belki ilginizi çeker
  1. · tezgahtar
  2. · bayan tezgahtar aranıyor
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · kurban bayramı vahşeti
  2. · aklidengegorecelibikavramdir
  3. · ezel
  4. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  5. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  6. · günün tek kelimelik özeti
  7. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  8. · sıçarken kitap okumak
  9. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler

satış danışmanı  

1. bildiğin tezgahtar
    (dilemma, 20.12.2005 15:29)
  2. bunlar tezgahtarlardan farklı olarak daha bilmiş davranır*, daha fazla para harcatmaya çalışır. lükse yöneltir. utanıp alır çoğu kişi ya da alacağı varsa da kaçar.*
    (dlord, 20.12.2005 15:34)
  3. üzerinde iğreti duran kıyafete bile ay çok yakıştıaaa, tam üstüne oturduuaa der o malı ne yapar eder size satar. bir de dünya çirkini de olsanız illa iltifat eder bunlar. peşinizden bir saniye ayrılmayıp sinir katsayısını zıplatırlar. hepsinden nefret ediyorum. (ne sinirli insan oldum ben be)
    (dilemma, 20.12.2005 15:44)
  4. gündelik konuşmalarını duyunca aynı kişi olduğundan bile şüphelenrisiniz bazen, o kadar kibar, o kadar güleryüzlü görünürler ki çalışırken o kadar kasılır. ben yapamam o kadar.
    (dlord, 20.12.2005 15:49)
  5. ne iş yapıyorsun sorusuna cevaben tezgahtar demeyi kendine yediremeyen kişinin verdiği cevap**
    lükse mi yöneltir? evet, yakışmayan bir şeye yakıştı der mi? hayır, daha pahalı ve daha güzel bir şey verir.
    hatta satış felsefesi şöyledir: bir müşteri kesinlikle kazıklanmaz*, ona yakışan şeylerin en pahalısına yönlendirilir. mümkünse bunun yanında bir parça da daha ucuz olan bir şey verilip ortalama fiyat düşürülür, en azından müşterinin aklı öyle çelinir.
    (game insane, 20.12.2005 17:33)
  6. bazıları o kadar iyidir ki, tuvalet kağıdı almaya gelmiş birine, tuvalet kağıdı kalmadığı için, illa ki satacak, zımpara kağıdı satmayı bile başarır. takdir ediyorum.
    (abartma tozu, 27.12.2005 11:03 ~ 11:04)
  7. (bkz: pezevenk)
    (mys, 01.02.2006 13:20)
  8. '' aynısını ben aldım. çok memnunum. '' fiks ve klişe lafıdır.
    (deniz büyücüsü, 27.04.2007 17:30)
  9. vasıfsız meslek sahibi olmayan her insanın kolaylıkla yapabileceği bir iş gibi görülebilir fakat öyle değil.

bir çok mağaza çalışanına çok az net maaş veriyor sebebi ise daha çok ürün satması bunu yapabilmesi için de prim sistemini uygun görüyor.

ve var olma yarışı başlıyor.

mağazaların aylık yapması gereken bir hedefi oluyor atıyorum o mağazada çalışan kişi sayışı 10 ise bu rakam 10 a bölünüyor diyelim ki kişi başı verilen hedef yüz bin lira belirlenmiş baraj % 50 yanı %50 yi yapamazsan hiç bir şey alamıyorsun %49 bile yapsan bir lira alamıyorsun
    ay sonuna kadar yarısını yapabilirsen düşük miktarda eline bir miktar para geçiyor %100 yapabilirsin yapman için de iş yerinde çalışan arkadaşlarınla aran muhtemelen bozulacak kıyasıya bir mücadele sergilemen gerekiyor dolayısıyla kırıcı olmak zorunda kalıcaksın ay sonu satışları en iyi olana bir takım hediyeler veriliyor.

durmadan bir hengame içerisinde olduğundan psikolojin bozuluyor.
    çalışma saatleri standartın çok üstünde fiziksel olarak çöküyorsun
    gerekirse izin gününü iptal edip bütün bir hafta full çalıştırabilme haklarına sahipler pek tabiki buna sahip değiller ama sözleşmende bulunan esnek çalışma saatlerini her defasında karşına çıkarabilirler.

son olarak ne ailene ne sevdiklerine ve en önemlisi de kendine zaman ayıramıyorsun dolayısıyla yaşayan ölüden hiç bir farkın kalmıyor.
    (hawthome, 10.09.2009 03:46 ~ 15.09.2009 05:01)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil