görseller
satürnsatürn
satürnsatürn
belki ilginizi çeker
  1. · titan
  2. · dünyadaki en başarılı türk kulübü fenerbahçe
  3. · yengeç burcu kadını
  4. · the grudge
  5. · rhea
  6. · cassini
  7. · juno
  8. · lord of misrule
  9. · gezegenlerin uyduları
  10. · kadıköy de alenen içelim açılalım zirvesi
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · aklidengegorecelibikavramdir
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  6. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  7. · colin kazım richards
  8. · cezmi ersöz
  9. · kalite kontrol

satürn  

1. güneşe yakınlık bakımından altıncı gezegen
    (lethe, 30.10.2004 17:33)
  2. üneş sisteminin en büyük ikinci gezegeni..
    (eros, 30.10.2004 19:42)
  3. etrafındaki gaztozu ve kayaparçalarından oluşan halkaları sebebiyle güneş sisteminin engüzel gezegeni kabul edilir.
    (eros, 30.10.2004 19:43)
  4. satürn gezegeninin yoğunluğu sudan azdır, yaaani eğer sığabileceği büyüklükte bir havuza atırlırsa can yeleği vazifesi görebilir. en büyük uydusu titan'dır.

satürn'ün yunan mitolojisindeki karşılığı kronos'tur. kronos zeus ve kardeşlerinin babasıdır. birgün rüyasında çocuklarından birinin kendini alt edeceğini görünce doğan çocuklarını yemeye başlar. fakat karısı rhea, zeus doğunca onu kronos'tan gizler ve kocasına bir taş yutturur çocuk niyetine. büyüyüp de güçlenen zeus babasını gerçekten de alt ederek tanrıların tanrısı olur.
    (drenchrome, 09.01.2005 16:47)
  5. güneşe jüpiter'den daha uzak ve biraz daha küçük olduğu için satürn daha sönük görülür. yaklaşık12.5 ay olan kavuşum dönemi nedeniyle yılın büyük bir bölümünde gökyüzündedir. yörüngesinde çok yavaş ilerlediği için aynı takım yıldız içinde 2 yıldan daha uzun süre kalır. satürn'ün halkaları orta boy teleskoplar ile ayırt edilebilir. her 15 - 17 yılda bir dünya satürn'ün halkalarını düzleminden geçer bu durumda halkalar görülemez. satürn'ün uydularından sadece titan ve rhea orta boy teleskoplar ile görülebilir.
    (hell guardian, 09.01.2005 17:29)
  6. alemdeki en hıyar gezegendir. astrolojide başbelasıdır. girdiği burcu dağıtır, hayatını kaydırır. uzun süredir yengeçle kafa bulmakta olan bu cins gezegen yüzünden temmuzdan sonra aslan burcunu hoş olmayan şeyler beklemektedir.
    (aqua, 06.06.2005 22:26)
  7. oğlak burcu insanının bağlı olduğu gezegen.
    (lulu, 28.12.2005 20:49)
  8. bu ay national geographic'de cassini uydusunun iki buçuk yıldır topladığı bilgileri ve resimleri bulmak mümkün. ayrıca uzun süredir araştırılan ve dünyanın ilk dönemlerini andıran bir yapıya sahip satürn uydusu titan hakkında da bilgiler var. bu bilgiler de huygens adlı uydudan alınmış.
    (iao, 25.12.2006 21:17)
  9. 2007 itibarıyla aslan burcundan çıkmış gezegen.
    (bulamadım, 02.01.2007 01:39 ~ 01:39)
  10. 22 tane ile uydu rekorunu elinde bulunduran gezegendir. mübarek koleksiyon yapıyor sanki.
    (thor, 11.06.2007 10:17)
  11. " the lord of the rings.. maşallah.. " - güneş 'the times'
    " ay çok uzak! " - merkür 'posta'
    " sempatik değil, elektrik alamıyorum. " - venüs 'fhm'
    " şu üzerimdeki itleri üzerimden alırsa onunla bir gece yatarım! " - dünya 'playboy'
    " boyu değil, işlevi önemli.. " - mars 'the times'
    " oha! kaç milyon yıldır yazılıyorum erkek miymiş?! " - jüpiter ''günaydın'
    " boyutuna bakmayın, pipisi küçüktür.. " - uranüs 'bild'
    " o halka ne öyle gay gibi?.." - neptün 'bulvar'
    " halkası bende olsa hala sistemdeydim.. " - plüton 'the guardian'
    (jugis nomen, 05.04.2008 14:22 ~ 14:23)
  12. 2 senedir başak burcunu skip atmaktadır tabiri caizse.. canlı kanlı kanıtıyım ordan biliyorum.. burdan kendisine seslenmek istiyorum.. "anan ölsün satürn! çık git hayatımdan!"
    (robadan, 30.12.2008 01:07)
  13. halk arasında zuhal yıldızı olarak bilinen gezegendir.
    (portobellolu, 23.02.2009 23:26)
  14. gün geçmiyor ki yeni bir şeyi keşfedilmeye görsün diyebileceğimiz gözde gezegen.

son olarak da çevresinde, kendi yarıçapının 200 katı büyüklüğünde bir yarıçapı olan toz halkası keşfedilmiştir. spitzer uzay aracı tarafından kırmızı ötesi dalga boyunda bulmuş olup şu an için görüntülenen en büyük gezegen halkası sıfatını taşımaktadır kendisi.
    (anafilaktik şoka 1 cc epinefrin, 14.10.2009 01:28 ~ 01:29)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil