1'den 49'a kadar sayılardan 6 tanesini tahmin ederek kazandıran milli piyango tarafından gerçekleştirilen şans oyunu
bilmem kaç milyonda birlik bir şansa her hafta 2-3 milyon yatırmak. birgün çıkacak elbet.
en çok oynanan şans oyunu. bu şans oyununda 3 tutturduysanın onun parasıyla hayatta 6 tutturmayı beklemeyin. tutturamazsınız çünkü kazandığınız para haram. ben bi tutturiyimde onunla cami yaptıracağım, çeşme,duble yol yatıracan diyede kendinizi şirin göstermeye de çalışmayın sizin içinizi biz biliyoruz önce araba sonra ev, yazlık akrabağalara borç, kumar, tatil har hur derken elinizde avucumuzda para kalmayacak. nasıl hayalide güzel değil mi onun için oynammaması gerek tüm kumar tiplerindeki gibi oynayanların değil hep oynatanın kazandığı bir şans oyunu
yaklaşık 5 trilyon para bayılıp, 49*48*47*46*45*44 kadar
* kolon oynayarak büyük ikramiyeyi ve diğer küçük ikramiyeleri kazanmak garantidir.
(lethe, 14.08.2004 16:05 ~ 12.01.2009 20:30)
5 trilyon paranız varsa 9 trilyonluk ikramiyeyi garanti kazanma şansınız olan oyun. ha 2-3 kişi arasında paylaşılırsa ikramiye o zaman yarrağı yersiniz.
(lethe, 17.09.2004 18:37)
birazdan yapılacak olan çekilişle verilecek olan büyük ikramiye nedeniyle lotocuların önünde kuyruklar oluşmasına neden olan şans oyunu
(bkz.
18 eylül 2004 sayısal loto çekilişi)
oynadığınız 1 kuponun tutma olasılığı teorik olarak 1 bölü 49 un 6 lı kombinasyonu kadardır.
bu da tam olarak 13.983.816 demektir yani yaklaşık 14 milyon da bir demektir.
tarafımdan naçizane matematik bilgimle şu ana kadar çıkmış olasılıkların arasında bir bağlantı aranmış ama bulunamamıştır. boş vakitlerimde ise hala arada bir bağlantı bulmaya çalışmıyor değilim. sanırım bu da bana pi filminden armağan kalan bir özellik. interpolasyon ekstrapolasyon ne varsa denemişimdir. hatta lagrance polinomu oluşturup yeni sayılar ürettiğimde 6 haneli sayılar çıkmaktadır. burdan da anlaşılmaktadır ki
nümerik analiz dersi bir boka yaramamaktadır.
bu hafta 5 trilyon civarı verecek olan,benim de gaza gelip bol bol oynadığım şans oyunu. çıkarsa 2 yıl boyunca tüm zirvelere sponsor olmayan 14 nisan'da
rte olsun.
1 bölü 49 un 6 lı kombinasyonundan ziyade basit mantıkla "ya çıkar mala vururum yada çıkmaz göt olurum" deyip %50 'lik pozitif bir bakış açısıyla girildiğinde daha az üzeceğini düşündüğüm şans oyunu
(bkz:
göt oldum mutlu oldum)
umut teknesi.ancak sürekli batıyor.
insanların çok matematiksel ve akılcı sistemler geliştirdiği şanş oyunu. şöyle ki efendim toplara akıl enjekte edilir, biraz da mantık ve aşağıdaki sonuçlara ulaşılarak kupon doldurulur;
1- geçen hafta çıkanlar bu hafta çıkmaz (49-6=43 ihtimal kaldı)
2- ilk altı rakam çıkmaz (çünkü sayı doğrusuna ok atıyoruz) (37 falan kaldı belki 38 belki 39 ama kesin azaldı)
3- 2 numaralı sonuçla aynı sebepten son altı rakam da çıkmaz (33-34-35 falan o civarda kaldı geriye)
4- rakamlar arka arkaya, mantıklı seriler halinde, her hangi bir onluk sınır içinde de çıkamazlar akılları ve mantıkları olduğu için.
düşününce, pardon düşünmeyince, pek de mantıksız gelmiyor.
denemek de fayda var.
haftaya yeni bir başlangıç yapmak isteyen kişilerin umut kapısı.
çıktığında; önce kocamı, sonra atımı, en son silahımı değiştireceğim mevzuu...
bu şans oyununda 1-2-3-4-5-6 veya bunun gibi çok düzenli kombinasyonları oynamak akıllıca değildir. kazanabileceğiniz para miktarını azaltır bu strateji.
bu oyunda tutturma ihtimalinizi arttıramazsınız. her kombinasyon aynı olasılıkla tutar. ancak tutturma durumunda kazanmayı bekleyeceğiniz miktarı arttırabilirsiniz. bu da ikramiyeye ortak olacak insanların sayısını azaltmaktan geçer. bunun yolu da başkalarının oynamadığı kombinasyonları oynamaktır. diğer insanlar da insan olduğuna ve aralarında sizin gibi düşünenler çıkacağına göre sayısalda herhangi bir formüle göre sayı oynamak akıl dışıdır. sayısal loto da kazancı maksimize eden strateji, oynayacağınız sayıları rasgele seçmek, eğer çıkan kombinasyonlar içinde göze çarpan bir düzen varsa bu seçim prosedürünü tekrarlamaktır.
(bkz:
@2540431)
ilk çıktığında babamı alıştırdığım ve hala oynamasına neden olup pişmanlık duyduğum çok basit bir talih oyunu.ilk çıktığındaki reklam sözlerini hala hatırlamaktayım.şöyleydi galiba
'sayısal loto 6/49
işte yeni şans topunuz
oynaması çok çok kolay
ikramiyesi bir olay
bünyesinde bulundurduğu yarım ve zengin uyaklarla beğenimi kazanmış şarkı sözüdür ayrıca.müziğiyle dadından yenmez
tahminen birçok kişinin usanmadan her seferinde 42 23 16 15 8 4 sayılarını oynadığı şans oyunu.
(bkz:
lostun gerçek yaşama etkileri)
49 rakam arasından 6' sı tutturulduğunda büyük ödüle ulaşılıyor. benim son 8 haftada tutturduğum rakamların sayısı 3 bile etmezken bazı insanların 6 sayıyı birden tek haftada tutturması inanılmaz bir şey.
nasıl yapıyorsunuz?
hayal kurmak için oynanan şans oyunu.o kadar yani.oynamadan da hayal kurulur elbet ama az da olsa hayalin gerçekleşme ihtimali varsa daha tatlı kurulur.
eee hayalle yaşayanı bir kere;hayalsiz yaşayanı iki kere...demiş namık kemal.
kar kardır.birle yırtalım.oynayalım,oynatalım.
ben de oynadım.sonunda çok ilginç bir şeyi farkettim.çekiliş yapılıp da tutmayınca tepki gösterdim lan.küfür ettim.tuhaf şey yahu.tutacak hali yoktu ya.ne tepki gösteriyosun ki mına koyim.neyse,sonra kendimi rahatlatıp aslında tepki göstermezidm de bu ilk olduğu için böleyim herhalde dedim.sonra yine oynadım.sonra yine.sonra yine...hepsinde de tutturamayıp tepki gösterirken buldum kendimi.pis bir şeymiş arkadaş.demek ki cidden umut bağlıyosun da farkında değilsin.ama yine de oynamaya değer.ya tutarsa hesabı.bak hala umut bağlıyorum görüyo musun.
eee sikerim bu sayısal loto var da
sözel loto niye yok? niye sözelciler ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyor?
49 tane kağıda kelime yazıp, koyun topların içine, sonra yapın çekilişiniz işte.
bu haftaki şanslı kelimeler: matkap, uzay, börek, yaprak, okyanus ve otuzbir olsun. 31 sayı hem, eşit ağırlık oldu al sana. tüm halkı kucaklıyorum.
not: bu ekstra sikindirik girimi son günlerin en iğrenç yazarı diazepam' a armağan ediyorum. tam ona göre bir espri. der ve boku da başkasına atarım. hadi bakalım.
iki haftadır ikramiyeyi devrettikten sonra, bu hafta 9 kişinin 6'lıyı tutturmasıyla bölük pörçük olmuş şans oyunu.
şaka gibi lan? "3 milyon tl'ye koşuyorum!" diye gaza gel gel, hayaller kur falan... sonra senden başka 8 kişi daha 6'lı tuttursun; sana da cücük kadar 447.000 tl kalsın. (küsuratlar yuvarlanarak o kadar kalıyor bir de...)
edit: olum sayısal falan çıkmadı bana. hemencik mesaj döşemeyin. çıksa, şuan şu dakka burda işim ne lan? hawaii'de iki tane taş gibi herif bulmuş, palmiye yapraklarından yelpazeleri ellerine tutuşturmuş; kendim de malak gibi altın kumlara yayılmıştım şimdiye...
ha tamam bütün rakamları bildim bilmesine, ama her biri ayrı kolonlarda... en fazla 2 tanesini bir araya getirmeyi başarmışım. ondan mesaj atıp durmayın "vay anam zenginiz artık" falan... yıkılan hayallerim aklıma geliyo lan.. yapmayın!
genelde sayısal lotoyu kazandıktan sonra daha önce hiç görmediğiniz akrabalarınız ortaya çıkar. bense daha başka şeyler düşündüm bir an için. adriana lima gibi kızlar bekledim . gelsinler, "aa ben senin eski sevgilinim.tanımadın mı seth?" desinler. öyle eski sevgililerim olmadığından çok çok eminim ama andolsun ki anında inanırdım buna! ha diğer türlü , mesela "ben senin gerçek babanım" diye gelseler dahi ıslak palmiye ile döverim orası ayrı tabi.
sayısalı da tutturamadım zaten. bir rakama karayipler'de aslında eski sevgilim olmayan eski sevgilim ile tatildeydim . hayat öylesine acımasız ki...
(setheleh, 13.09.2009 23:24 ~ 14.09.2009 20:12)
kazanma ihtimalinin net bir rakamla 13 milyon 983 bin 816'da bir olduğu, milli piyango tarafından düzenlenmiş ve 49 sayıdan 6 tanesini bilenin büyük ikramiyeyi kazandığı, mekaniksel bir çekilişin canlı yayında yapıldığı şans oyunudur.
kazanma ihtimalinin, bir insanın kafasına meteor düşmesi ile aynı oranda olduğu söylenir. siz hiç gazetelerde "bu hafta kafasına meteor düşen merhum" isimli bir haber görüyormusunuz. hadi her hafta olmasın bir sonraki haftaya devretsin, yine de ben böyle bir habere hiç rastlamıyorum. ama sayısal loto mutlaka birilerine çıkıyor öyle değil mi?
kesin bir hilesi var bu işin. diyelim ki, ben milli piyango idaresinde bu işlere bakan uzman bir sistem görevlisiyim. database sistemi falan benden soruluyor. ilk yapacağım şey işin hinliğini tespit etmek olur. bu idarede çalışan herkes mi dürüst kardeşim? zaten olay bir kumar değil mi? kumarda hile olmaz mı? neyse ben ne yapardım onu söyleyeyim.
önce, gider bir bayi açardım (tabi kendi adıma değil). sonra kupon basan bir makinayı levent sanayide çalışan bir ustaya yaptırırım (tabi yapan ustaya belli bir yüzde vereceğiz). zaten database elimin altında. bu arada bayideki makinada da kesin bilgi saklanıyordur. onu da çözdük diyelim. sonra, bu makinadan herkes gibi bir kupon oynardım.
çekiliş yapılır sonuçlar belli olur. ben na'parım hemen kendi kuponumun barkodunu databasede bulurum rakamları kazanan rakamla değiştiririm. kuponun çıktısını da kupon basan makina yaptırmıştık ya, onda basarım. bayideki makina zaten benim, açarım makinayı (artislik olsun) takarım propları dizüstünün seri portu ile makinanın çipine (tamamen artislik, hani desinler ki adam aşmış kardeşim), çıkan rakamları bayideki makinaya yüklerim. sorun kalmadı.
ertesi gün gönder banka müdürünü çeksin paranı. olay çok basit.
para çıksa ilk iş... naparım bi dur.. hıh
kendime ufo alırım bi tane, sonra dreamrecorder alırım mükemmel bişey.. dreamrecorder teknolojisiyle rüyalarımızı kaydedip tekrar izleyebilcez veya istediğimiz rüyayı görücez. roman olan yani mizah olmayan ''kemik'' teki muhteşem bilimkurgu yaratılarından sadece biri bu.. ( yani ne kadar icat edilmediyse de bana lotodan para çıkana kadar biri yapar bişeyler)
bi de bir köye okul yaptırırım ( bu olmadı galiba, ne bilim genelde öyle derler)
hııı unutmadan bir de dünya üzerindeki en iyi labaratuarı yaptırırdım. (laboratuarla karışmasın) biliyosunuz ki labaratuarlar çok güzel ve anlamlı işler için yapılmış mekanlardır. seks için yani.. süper.
(hotgirl, 03.11.2009 20:57 ~ 21:00)