belki ilginizi çeker
  1. · niyetin saflığı
  2. · askerlik
  3. · kullanıcı adlarının kökeni
  4. · don juan
  5. · eleanor
  6. · antiemperyalist
  7. · francis bacon
  8. · carlos castaneda
  9. · arşivlenmesi gereken kitaplar
  10. · ninja scroll
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · marjinal isim meraklısı aile
  2. · ezel
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  5. · colin kazım richards
  6. · zongul ducks
  7. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  8. · paranın yüzü sıcaktır
  9. · ünlülerin gerçek isimleri

savaşçı  

1. doğan cüceloğlu'nun 99 yılında çıkardığı güzel bir kitap.
    kitapta doğan cüceloğlu, hayatını anlamını kaybetmiş bir öğretmen olan arif bey'le çeşitli konular hakkında konuşur, yeri geldiğinde don juan ve carlos'tan örnekler verir.
    kitabın sonunda da savaşçı'nın özellikleri sıralanır.

kitabın şahsımca en can alıcı noktası :

(...)
    -açgözlülük ve cömertlik konusunu ele alalım. sahip olmak ve sahip olduğunu elinde tutmak, çoğaltmak isteği korkuya götürür.
    -anlayamadım. niçin sahip olmak korkuya götürsün?
    -kişi elinde kalmasını istediği için sahip olmak ister, değil mi?
    -evet, sanırım öyle. yani kaybetmek istediği bir şey için niçin çaba sarf etsin?
    -tabii,haklısın. bu ne demek oluyor: sahip olduğum her şeyi kaybetmemeyi düşünerek sahip oluyorum , demektir. böylece, sahip olduğum şeylerin sayısı arttıkça, kaybetmekten korktuğum şeylerin sayısı da artacaktır. öyle değil mi?
    -evet doğru, böyle olması gerekir. bunu daha önce böylesine hiç düşünmemiştim.
    -kaybetmekten korkan insan, daha çoğuna sahip olmak ister ki, sahip olduğu bazı şeyler kaybolursa, hiç olmazsa elindekiler geriye kalsın.
    -böylece, fazlasıyla sahip olmaya yönelik kişi sonu gelmeyen bir doyumsuzluğa kendini kaptırır.
    (...)

savaşçı / sf 76.
    (sükun, 01.02.2006 01:00 ~ 01:00)
  2. doğan cüceloğlu'nun pratik uygulamalı anlattığı harika bir kitabıdır. bu kitabı okudum, üzerinde inceleme yaptım ve yazdıklarıyla ilgili analizlerimi, felsefi görüşlerle karşılaştırmasını, söylediği pratikleri yıllar önce uyguladığımda yaşadıklarımı, çaba ve önüme çıkan engelleri, bunları nasıl aştığımı detaylandırarak doğan cüceloğlu'ya yazdım. asistanı cevapladı, kendisi bir ara okuyacak dedi. sonra defalarca asistanıyla konuştuk, sonuç çıkmadı. istediğim tek şey, o pratikleri hayatta uygularken yaşanılan şeyleri ona iletmek ve paylaşmaktı hepsi bu. en sonunda anladım ki kendisi bu kitapları yazmış, çok da iyi yapmış, ama kendisi kitaplarında anlattığı gibi biri değil, üzülerek belirtmeliyim.
    (age of aquarius, 08.07.2007 22:45)
  3. doğan cüceloğlu'nun bitirmeyi başaramadığım kitabıdır..

fakat kitabın arkasında bulunan bir alıntı, içeriğinde sizi nelerin beklediğini en anlamlı biçimde özetliyor.

e.e. cummings der ki;

seni diğerlerinden farksız yapmaya bütün gücüyle gece gündüz çalışan bir dünyada,
    kendin olarak kalabilmek,
    dünyanın en zor savaşını vermek demektir.
    bu savaş bir başladı mı,
    artık hiç bitmez!...
    (mavi kukla, 25.04.2008 01:38)
  4. 1. savaşan, savaş durumunda bulunan, muharip.
    2. iyi veya çok savaşan, savaşkan, cengâver.
    3. savaşa katılan kimse.

kaynak: tdk
    (chixculub, 18.06.2008 14:01)
  5. (heidi, 18.06.2008 14:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil