sayenizde 

adana çık aradan

1. ercan saatçinin sadece 1dakika 54 sn süren güzel şarkısı

ne seveni, ne de gideni
    hepsinden vazgeçtim
    aşklarım dillere düştü, sayenizde
    e buymuş aşk bestesi dedikleri

ne dünyayı yıkarım
    ne de kırarım kadehleri
    sevgiye inanmaz oldum sayenizde
    tükenmiş delikanlı aşk dedikleri

ne gülerim ne de kızarım
    ne de arkasından ağlarım
    yüreğim aşklara küstü sayenizde
    e bıktım artık fahişe gönüllerden

ne okyanuslar kadar derin
    ne de gökyüzü kadar sakin
    fikirler alt üst oldu sayenizde
    korktum artık çarkların dönüşünden

haydi

of allah'ım of
    nedendir hep zorla sana gelişim
    of allah'ım of
    ofları tekelledim sayenizde

of allah'ım of
    nedendir hep zorla sana gelişim
    of allah'ım of
    sevgiyi tükettim sayenizde

kendimi kaybettim sayenizde
    sonkez
    sayenizde
    (ascella, 11.07.2004 18:45)

2. yıllar sonra bulduğum, tekrar tekrar dinlediğim şarkı. dünyaya haklı isyan dile getirilmiş, aynı ben. sevgiye inanılmaz olmuş, aynı ben. yürekler aşka küsmüş aynı ben. bıktım artık fahişe gönüllerden. sayenizde...
    (centrocampista, 26.09.2005 19:49)
  3. ercan bey stüdyoda kayıt yaparken bir dinlenme anında maystro aykut gürel'in ilhamından mı nedir birdenbire gitarı eline alıp birdenbire dilinden dökülüveren şarkı. sanırım hayatı boyunca görüp görebileceği tek müzisyenlik deneyimi budur.
    (muzevir, 18.01.2006 10:13)
  4. ercan saatçi adlı popçudan beklenmeyecek kadar güzel olan parça.

(bkz: kedi olalı bir fare tuttun)
    (bulenthus, 29.06.2006 03:24)
  5. dinleyemeli uzun süre geçmiş şarap gibi zamanla güzelleşen şarkı.ilk dinlediğimde hayatı tanımamakla ilgili çoğu sözünü anlamadan bi şarkı dinlemek için dinlerken şimdi pek bi anlamlaşmış ercan saatçi parçası.
    (arinna, 29.06.2006 10:45)
  6. insanın zor zamanlarında dinlediği güzel şarkılardan. ercan saatçiden beklenmeyecek kadar iyi şarkı.
    (maia, 29.06.2006 11:10)
  7. zamanında dinlendiğinde sözlerinin pek mana vermediği şarkı. saftık o zamanlar tabe sevgi için dağları delerdik. gerisini şarkının sözleri anlatıyor.
    (fentoxa, 07.11.2006 13:06 ~ 13:06)
  8. klibinde "tanrım, ne kadar da güzel sigara içiyorsunuz" demek istediğiniz bir hatun kişiyi barındıran, ercan saatçi beyi'in şahsım bilgilerinde sanatının doruk noktası başlığı altında incelenebilecek eser.

-tanrım ne kadar da güzel sigara içiyorsunuz.. demek istediğiniz hatun kişi için
    (bkz: ipek müldür)
    (kuzudis, 11.12.2006 19:30 ~ 19:33)
  9. böyle bir şarkının ercan saatçi tarafından, nasıl yapılabildiğini hala anlamadığım inanılmaz güzel eser.
    şarkının her kelimesinde her notasında o kadar ağır,o kadar karamsarlık dolu ezgiler vardır ki,insan depresyona girmemek için kendini zor tutar.
    (betatron, 02.02.2007 18:09)
  10. güzel şarkı ve fakat muhteviyatı başlı başına anlatım bozukluğu ihtiva etmekte:

saye: gölge anlamına gelen bir sözcük olmakla birlikte ; sayenizde de "sizin gölgenizde" anlamına gelir.

bir insana veya topluluğa sayenizde demek: " sizin gölgeniz korudu beni, gölgenizle birlikte başarılar edindim, istediklerime kavuştum, gölgeniz bana arka çıktı, gölgeniz yanımda oldu, bana doğruları gösterdi belki de hayatı anlamamı sağladı...vb " demektir.

kulağa hoş gelen insanı hafiften isyana sürükleyen bu şarkıyı incelediğimizde saye sözcüğünün yerinde kullanılmadığını görürüz.

"yüreğim aşklara küstü sayenizde" olmaz; çünkü bir insanın yüreği aşklara birinin sayesinde küsmez olsa olsa aşka tekrar inanır ; bir insanın yüreği aşklara birinin yüzünden küsebilir ancak evet burada kullanılması gereken sözcük yüzünüzden olmalıdır.

uygulayalım, yüreğim aşklara küstü sizin yüzünüzden, nasıl da anlam kazandı birden.

özetle saye sözcüğü olumlu pekiştireç olup; (senin / onun) yüzünden sözcüğü olumsuz pekiştireçtir. iki sözcüğün kullanım yerlerinin karıştırılması anlatım bozukluğuna neden olur.
    (marlasinger, 15.06.2007 16:52 ~ 16:56)
  11. gülşen'in son albümünde eski ve yeni versiyonlarıyla tekrardan seslendirdiği ercan saatçi şarkısı . şarkının yeni versiyonuna yeni sözler eklenmiş yine pek bir güzel olmuş . gülşen de güzel seslendirmiş . yine bol bol kendini dinletir bu şarkı ..
    (yes diyom sana, 19.07.2007 12:22 ~ 12:22)
  12. gülşen yeni albümünde yeni bir versiyonunu söylemiş. sözleride şöyle;

yine gönül yarası
    iki lafın arası
    yok ki bunu dahası
    sayenizde..
    heder oldum bu dünyanın düzeninden..

ne yanarım nede yakarım
    ne de arkasından bakarım
    bu benim en son kararım sayenizde
    e koptum artık tepkisiz gönüllerden

ne parası ne de cakası
    nede sahte mutluluk çabası
    yalanlar gerçek oldu sayenizde..
    ziyan oldu bunca aşk masalları..

karalar ve birde yaralar
    gönlümde hepsinden var
    daha ne olacak bilmem ki
    sayenizde
    sıkıldım artık dertleri öğütmekten

of allahım of
    nedendir hep zorla sana gelişim..
    of allahım of..
    ofları tekerledim sayenizde
    sevgiyi tükettim sayenizde..
    (sezenehir, 26.07.2007 15:25)
  13. ercan saatçi nin olduğuna inanamadığım, yine de sevdiğim şarkı. s/b bir klibi de vardı zamanında.
    (jenesaispas, 04.11.2007 20:23)
  14. ercan saatçi'nin içinin güzelliğini anlatmaya yetmeyecek ve dillendirilmemiş daha nice güzelliklerinin açılış şarkısıdır.

not: kulaklarınıza inanamayacaksınız.
    (özlemce, 24.11.2007 15:47 ~ 15:52)
  15. klibi için bkz: http://youtube.com/...
    (van den budenmayer, 27.12.2007 09:29 ~ 09:30)
  16. sağlam bir isyanı, en yalın haliyle anlatan şarkı.

olmazsa olmaz edit: söylemeden edemeyeceğim, yahu ercan saatçi kıvamında biri bu şarkıyı nasıl yapmış yahu. bravo yani.
    (maia, 27.12.2007 09:41 ~ 10:06)
  17. ercan saatçi iyi ki var ve bu şarkı iyi ki onun.
    artık anlasınlar nasıl bir müzisyen olduğunu.
    (özlemce, 27.12.2007 09:45)
  18. birebir türkçe karşılığı "gölgenizde" olan kelime. "saye" gölge demektir. "sizin "gölgenizde" bu işi yapabildim." gibi bir anlama gelir bu kelime kullanıldığında.
    (earendill, 27.12.2007 10:59 ~ 11:00)
  19. senin yüzünden, sağol be, helal sana demenin kibarcası.
    (heidi, 18.01.2008 08:05)
  20. bazı kelimeler ve deyimler ayrı anlamlar kazanıyor ercan saatçi sayesinde.
    sayenizde de bunlardan birisi sadece.
    ne denilse bile, kalıcılığı o kadar belli ki şarkılarının.
    (özlemce, 18.01.2008 10:23)
  21. ercan saatçi'nin bu albümü hücum kayıt esasına dayanarak kaydedilmiş daha açık konuşmak gerekirse enstrumanlar eş zamanlı çalınmıştır. albümün genel soundundaki orta ses yoğunluğu ve effectlerin çarpışma sebebi de budur.
    (manha de carnival, 18.01.2008 10:39 ~ 10:48)
  22. şarkının klibinde gitar çalanlardan biri hem kel hem uzun saçlıstüdyo müzisyeni erdinç şenyaylar'dır
    (minero, 20.03.2008 01:32)