alkol alımına devam eden bünyede oluşan algı azalması.
çakır olan kafa (bkz. çakır olmak) eğer alkol tüketimine devam ederse bu moda girer.
sinir hücrelerinin arasındaki iletim hedeleri etkilendiğinden hafızada zayıflama ve hatırlamama oluşabilir, yakın çevredeki karşı cinsin uzak tutulması nüfus planlaması için ön şarttır.
girecekseniz bile bu giri de olduğu gibi lafı fazla uzatmadan ne söyleyecekseniz kısa yollu söyleyin çünkü lafı uzattıkça insanlar sarhoş olduğunuzu anlayabilir. bu da iyiye işaret değildir çünkü insanların hakkınızdaki düşünceleri değişebilir ya da nebleyim
bir sene yunanistandaki üzüm bahçeleri ürün vermez tüm yunanlılar üzüntü içinde hemen olympos dağına zeus un yanına koşarlar ve "ne yaptık ta böyle oldu şimdi ne yapmalıyız yeniden üzüm alabilmek için" diyerek yalvar yakar durumu anlatırlar. zeus " gidin bir arslan bir tilki ve bir de eşşek bulun, hepsini kesin kanlarını bir yerde karıştırıp üzüm bağlarının diplerine dökün" der. yunanlılar söyleneni yaparlar ve üzüm bağları tekrar verimli hale gelir. o gün bugündür rivayet odur ki bir kadeh içen tilki gibi kurnaz, iki kadeh içen arslan gibi cesur ve üçüncü kadehi içen düpedüz eşşek olur.
bünyenin kabul etmeyeceği kadar alkolun alınması durumunda vuku bulan olay...tabi olay sarhoş olmakla bitse iyi sarhoş olunduktan sonra ki muhabbetler ölümcüldür...
tabi muhabbet göklere yükselmiştir...
-*aga var yaa ben allaha inanmıyorum
+*olum hadi beni anlıyorum da sen neden inanmıyorsun ?
-benim senden ne eksiğim var lan ben adam değilmiyim ?
+tamam kardeş sen adamsında biraz fazla içtin galiba...
-ne demek istiyosun sen bana sarhoş mu oldun diyorsun yani...
+yok aga öyle şey olur mu !!!
-oluuumm benim kafa daşşak gibi oldu...
-sarhoş oldum galiba
+hey allahım, olum senin gibiler insanı imana getirir, dinime imanıma...
özellikle unutmak için yapılır. ama ardından daha çok hatıra gelir. hatta önce içmeden sarhoş olma* şeklinde başlar ardında da sarhoş olunca:
- aloooo, seviye ben senden hoşlanıyorum, anlasana be! seviyorum ulan seviyorum!.. yeter lan canıma tak etti.... şeklinde konuşmalara sebep olur.
bir keresinde bir arkadaşım feci derece sarhoş olduğunda kalktı, gidip duvara yaslanıp kafasını koydu ve öylece kaldı. dürttük, napıyon lan, dedik.
- abi ayağa kaldırmayın başım dönüyor,dedi.
anladım ki sarhoş olmakla amı götü dağıtmak aynı şeylermiş.
kısa bir süreliğine olsa da dertleri unutturan alkol olmasaydı ne yapardık dedirten içinde bulunmayı çok sevdiğim şu andaki durumumdur.
(bkz: sarhoşken giri girmek)
arkadaşın içtikten sonra yere çömelip kafayı sehpaya yan şekilde koyup bir dakika boyunca kusması, işini bitirdikten sonra yerde ileri doğru takla atıp sızmasıdır.
sarhoş olma hali insanın beynini bir nevi uyuşturmasıdır. insan beynine tam manasıyla söz geçiremez. zaten sarhoş olmak eylemi edebiyatımızda içki içen manasının yanında aşk,meşk konularında da kullanılmıştır.(ör:aşkından sarhoş olmak)
kökeni insanın tam olarak kendi kendini yönetmesinin ortadan kalktığı halden, durumdan gelmektedir.
gecenin bir vakti çok içtikten sonra hava almak için pencereyi açıp, o soğuk havayı içine çekip, daha sonra ani bir mide bulantısıyla pencereden bir alt kattaki komşunun panjuruna yediğin bilimum çilek,çerez vs şeylerin kırmızımsı karışımını kusmaktır...sonuç beyaz olan panjurun üst kısmı artık kırmızı ve kuşların uğrak yeri...
(bkz: ıyk)
yolda yürürken rastladığınız bir ağacı 2 elinizle tutup ondan sonra sağa kaymaktır.
yani ağaca çarpmıyım diye sizin sağa çekilmeniz değil, yolunuzun ortasında duran ağacı sola çekmeniz ya da çektiğinizi sanmanızdır.
(bkz: ben bunu gördüm)
insan daha çok özlediğini farkeder..yanında olsun ister..sarhoşken bişeyler daha fazla batar insanın içine.daha bi yüzüne soğuk soğuk vurulur gerçekler..onun yanında olmadığını olamicağını anladığında daha bi acıtır gözyaşları kalbi..