itü sözlük'ün ilk yurtdışı zirvesinin
* organizatörü.
tanışmamız da düzenlenen zirve kadar ani oldu, "nerede yaşıyorsun?" sorusundan "aa ben de tam paris'e gidiyordum." tarzı bir cevaba, oradan da içinde uzun süredir ukte kalmış olan zirvenin gerçekleşmesine kadar her şey çarçabuk oldu. zirve tarihi belirlendi, künefe hasretinin dineceği mekan ayarlandı. gündüz saatlerinde paris gezisiyle zirve başladı. ellerimizde telefon kalabalık bir meydanda onca insan arasında "türk'e benzer birini aramak" başarıyla neticelendikten sonra, müthiş bir misafirperverlik ve ev sahipliği ile karşılaştık ben ve yanımda getirdiğim +1 (ki şu saatlerde aramıza yeni katılmış 5.nesil bir yazardır kendisi, bu da yine sarmalak sayesinde).
gezdiğimiz ortamlardaki normal şartlarda bön bön bakıp geçeceğim fransızca bilgileri bize aktarması, paris'in en güzel seyredilebildiği yerlere götürmesi, rehberliği, cömertliği sayesinde müthiş bir paris zirvesi yaşatmıştır katılanlara. akşam yemeği için seçtiği yer de damağımda derin izler bıraktı ki bilenler bilir gurbette özlenir memleket yemekleri. özellikle benim gibi türklerin çok çok az bulunduğu bir ülkedeyseniz.
tabii ki bununla da bitmedi yaptıkları, zirveye başka şehir ya da ülkelerden gelen ben, +1
* ve frollo'nun akşam için kalacak bir yer bulamaması konusunda ise müthiş bir performans sergiledi, gecenin bir vaktine kadar bizimle sokak sokak boş odası olan hotel aradı. ki sonunda buldu da. o da yetmedi, ertesi gün evlerimize döndüğümüze dair teyit almadan içi de rahat etmedi.
kendisine olan minnettarlığımı anlatamam, "teşekkür etmek" çok çok az kalır.
şimdilerde kendisini olası bir italya zirvesine beklemekten başka yapacak bir şeyim yok, kapımız her zaman açıktır.
velhasılıkelam, çok çok iyi insandır. o gün bizim için yaptıklarını yapacak az insan vardır. işte böyle bir yazar.