belki ilginizi çeker
  1. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  2. · öğretmenler günü
  3. · dersim katliamı
  4. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  5. · uludağ sözlük
  6. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · tatlı krizi
  9. · dom dom

sarhoşken aile fertleriyle telefondan görüşmek  

1. komik olayların başlangıcı olan bir eylem.

ailenizden ayrı bir şehirde yaşıyorsanız, bu durumla sıklıkla karşılaşabilirsiniz.

dka kişisi kafası güzel bir şekilde laptopunu açar. önce biraz sözlükte takılır. yanlış kişilere mesajlar falan atar. sonrasında birden ailesiyle görüşmek ister. ev telefonunu arayarak onlara ulaşır.

+ anne naber, ne yapıyorsunuz?

-biz iyiyiz, sen ne yapıyorsun? tuhaf geliyor sesin.

+ hatlardandır işte meraklanmayın.

- sen iyi misin?

+ bomba gibiyim noldu ki?

- sen ne içtin?

............ daha gider bu....
    (dünyayı kurtaran adam, 03.11.2007 10:48 ~ 11:06)
  2. sarhoşken eski sevgiliyi aramak'la birlikte sarhoşken yapılabilecek tehlikeli eylemlerden birisidir. yani en azından büyük bir kesim için tehlikelidir. sesiniz kayar, saçma sapan konuşmalara yelken açılır. içmeden önce eğer birileriyle içiyorsanız "abi aman aramaya kalkarsam engel ol" denilerek engellenmeye çabalanılır.

(bkz: sarhoş kafayla eski sevgiliye mesaj atmak)
    (sycrone one, 03.11.2007 10:52 ~ 10:56)
  3. + alo naber? kadir orada mı?

- oooo canım benim ne yapıyorsun?

+ ya ben iyiyim de bu kadir'i düşünüyorum. evde değil mi bu saatte?

- aa gelmedi daha, demek kardeşini özledin.

+ onun başını çok serbest bıraktınız, arkadaşlarıyla nevizade'de içiyordur kesin, demedi demeyin.

- sen iyi misin sesin bir tuhaf çünkü.

+ ben sizi sonra ararım, herkese selamlar.
    (dünyayı kurtaran adam, 03.11.2007 11:04 ~ 11:05)
  4. kimi zaman aileden gizlice akşam içmeye çıkan gençlerin karşılaştığı durumdur. akşam bir güzel içmeye başlanır saatler ilerleyip 12-1 i gösterdikçe ya da geceyarısına yaklaştıkça meraktan arayan anne ve ya baba ile konuşulur.

+ oğlum neredesin sen hala gelmedin eve merak ettik bak annenle?
    - yaağğ baba yaağğ merak etme işşştee arkadaşlarlayız gelirim birazdan merağğğ etmeyinn.
    + ne biçim konuşuyorsun sen zibidi. düzgün konuş.
    - yaağğ baba bırakkğğ yaww uğraştırmaayın işte adamıı gelceszs dedik yaağğ.
    + ne içtin yine sen? allahın cezası çabuk gel eve.
    - gelirrrimm yağğ baba gelcez dedik yaa işte *çat*
    (faaip de oiad, 03.11.2007 12:02 ~ 12:20)
  5. sarhoşluk modundan aniden çıkıvermenizi sağlayan hadise...
    (zardanadam, 03.11.2007 12:11)
  6. telefon çalar ve artık ertelemenin bir anlamı kalmamıştır zaten,yüksek kararlılıkla çalan telefona cevap verilir.
    -effendiim anneciğim
    -nerdesin sen?
    -tunalıdaydım.
    -şimdi nerdesin?
    -????hala tunalıdayım.
    -napıyosun?
    -bir yerde çay içiyoruz.
    -gecenin onikisinde?
    -????
    -hadi bakiiim evlere!!
    ya anne hede hödö diye de uzaaar,gider...
    (sütdanası, 03.11.2007 12:26 ~ 12:29)
  7. berbat bir durum. bir o kadar da komik.
    yanlış bir şeyler söylememek için kasar durursun..

ben bir yılbaşında beni çok uzaklardan arayan anneme, yeni yılda başarılar dilemiştim. ev kadınlığı görevini daha başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi için heralde..
    (iii, 03.11.2007 12:58)
  8. gece saat 2 de, iki arkadaş 70 lik votka bitmiştir ve fakat bu iki kişi de hayatlarında 2. defa votka içmektedirler. kl7mu, o halde annesine yol tarifi verir, 1 saat içinde de ayılmak zorundadır çünkü anneleri gelmektedir, allahtan kaybolmuşlardır da gecikmişler, bu insana ayılma şansı tanımışlardır.
    (kl7mu, 03.11.2007 13:01)
  9. anne anlar hemen sarhoş olduğunu,nasıl anlamasın ki?
    -anneee ben seni çok özledimm,ühümühühü
    şeklinde yaklaşık 10 kez tekrarlanan cümle.anne toparlamaya falan çalışır,belli etmemeye babaya.. baba da az çakal değildir, 5-10 dakika sonra kızın telefonu çalar.
    baba arıyor... kaşıkla kahve içirmeye çalışan ev arkadaşı
    -bak yalvarırım düzgün konuş! der.neden konuşmasın ki?açar ve açtığı anda ağlamaklı değil ağlak sesiyle başlar hemen;
    -babaaaa ben seni çoook özledimm,ühühühümühühüh..
    baba kızım neyin va...dıt dıt dıt..telefon kesilir.
    ertesi gün anlşılır ki anne durumu toparlamaya çalışırken baba yemez, gizlice telefonunu alarak diğer odaya gider, duruma el koymak adına. evin asıl reisi anne de odaya girince, babaya telefonu kapatmaktan başka bir şey kalmaz...

lan çok uğraştım romantik egzotik egzantirik bi'şeyler çıksın diye ama olmadı mnagoym.
    (8yaşındaysanızveaşıksanızhayatgerçektençokgüzel, 26.08.2008 01:41)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil