belki ilginizi çeker
  1. · kjetil haraldstad
  2. · satyr
  3. · metal a headbanger s journey
  4. · inner circle
  5. · black metal
  6. · mikail
  7. · şarkıda kahkaha atmak
  8. · 1001 movies you must see before you die
  9. · king
  10. · delirium
gündem
  1. · çok istenip de olunamayan meslekler
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · colin kazım richards
  4. · okan bayülgen
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  7. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  8. · saga
  9. · ünlü ermeniler

satyricon  

1. norveçli black metal grubu. grup satyr, frost ve kveldulv adlı üç elemandan oluşmaktadır. en bilindik şarkıları mother northdur. ilk albümleri dark medieval timesdır. bu albümü sırasıyla the shadowthrone, nemesis divina, rebel extravaganza ve volcano takip etmiştir. ayrıca megiddo ve intermezzo ii adlı iki tane de mcdleri vardır.
    grubun beyni satyrdir. bir çok beste ona aittir. kullanılan enstrumanlar açısından da grup diğer norveçli black metal gruplarından ayrılır. özellikle ilk albümlerinde akustik gitar ve fülüt kullanmaları albüme ayrı bir hava katmıştır.
    (fenriz, 14.04.2004 17:27 ~ 19:54)
  2. rivayet edildiği üzere basçısının bir kiliseyi kundaklamaktan dolayı mahkemeye cıktığı,satanik gibi gözüken black metal grubu
    (gorky, 14.04.2004 19:51)
  3. federico fellini imzalı film. destansı bir havası vardır izleyeni şallak mallak eder.
    (togisama, 25.07.2004 14:34)
  4. norveçli bi müzik grubudur. black metal'i güzel bi şekilde yorumlayarak yüksek sesle dinlenildiğinde geçici sağırlık yapmasıyla ünlüdür.
    (satanic mantra, 11.10.2005 12:43)
  5. filmde ingilizce ve italyanca haricinde bircok dil konuşulur. bir ziyafet sahnesinde davetlilerden biri türkçe şiir okur. güzel bir filmdir ve tiyatro havası verir izleyenlere.
    (panavision, 12.12.2005 02:32)
  6. albümlerinden nemesis divina yı şiddetle tavsiye edebileceğim norveçli black metal grubu.albümlerinde çeşitli enstrumanları uyum içinde kullanırlar.
    (floydzede, 12.12.2005 02:55 ~ 18.01.2006 02:10)
  7. the shadowthrone ile tanınanan nemesis divina yükselen norveçli black metal grubu.bu tarzdan hoşlanananlar için kaçırılmaması gereken grup, özelliklede the shadowthrone.
    (damnlucifer, 21.01.2006 10:18)
  8. now diabolical isimli son albümleri net alemine düşen grup.
    (jamesdean, 11.03.2006 22:50 ~ 22:50)
  9. mother north şarkılarına çektikleri klip oldukça komiktir. bu klibin trt 2 de rock markette sansürlü gösterilmesi daha da bir komiktir. hiç göstermeyin kardeşim klip zaten aşmış yemiş her şey var allah allah.
    (hplovecraft, 24.02.2007 16:02)
  10. (sadomasochistic, 15.08.2007 16:13)
  11. i got erection isimli şarkılarıyla beni benden alan grup.
    (senzafince, 07.04.2008 21:30)
  12. black metal'i severim, hatta bu adamları da çok severdim eskiden fakat son albümle grubun iyice çekilmez olduğunu idrak etmeyi başardım. insanların düşüncelerinin aksine inadına dinlemeye çalışıyordum now, diabolical'ı, hatırlarım. the age of nero 'yu da hammer'dan gidip babalar gibi parasını verip cd'sini alacaktım da. çoğu zaman, sevdiğim grupların albümlerini nette dinlemekten çok, maymun gibi sabredip cd'sini alır dinlerim. ama bu sefer yapmadım, iyi de yapmışım. double kick yok, fast picking yok yani nereyi eleştirsem şaşırdım yeminle. bu adamlar başından beri poser'dı, ama müzikleri sağlamdı, ona bişi demem. şimdi sadece ortada frost'un kendi kabiliyetini bile bile göstermeme (başka açıklaması, tanımalaması yok), bir yumuşama havası var. çok sert olmuş olabilir giri ama my skin is cold harici albüm, kaliteden uzak.
    (avignon, 15.11.2008 22:46)
  13. petronius arbiter'in yazdığı antik roma'nın günlük hayatı ve yozlaşmışlığıyla ilgili geniş fikirler veren kitap. döneme egemen olan yunanca'dan sonra latince yazılmış ilk büyük eserdir.
    (kan kırmızı, 15.02.2009 10:31)
  14. kullandıkları bastan, elektrogitardan mıdır bilinmez ama garip bir çekiciliği var yaptıkları müziğin. dinledikçe dinyesi geliyor üstelik yormuyor. akıp gidiyor tabiri caizse.

(bkz: http://www.myspace.com/...)

şarkı sözü temaları;
    mysticism, nature, apocalypse, anti-christianity
    (kopekbaliginingozundekibugu, 26.06.2009 15:20)
  15. satyr ile frost'un yanına bazen gitarda nocturno culto eşlik eder.meşhur wacken konserinde nocturno culto gitar çalmıştır mesela.güzel gruptur. mother north , repined bastard nation , fuel for hatred , hvite krist dod gibi şarkıları dinlenesidir.
    (jön türk, 26.06.2009 15:22)
  16. norveçli black metal grubu . mother north adlı parçaya çektikleri klip baya bir ün sahibi olmuştur .
    (papaz666, 16.09.2009 10:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil