|
|
- çiçek çocukların hayat felsefesi
- hippi felsefesi
- 60 yıllarda amerika da başlayıp tüm dünyaya yayılan barış yanlıların sloganlarından(make love not war)
(data, 20.07.2004 22:40 ~ 19.09.2004 10:18)
- sonuna kadar destekçisi olduğum söz öbeği * * * *
(okang, 29.10.2004 23:30)
- gladyatör filminin elazığlılarca yapılan dublajına malzeme olmuş laf salatası.
(bkz: biz buraya sevişmeye değil savaşmaya geldik.)(lemuria, 30.10.2004 22:40 ~ 22:42)
- hayat hep bayram olsa dedirten hede..ayrıca; http://monday19.web.infoseek.co.jp/...
- kadıköy'de bir kafede yazan sözün yarısıdır, tamamı şu şekildedir:
"savaşma seviş ama burada değil"
- (bkz: make love not war,condoms are cheaper than guns)
- anlayana derin bir söz anlamayana laf salatası.
x: ahmet bu ne hal?
y: ıı şey açıklayabilirim.
x: neyi açıklayacaksın? benim yatağımda başka bir kadınla.
y: öff be ne var? yatıyorum işte ne var?
x: geberticem seni köpek. (hanım abla ekmek bıçağını kapar gelir)
y: ehehe canım benim ya gel gel. savaşmayalım sevişelim sen de gel.
- "savaşmaktansa sevişmek iyi ve hoş fakat, sevişmek de bir tür savaş değil mi?" sorusunu sorduran cümle.
- küresel ısınmanın cozutması ile yerini başka sloganlara bırakacağına inandığım barış çağrısı..ortam yeterince sıcak,bir de sevişerek katkıda bulunmayın...
- (bkz: hay ağzını öpeyim)
- bide şöyle varyasyonu var... make music not war
müzisyen hissedenler için.
- " itüşmeeee sevüş, ben buna inanurun" hacivat ve karagöz neden öldürüldü filminde eşrefoğlu süleyman bey rolündeki ezel akay tarafından söylenmiştir.
- bir dergide aşağıdaki şekilde yer almıştır:
" savaşma seviş ama savaşır gibi sevişme... "(luto, 16.09.2007 00:17 ~ 00:18)
- "savaşma seviş, çocuk üstüne çocuk yap, orduya adam kazandır". böyle bir duvar yazısı görmüştüm bi yerde.
- hacivat karagöz neden öldürüldü isimli filmde, ezel akay'ın ağzından ceng itme sevüş olarak duyulan özlü söz.
(şiirbaz, 16.09.2007 01:06 ~ 01:06)
- -savaşma seviş!
-tamam abi zaten savaşmıyorum da kimle sevişeyim be abi? kimse benle sevişmek istemiyor ki. çirkinim ben abi, çirkinim. kızlar bana bakmıyor ki abi. ben gideyim en iyisi şuracıkta oturayım. olur mu be abi?
- 2 kişinin birbirini karşılıklı sevmesinin adı sevişmekse eğer, gayet yerinde ve doğru bir önermedir.
- lemanda mıydı yoksa penguende miydi hatırlayamadım ama
bir karede söğüş satan arabanın camında yazıyordu bu.
(bkz: savaşma sövüş)
- uzatılmış versiyonu konuyu daha iyi açıklamaktadır..
(bkz: savaşma seviş, bombalama pompala)
- orjinallik budur;
(bkz: http://img227.imageshack.us/...)
- aristophanes'in lysistrata/kadınların savaşı adlı oyununda, komedya şeklinde işlediği konu.
- (bkz: savaşma seviş benle)
- (bkz: en az üç çocuk yapın)
|