abc de yayınlanan lost dizisinin en önemli karakteridir...ırak lıdır ve saddam hüseyin in cumhuriyet muhafızlığını yapmıştır...1. körfez savaşına katılmıştır...soyadından da tahmin edilebileceği gibi (jarrah-cerrah) işkence uzmanıdır...
bir ingiliz* tarafından canlandırılan lost karakteri.bana göre adadaki en romantik,anlayışlı ve iyi kalpli karakterdir.zamanında kötülük yapmış olabilir ama önemli olan adadaki halleri olduğundan gayet süper bir karakter olarak görebiliriz.
adada aklı başında hal ve hareketler içinde olan yegane insandır. tüm zamanların en romantik askeridir. shannona sahil kenarında hazırladığı-eldeki imkanlar çerçevesinde tabi; mango, yaban domuzu ve muz ile- akşam yemeği ile "helal olsun" dedirten ıraklı abimizdir.
arap olduğu halde sevdiği kadınla ırak'ta ingilizce konuşmasını garip karşıladığım sevdiğim bir lost karakteri. ama ben bunu bir yerden hatırlıyor gibiyim, bildiğin hintliydi orda sanki ama hadi hayırlısı !!
11 eylül saldırılarında hedefine ulaşamadan düşen uçağı kaçıranlar arasında olduğu öne sürülen ziyad jarrah ile olan isim benzerliği ilginçtir. zaten a.b.d.'liler arap ismi üretme konusunda hep kıt kalmıştır biraz.
mehmet barlas'a has ayar yemiş surat ifadesinin bir benzeri de bu güzel insanda mevcuttur.. ne zaman geliyor abimiz "my name is sayid jarrah and i am a torturer.." diyor ki bu surat ifadesi içimi parçalıyor.. pişmanlığı yüzünden okunuyor sanki.. herşeye rağmen bir tek kendisine güvenirim.. ıssız bir adaya düşsem yanıma alacağım 3 şeyden biridir kendisi..
lost'ta yer alan karakterlerden en zekisi olduğuna kanaat getirdiğim şahıs. çoktandır yaptıklarıyla, zekasıyla kendini belli etti. sayid diğerlerine göre bambaşka bi karakter, seviyoruz, izliyoruz.
fransada bir dönem garsonluk yaptığı halde fransız kadının yardım çağrısı yaptığı telsiz mesajını çözememiştir. bu filmdeki bir hata mıdır yoksa senaristler başka bir şey mi düşünmüşlerdir? hata gibi duruyor, paris'te garsonluk yapan bir insan nasıl olur da en temel kelimeleri bile öğrenmemiş olur. (shannon'a vurmuştur bu abimiz o ayrı.)
daha ilk bölümlerden itibaren gönlüme taht kurmuş, ırak kökenli lost karakteri...çok delikanlı bir abimiz...locke kadar olmasa da bazı denyoluklar yapmıştır dizi süresince ama yine de karizmasından ödün vermemiştir..
11 eylülde beyaz sarayı hedef almış fakat başarılı olamamış terörist pilotun isminden esinlenmiş* "ıraklı-işkenceci" lost karakteri. aman allahım ne dedim ben! esinlenmiş değil tabi ki de isim benzerliği.