickaltım çok agresif olabilir.
    ama bu bir tehdit değildir *.
    (liselle, 11.05.2008 01:06)
  15. alsancak'ta kahve içtiğim, sözlük kankam. şirin şeker çok, konuştukça konuşuyor ve konuştukça konuşasını getiriyor insanın. tüm garipliklerime alışabilen nadir insanlardan. çok iyi bi' de, çok ama. yani "ne iyilik yaptı sana? hayatını filan mı kurtardı?" derseniz, en alaycı bakışımı yaparım "yapmasına gerek yok ki, belli oluyor ayol" gibisinden.

edit: al sildim o cümleyi amk. girinin en güzel cümlesini sildirmiş, uyuz, aklı başında olmayan bi insan. sildiğim cümle yerine şöyle diyorum:

bi de belli ki aklı* başına gelince devleşiyor, bi'şiler oluyor ruhuna filan, çözemedim daha tam. ya tamam, aklı başında da görmedim, aman ya siz de.. fotoğraflarını gördüm aklı başında, ordan biliyorum. ne demek olmaz öle? oldu bitti bile, hadi canlarım hadi..

böyle zorlamaya böyle ceza scherzi.. hadi cınım sağdan..
    (andromeda, 23.05.2008 22:54 ~ 03.04.2009 23:37)
  16. lo scherzo nun plurale halidir.singolare,zamansal olarak çekimlenmemiş halde fare lo scherzo,plurale,zamansız olarak çekimlenmemiş halde fare gli scherzi olarak kullanılır.
    (hypertestooo, 18.06.2008 13:28 ~ 13:29)
  17. bir yıldır beni kendisiyle ilgili yalanlar ve bıraktığı yanlış izlenimler sayesinde arkadaş olduğumuza inandıran insan.
    "belki ben iyi gün dostuyum"!
    onun haricinde süper.*
    (liselle, 01.08.2008 00:41 ~ 00:43)
  18. eski nacizanecilerden, tanırım iyi çocuktur.
    (authentic, 15.08.2008 13:43)
  19. paylaşmaktan hoşlandığını düşündüğüm kişidir ve iyi kalpli olduğuna inandığım...
    (tozduman, 29.08.2008 04:22 ~ 04:23)
  20. sözlükte tekrar gördüğümden çok mutlu eden.bir gün farkla kaçıracağız birbirimizi pek bir mahzunum ama olsun..bi dahaki sefere. o değil de bi sonraki hazirana mı kaldık şimdi? *
    (liselle, 27.09.2008 21:04)
  21. kelime: skertzi diye okunur.

yazar: düşünceleri ve haliyle girileri hoşuma giden, ilgiyle takip ettiğim 4. nesil yazar.
    (cuore sportivo, 31.10.2008 02:09)
  22. bugün keşfettiğim yazar. bir iki yazısı ilgimi çekmiş olup diğerlerine de şöyle bir göz gezdirmiş biri olarak diyorum ki; iyi yazmış, farklıymış.(işbu entryde farklının altı fosforlu kalemle çızıktırılmıştır.)
    (scout, 05.11.2008 23:17)
  23. sözlükteki bir çok klasik müzikle ilgili girinin altında onun imzası olduğunu görünce, klasik müzikten sohbet edebileceğim; aynı zamanda engin bilgilerinden ve arşivinden faydalanabileceğim bir yazarla karşılaşmış olmanın ümidi ile attığım ilk mesaja verilen cevap sonrası başladı müzik sohbetlerimiz ve paylaşımımız. arşivimde eksik olan bir çok eseri büyük bir sabırla parçalar halinde maillere attach ederek gönderme nezaketinde bulundu. iyi bir dinleyici olmasının yanı sıra aynı zamanda da iyi bir sözlük yazarı. daha başka ne olsun ki?
    (zarpandit, 16.11.2008 02:12 ~ 07.05.2009 13:25)
  24. (bkz: kim terzi mi)
    (idiot, 10.12.2008 00:48)
  25. kendisi hakkındaki en doğru tanım sanırım şu;

'biri çakacaksa sikertzi çakar.'

'nooluyo lan?' diyenler için özel ps: tabii bu giriyi tek başına okuyunca hiç bi' anlam ifade etmemesi normal.
    (andromeda, 09.01.2009 15:28)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil