belki ilginizi çeker
  1. · müslüman ve aynı zamanda gotik olmak
  2. · frp
  3. · hem ateist hem de satanist olmak
  4. · on satanist birleşip kaplan kesmek
  5. · bazen satanist bazen gotik olmak
  6. · ayşe özgün
  7. · faust
  8. · evde yedi sekiz kedi besleyen kız modeli
  9. · metallica yı t shirt markası sanan gerizekalı
  10. · rapidshare
gündem
  1. · ahmet kaya
  2. · kurban bayramı vahşeti
  3. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  4. · uykusu olup da uyumayan insan
  5. · tahrik edici erkek kokuları
  6. · galatasaray
  7. · aklidengegorecelibikavramdir
  8. · reverse osmosis
  9. · sürtünmesiz ortamda yapılabilecekler

satanist  

sayfa  / 2
  1. siyah giyen her kişinin, insanlar arkasını döndüğünde cebinden çıkardığı kedi yavrularını kıvrık haçerlerle doğrayacığına inanılmasına neden olan, zamanında televizyon kanallarının tırto yurdum insanının kafasına tıktığı ön yargı tiplemesi.
    (soruisareti, 28.03.2004 00:24)
  2. şeytancı.
    (fenriz, 13.04.2004 23:21)
  3. (bkz. church of satan)
    (fenriz, 13.04.2004 23:23)
  4. ayşe özgün gerizekalısının zamanında lemanyak okurlarının öyle olduğunu sandığı şeytan olayına tapan vatandaşlar....
    (spinoza, 14.04.2004 00:23)
  5. ülkemizde satanik veya şeytanist olarak da anılabilen ve yurdum insanınca siyah giyen uzun saçlılar olarak bellenen, anlayamadığım bir biçimde medyada kedi kesen, insan doğrayan, kan içen olarak gösterilen kişiler.
    (reino, 14.04.2004 00:30)
  6. gereksiz insan
    (caligula, 20.04.2004 01:52)
  7. yokmu şu metallicacılar ah ah dedirten topluluk...
    (my dying bride, 28.04.2004 17:34)
  8. türk medyasının uydurduğu sıfatlardan biri. yok mudur satanist? vardır elbette. ama siyah giyenler, metal dinleyenler, frp oynayanlar değil, şeytana tapanlar satanisttir.

her zaman siyah giyerim, hep metal ve türevlerini dinlerim, hasta gibi frp oynarım diye satanist mi oldum şimdi ben?**
    (aqua, 29.08.2004 00:22)
  9. bir zamanlar sabah gazetesine göre iron maiden dinleyenler, axl rose t-shirt'ü giyenler.
    (neverwinter nights, 17.04.2006 21:32)
  10. kurban bayramında kaplan kesmeleri sayesinde tespit edilebilen insanlar.
    (bkz: on satanist birleşip kaplan kesmek)
    (anubis, 17.04.2006 21:34)
  11. küçükken siyah giysi giymeye korkuyodum, hani bu satanist zırvasının yaygınlaştığı sıralar. acayip korkuyodum, geceleri titreyerek falan uyuyodum (artık bana n'apcaklarsa, ben kedi miyim ki?)

ama artık giysilerimin çoğusiyah renk, satanistlik şu an "pabucumun satanisti" diye dalga geçilecek bi' durum olsa bile, hala bu gerçek yaşanmaya devam ediyor, gündemde olmasa da. bi' gün yolda gezinirken arkadaşınıza "pabucumun satanistiii" deyip ertesi gün kanınızı içmek için birilerinin sizi karanlık bir odaya götürdüğünü anlarsanız, hiç şaşırmayın.

bi de siyah giyenlerin, metal dinleyenlerin satanist olduğu bi' millette yaşıyoruz.. artık nereden çıktıysa bu takıntı, etrafımdakiler bana satanist derler çoğunlukla. satanist bir dalga konusu oldu çünkü.
    (dixie, 02.04.2007 23:09)
  12. madem bir şeylere tapıcaksın bari güzel olsun, madem bir şey kesiceksin bari eti lezzetli olsun
    dediğim insan grubu
    (ephedrine, 21.07.2007 18:08)
  13. her metalcinin sanıldığı kişi
    (zeyneq, 30.09.2007 23:25)
  14. türkiyede televizyon kanalları tarafından şişirilip abartılan satanizm olgusunun kahramanlarına verilen genel isim.bu kavram ayrıca birçok metalci genci de toplumun gözünde "sapık" derecesine yükseltmiştir.

(bkz: satanist olmakla suçlanmak)
    (beterböcek, 14.10.2007 17:10)
  15. metal dinleyen her türk gencinin üzerine yapıştırılan yafta.bir de tabii bu sanrı üzerine yapılan muhabbetlerde ilginç bir hâl alabiliyor.

ortam güzel(kızlar filan).tabii aralarında bir tane yeni yetme bir hatun kişisi o sırada bahsedilen müzik konulu muhabbete bodoslamadan dalar:

- stone,sen hiç kedi kestin mi?
    - ...

üç saniyelik bir sessizlik ve ardından yerden hasat edilen bir bünye.
    (stone cold, 28.10.2007 00:01 ~ 00:04)
  16. dünyada imanları olmadığı için cehennemde mekanları hazır olan insanlar.
    (haarp131, 09.06.2008 12:15 ~ 23:18)
  17. zaten cehenneme gitmek için yanıp tutuşan insanlar!
    (soyut, 09.06.2008 12:17)
  18. türkiyedeki yeni nesil tarafından özenilmeye maruz kalmış milyon tane kavramın sadece birisidir.aslında düşünüldüğünde gençlerimizin zıt kavramları nasıl birbirleriyle bağdaşlaştırıp üzerlerine giydirdiklerini görmek acı veriyor kimi zaman.
    (bkz: hem ateist hem de satanist olmak)
    (bkz: müslüman ve aynı zamanda gotik olmak)
    (bkz: bazen satanist bazen gotik olmak)
    hepsinin örneğiyle karşılaşmışlığım vardır.ama onlara da bir yerde hak vermek lazım.günümüzün sanal ortamından kurtulum gerçek hayata karışmak ve sosyal bir vatandaş olmak için illa böyle şeylere gerek vardır !
    düşünsenize yaratıcıya inanmayıp onun yarattığı varlığa tapan bir zihniyet.vayyy anasını ne kadar ilgi çekici ! ya da ne bileyim gotik olmak güzel şey olsa gerek . sonuçta 'gotik' kavramının mimariyle , kiliseyle ya da ne bileyim dinle hiç bir alakası yok ki ! gotik mi olmak istiyosun ? giydir kendine siyahları , yaz sıcağında geçir ayağına siyah botları , tüllü bir etek al sana gotik zat ! bazen bu iki kavram -satanist ve gotik- zaman zaman birbirlerinin yerini alabiliyorlar bulunulduğu ortama göre. ilginç ! işte böyledir yurdumun sözce metalcileri ! özentidirler , hım dinleyip cradle of filth t-shirt ü giyerler ; hiç bir zaman stratovarius , nightwish ya da ne bileyim cruachan dinlemezler , dinleyemezler ...
    (pakanajuhla of boreat, 09.06.2008 14:07)
  19. http://tr.wikipedia.org/...

http://sataninturkey.net/...
    (yazar kafa, 23.07.2008 18:19)
  20. kedi mübtelası bir grup insan. anne baba bacı kesme olayları da sıkça duyulur.
    (idiot, 23.07.2008 19:25)
  21. satanizmi benimseyen kimse. türkiye' de bir ara bu konunun gündemi meşgul ettiği dönemde izmir' de bir muhabirin satanist elemanla yaptığı röportaj şöyle cereyan etmis:

- bakire kızlarla ilişkiye girip kanlarını içiyormuşsunuz, doğru mu?

- abi izmir'de bakire kız mı var?
    (gramadevate, 08.08.2008 17:50 ~ 10.01.2009 23:26)
  22. pittbull kesmeye götü yemeyip, zavallı kedileri kendilerine kurban seçen garip insan topluluğu.
    (fil abbasi, 15.01.2009 22:41 ~ 22:42)
  23. nuri ergin'in yıllar önce alaattin çakıcı'ya yazdığı mektupta sarfettiği muhteşem hitaplardan biri.
    (poltergeist, 15.01.2009 22:55)
  24. bu insanlara "tanrıya inanıyorsun, ama niye ona tapmıyorsun" diyerek binlerce yıllık felsefeyi kendince yıkanlara şu soruyu sormak gerekir:

"antik yunan'da bir tane tanrı yoktu. peki, bütün yunanlılar neden olympos'un ana tanrısı zeus'a tapmazlar? faust tanrıya inanır, neden şeytana ruhunu satar?"

dinlerle, inançlarla ilgili atıp tutmadan, sallamadan önce bir dayanak, altyapı oluşturulmasında yarar görüyorum.
    (thedewil, 15.01.2009 23:03 ~ 23:06)
  25. aslında vatandaşın ve basının yaptığı atmasyon yorumlarla alakası olmayan kimse/kimselerdir. laveyan satanizmi'nin birtakım uygulamalarının anal yoldan anlaşılması suretiyle peyda olmuş dandik bir durum sözkonusu yani.

kedi kesmenin ya da insan doğramanın herhangi bir satanizm türüyle uzaktan yakından alakası yoktur. satanizm de kendi içinde altbaşlıklar halinde incelenmelidir. hristiyanlığa tepki olarak ortaya çıkmış ve ate bir düşünce sistemi olan laveyan satanizmi'nden mi, yoksa tanrıya inanan ama şeytani değerlere sempati duyan başka bir tür satanizmden mi, yoksa pagan inancıyla paralellik gösteren ve antik çağlardan beri varlığını sürdüren başka bir tür satanizmden mi bahsedildiği netleştirilmelidir.

"siyah giyinip kedi kesen kolpa metalci satanist genç" tanımındaki satanist kelimesi içi son derece boş bir kelimedir bilesiniz...
    (bulanti, 15.01.2009 23:34)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil