tanrının
ademoğluna verdiği bir
son dakika hediyesi olarak gördüğüm,
şuuru yerinden oynamış insanların tercih etmek zorunda kaldığı, cümle kurma yetisi elinden alınmış ve
edebiyat olimpiyatlarına yedeklerden girmek istermişcesine, takındıkları
tutum ve davranış silsilesinin
irrasyoneluzaydaki ismi.
(bkz:
serhoş)
(bkz:
me)
- öpiyim abijim.
+ lan git öteye.
- aaa, saygımız sonsuz abijim ama sen böle yapınca, dur, bak, öpüjem
+ la git.
- bu olmadı. biz efendiyiz, saygı diyoruz. dur, öpüjem.
+ la bi siktir git lan amına koduuum.
- cık cık cık. saygıda bir kusurumuz olduysa affeyle abi ama yanlış yapıyosun yani şimdi.
sarhoş adam başkadır. tabii ki ne içtiğine ve neresiyle içtiğine bağlı bu 'başka'lık ama sarhoş adam diyince benim aklıma, sağlam ve muhabbeti bol bir rakı sofrasından kalkmış ve üstelik rakıyı ağzıyla içmiş adam geliyor. ha işte o adamın nezaketi başkadır sahiden. canını yirim ben onun. alt tarafı bir büyük devirmiştir en yakın arkadaşıyla ve tabii bol bol muhabbet etmiştir. aşk olur, siyaset olur ne denk geldiyse o akşam. sıradışı bir durum yok onun için. nezaketsizlik ya da saygısızlık yapacak bir şey yok ortada. her şey güzel, dünya güzel. ben 5 yaşında babamın rakı sofrasında otururken babamdan böyle gördüm. ya da benim denk geldiklerim hep böyle insanlardı...
ha bira içen adam başka. öyle bar ortamıydı, çapkınlıktı, karı-kızdı insanı insanlıktan çıkartıyor. ağzıyla içen için yine sorun yok da hele bir de neresiyle içtiği belli olmayanına denk gelirsen aha o zaman sıçtın. ha biranın, barın, çapkınlığın tadı da başka, aynı kefeye koymamak lazım...
ama yok yok..rakı muhabbeti başka hacı. içmek, içirmek lazım..
bi tavukçu mu yapsam lan bu hafta?