|
|
- düz yerlere yapışarak tırmanan bitki
(lethe, 04.11.2004 19:19)
- şebnem işigüzelin büyük bir hevesle okumaya başladığım ancak çok tat alamadığım romanının adıdır. renk körü dostumuz ali ferahın başına kader adı altında gelen olayların anlatıldığı romanda, bence akıcılıktan yoksun bir uslüp kullanılmış.
romanda en çok dikkat ettiğim şey ise yazarın genelde, tek özne ile birden çok eylem gerçekleştirdiği uzun cümleler olmuştur. polisiye bir roman olarakta kurgusunu çok başarılı bulduğumu söyleyemem ama yinede polisiye roman severler için iç açıcı bir kitap olabilir.
(bkz: salim abidin)
- "tesadüfler, hayatın atomlarıdır." diyen, oldukça akıcı, ilginç tesadüflere ve olaylara yer veren bir solukta okunabilecek şebnem işigüzel romanıdır.
- sarmasiklar ansizin uzar yükseklere
tirmanirlar hiç durmadan göge dogru
varligin ruhumu saran bir sarmasik oldu
gün geçtikçe benligim seninle doldu
boguluyorum aslinda bunu da biliyorum
daha çok zaman var yasamak için
sen yanimdasin ya yeter bu bana
ölüm beni kollarina aldiktan sonra
yasayacaksin benim için
benim içimde
(bkz: sumeru)
- murathan munganın şiirlerinden sadece biridir.
fısıltıların çiçeğidir sarmaşık
balkonları indirir
duvarlarını yoklar kapalı odaların
bahçelere indirir
bir dağın yol alışı gibi
yokuşları sularadır
evin bakıştığı dağı böyle anlamlandırır
sessiz gölgelerle bahçeye karışır akşam inerken
bilir küplerde saklı olanı, zamanını
çamaşırların beyazıyla renklisini ayırır
saksı dipleri, kapı önleri
küs balkonları bağlar birbirine
çok serçeli ağaçlarla söyleşir
görünüşündeki gürültü yanıltır herkesi
orman gibi sır tutar
alçak sesli şiirlerin sırdaşıdır sarmaşık
sarmaşık şöyledir ki ağaçlara , duvarlara sarınarak kendi yolunu bulan herdaim yeşil bitkilerdir.
- "aşk sözcüğü sözlükte sarmaşık demekmiş. bir sarmaşık çınarları, servileri nasıl sarıp sarmalarsa, aşk da öyle sarıp sarmalarmış çınar gibi yiğitleri, servi boylu dilberleri.. ve her sarmaşık, sardığı ağacı kuruturmuş sonunda. dıştan yemyeşil ve güzel gösterirmiş ama içten içe kurutur, çürütür, çökertirmiş."
iskender pala, babilde ölüm istanbulda aşk kitabının kırbeşinci(p. 45) sayfasından..(tariktuna, 24.07.2008 12:57 ~ 02.08.2008 17:06)
|