ilk kareden itibaren izleyiciyi bilinmeyenlerle dolu bir girdaba sürükleyen gerilim filmi...kanımca oldukça başarılı.filmdeki her kurban, korkunç bir seçim yapmak zorunda. çünkü hayatta kalabilmeleri bu seçime bağlı.
ayrıca filmin ikincisininde çekilip,2005 de vizyona gireceği söyleniyor.
tek kelimeyle kurgu harikası bir film. hiç ummadığınz ipuçları, sizin hiç aklınıza gelmeyen bir kişiyi katil zanlısı gibi düşünmenize sebep olurken son sahnede gördüğünüz şey ile gerçek anlamda şok geçiriyorsunuz. oyunculuklar çok iyi. özellikle filmin genel olarak geçtiği odada kapalı kalan doktorun delirme sahnesindeki makyajları dikkatle izlenmeli. film insana olmadık duygular yaşatıyor ve bittiği an, ağzınızdan bir süre tek kelime çıkmıyor.
hayatımda izlediğim en arıza film. özellikle son 15 dakikası psikolojik gerilim harikası. herşey mükemmel tek bir şey hariç o da katilin doktorla olan alakası. illa bir şekilde bağlamak mı gerekiyor isyanımı tekrar su yüzüne çıkarttı. her zaman olduğu gibi korku filmlerinin ikincisi çekilmesin istiyorum ama ne yazık ki http://www.imdb.com/... ek olarak oynatmayın şu adamı filmlerde birader , gene sinirim tepeme çıktı.
http://www.imdb.com/...
-- spoiler --
filmin başında karşısındaki adama teybi alması için gömleğini kullanması talimatını veren adamın, filmin sonlarına doğru çalan telefon için aynı yöntemi kullanmayarak ayağını kesmesi bana biraz mantıksız geldi..
-- spoiler --
kötü bir film, sıkıldım. in may hımbıl opinyın*, bu filmi izlemek yerine eskilerin daha kaliteli gerilim filmlerini izlerseniz vaktiniz daha güzel değerlenir; yeni vizyona girmiş yönetmenin çömezliğiymiş falanmış filanmış anlamam, vakit kaybı.
[aşağıdaki metnin tamamı spoiler içeriyor, filmi izlemeyenler okumasın, döverim]
konu sürükleyici olsa da bilindik. oyunculuk ise bence inandırıcı değil; bağırıp çağıran, ağzından tükürükler saçan her aktör, gerçekçi olsaydı işimiz vardı. efektlerle vs. olayı kurtarırlar mı diye baktım, o da yok, plastik makyajlar da inandırıcı değil.
ayrıca çok klişe korku/gerilim ögelerini kullanmışlar yaratıcılık yok;
· klostrofobiye oynayan sürekli dar mekan,
· maskeli bir tip, gizem tribi
· palyaçonun gülen suratı ile ortalığa dehşet saçan psikopat davranışının tezatlığı
· canlı canlı kendi ayağını kesen tip...
olmuyor james wan diyor, 10 üzerinden 1 veriyoruz ve haftanın rüküşü seçiyoruz.
bittikten sonra bir buçuk sene önce bıraktığım tırnak yeme alışkanlığımı geri kazandığımı fark ettiğim film.. gerim gerim gerdiren film.. özellikle adam'ın evin içini fotoğraf flaşıyla kontrol ettiği sahnede ekrana bakamadım..
teyzenin amcanın barsaklarını deştiği sahnedeki barsaklar yapay birşey değil, domuz uterusuymuş.
bütün film 18 günde çekilmiş. banyo sahneleri ise 6 günde bitmiş.
sahnelerin çoğu ilk seferde çekilmiş. hatta filmde kullanılan bazı sahneler aslında provaymış.
bütün film tek bir atölyede çekilmiş. sadece banyo sıfırdan yapılmış. diğer tüm mekanlar atölyenin değişik bölümlerinin döşenmesi ile yapılmış.
bütün bunlara bakınca ortaya çıkan filmi takdir etmemek elde değil.
kısmen open end olmasından dolayı arkasının gelmesinin de muhtemel olduğu film... akademinin halt yemesinden dolayı oscar'a aday adayı bile yağılmayan film...
saçma sapan yanları olsa da, gayet başarılı olarak sayılabilecek bir gerilim filmdir. kurgusu hiç fena değildir ve izleyiciyi germeyi eninde sonunda başarır. tek problemi karakterlerden bazıları arasında başarılı bir şekilde ilişki kurulmasına karşın, bazılarının çemberin gayet dışında kalmaları ve hiçbir şekilde mantıklı bir kurguyu desteklememeleridir. bazı kurbanların öldürülme nedeni varken, bazılarının nedeni de belirtilmemektedir ayrıca. senaryoda hafiften bir seven tadı vardır, ancak bundan şikayetçi değiliz en azından anlamsız bir psikopat cinayeti olmaktan çıkarır filmi bu durum.
iki adamın bodrum ya da eski depo gibi bi odada karşılıklı duvarlara kelepçelenmiş halde,oraya nasıl geldiklerinden habersiz bi biçimde uyanmalarıyla başlayan güzel,izlenesi film.
oldukça düşük bir bütçeyle çekilmesine karşın geriliminden ve etkileyiciliğinden ödün vermeyen,bin türlü teori ürettirmesine karşın sonunda hassktiiirrr demekten kendinizi alamadığınız film.
kurbanların öldürülüş şekillerine hasta oldum, zeka unsurunun ön plana çıkmış olması gerçekten hoş bir olay, yalnız filmin sonund dr. gordon üstünü başını parçalayacağı bacağını keseceği zamanı, gömleğini çıkararak telefona ulaşmaya çalışarak geçirseydi çok daha faydalı olurdu diye düşünüyorum o konuda bir sıçış yaşanmış. ayrıca yerde yatan amca hakkında hiç kafa yorulmamış olması da ayrı bir gariplik ama yine de güzel bir gerilim filmi, izleyin derim.
---spoiler bitti---
bir de sabahın beşinde izlemeyin, ağzınıza sıçılır, benden söylemesi
çok düşük bir bütçeyle çekilmiş olmasına rağmen etkileyici bir film, kurgusu güzel, bazı kopukluklar olsa da heyecan oranı gayet yüksek.
cinayetler ve filmin ilerleyişi seven'ı, sonundaki "ohasktr" dedirten sahnesi de usual suspects'i andırıyor. o zaman da koltuğa çakılmıştım "nasıl yani?" diyerek.