|
|
- nekropsi' nin ikinci albümünün adı. ortalama 45 dakika süren keyifli bir seyahat gibi birşey.
tracklist şu şekildedir:
01 - harf devrimi
02 - erciyes şokta
03 - foklar
04 - baba
05 - papa
06 - harf devrimi 2005
07 - yok var
08 - ebo
09 - die neue papa
10 - baglama
- mi kubbesi havası aranmadan dinlenmesi gereken 2. nekropsi albümü. insanı çarpabilir hazırlıksız yakalanılırsa.
- tıpkı mi kubbesi gibi türkiye müzik piyasasına ve genel dinleyici kitlesine "fazla gelmiş" olan; başarılı nekropsi albümü. tam adı "sayı 2: 10 yılda bir çıkar" şeklindedir.
konuyla ilgili olarak bir konuşmamı aynen aktarıyorum:
x: mi kubbesi havası yok.
thecrimson: olmalı mıydı?
y: melodi tekniğin altında kalmış.
thecrimson: deneysel müzik yapan bir gruptan bahsediyoruz. evet, teknik mi kubbesi'ne göre daha ön planda; ama bu gerçekle birlikte, ben yine de bu albümün, gezdiği uç noktalara melodiyi de yedirebilen şarkılardan oluştuğunu düşünüyorum.
z: neden mi kubbesi gibi enstrümantal bir albüm değil? öylesi daha güzel değil miydi?
thecrimson: "mi kubbesi'ni bir süreliğine aklından çıkarıp albümü tekrar dinlemelisin" diye düşünüyorum. albümdeki şarkı sözlerinin alıştığın sözlere benzemediğini, türkçe kalıplarının dışına çıkıldığını, ya da kalıpların olabildiğince esnetildiğini göreceksin. yok var ya da foklar'ı tekrar dinlemen bile ne anlatmaya çalıştığımı gösterecektir.
x, y, z: çok biliyorsun sen!!! cık cık cık... bence sen bu işlerden pek anlamayan bir gerizekalısın.
thecrimson: hah, işte şimdi anlaştık.* ben de onu anlatıyordum...
|