görseller
sarellesarelle
sarelle 
belki ilginizi çeker
  1. · sağra special
  2. · sarelle yerken orgazm olmak
  3. · musluğundan nutella akan ev
  4. · magnum çikolata
  5. · peripella
  6. · ürün adı yerine geçen marka isimleri
  7. · sigarayı bırakıp sarelleye başlamak
  8. · markanın ürün ismi olarak bilinmesi
  9. · korelle
  10. · hanımeller
gündem
  1. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  2. · kar yağarken hissedilen duygular
  3. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  7. · demokratik sol halk partisi
  8. · kral fm
  9. · quentin tarantino

sarelle  

1. sarelle sagra'nın ürettiği erimiş çikolata.
    çoğu zaman sarella diye okunan en güzel kahvaltıdır. el malı nutella yurdum malı sarellenin yanından bile geçemez.nutellada kötü bir yağ tadı vardır ama sarellenin yumuşacık tadı vardır.öyle market bakkal raflarında günlerce beklemez,bizzat sagra speciallerde musluklardan sıcacık akar kaplara doldurulur ve fırından yeni çıkan sıcacık beyaz ekmeğe sürülerek sıcacık çayla tadına varılır.hangi şehirde olursanız olun herkes sarellaya kavuşur ufacık ücra bir köyde bile. yurdum malının güzelliği budur. dedem de yerdi, amcam da yerdi ben de yerim torunlarım da yiyecek...
    (chansonnn, 17.03.2007 14:49)
  2. çok önceden,ilk evimizin karşısında sağra special dükkanı vardı.sahibini tanırdık,mahalleden arkadaşlarla ve özellikle kuzenimle sürekli mekanı işgal ederdik.o musluktan akan erimiş çikolata ve fındık ezmesi o kadar güzeldi ki,hergün alır,anında bitirir,evden güç bela para toplayıp,gene alırdık.4-5 yıl açık kaldı mekan,ben o mahalleden taşınsamda,dükkana sürekli uğrardım,dükkan sahibi baran abiyle muhabbet eder,birkaç farklı sarelle çeşidinden afırtır en sonunda o sıcacık çikolatadan bir-iki kutu alıp,giderdim.zaman geçti,dükkan kapandı,oturduğumuz yerde sağra special dükkanı da açılmadı.bakıyorumda neredeyse on yıldır sarelle yememişim.özlüyorum tabii...bana hep eski günleri hatırlatan eşşiz bir tattı.artık nutella takılıyoruz ama türkiye'de domuz yağlı versiyonu olmayacağından tam tadına varamıyoruz.sarelle'nın de yerini tutmuyor tabii...
    (enslaved, 17.03.2007 21:54)
  3. çocukluğumuzda sarelleyi kavanozdan kaşıkla yemek bir zevkti. sonrasında sarelle'nin kalitesini düşürmesi, içindeki pralin miktarını artırması ve yağ kalitesini düşürmesi ile tahtını nutella'ya devretmiştir. nutella da şu an ülkemizde üretilmektedir, bu nedenle domuz yağı yoktur. artık maalesef sarelle veya çokokrem yediğimizde damağımıza tuhaf bir yağ tabakası yapışmaktadır. ve o çocukluğumuzun tadı maalesef gerilerde kalmıştır. belki de sarelle hep aynıydı ve değişen bizlerdik ve belki de başka tadlarla tanışınca seçim şansımız oluştu.
    (age of aquarius, 08.07.2007 23:41)
  4. (bkz: sürelle)
    (headcrab, 24.09.2007 22:52)
  5. nutellanın yandan yemişi. ama küçükken çok güzel geliyordu tadı. koyu kıvamlı olduğu için, yemeden önce sobanın/kaloriferin üzerinde beş dakika bekletmek gerekirdi.
    (yakarus, 22.10.2007 23:17)
  6. yanlış hatırlamıyorsam diş macunu gibi tüplerde satılan şekli de olan ürün, tüm tüpü sıkıp bitirmeye teşvik ederdi küçücük çocukları*.

düzenleme: tüplerde satılan ülker çokokrem'miş.
    (raiser, 22.10.2007 23:31 ~ 23.10.2007 20:16)
  7. nestle'nin bile eline verebilecek güzellikte çikolatalar yapabilen ve böyle bir tada nasıl ayakta bir türlü duramadığını anlamadığım sağra ürünü
    (jerksuck, 13.10.2008 08:52)
  8. (ederlezi, 13.10.2008 09:51)
  9. gecenin 3'ünde film izlerken acıkılması ve evde nutella olmaması durumunda yarım ekmeğe sürülüp çok da güzel yenip karın doyurabilen,nutellaya alternatif olabilecek bir çeşit sürülebilen çikolata.
    (nymphadora, 16.12.2008 14:52)
  10. yeni çıkardığı ürünle chokella'nın harika kıvamı ve nutella'nın harika tadını bulduğum marka. çocuk gibi şenim sevgili sözlük.
    (la mer, 16.12.2008 15:02)
  11. bir zamanlar çeşmeden akarak doldurulmasıyla efsaneleşen, süper ötesi şey.
    çoğu mağazası kapandı ama kozyatağında bir şubesi hala bulunmakta.
    ayrıca bunu tatmadan nutella'yı abartmayın.
    (betatron, 02.01.2009 04:10)
  12. kardeş markası tadelle ile archil, şota ikilisi kadar iyi anlaşan ürün. zaten reklamlarında da archil ve şota oynamıştır, frank de boer, ronald de boer ikilisini getirmeye firmanın gücü yetmemiştir.
    (sakuragikun, 02.01.2009 04:14)
  13. çıkarttığı yeni cam kavanoz ebatıyla tekrar piyasalara dönüş yapmış çikolata markası.
    (durasyon, 26.01.2009 21:34)
  14. (bkz: sare)
    (guenhwyvar, 23.02.2009 20:26)
  15. kesinlikle diğerlerinden farklı. kesinlikle her kuruşunu hak eden lezzete sahip. kakaolu fındık kremasının lezzetini sonuna kadar yaşatıyor.

(bkz: sarelle yerken orgazm olmak)
    (jitankea2a, 01.03.2009 18:07)
  16. ekmeğe sürmek yerine kaşık kaşık yemesinin daha güzel olduğu yiyecek.nutella'ya hertürlü çakar.hiç acımaz.
    (tmb, 11.04.2009 03:32)
  17. bitter olanı vardır ki mükemmel bir taddır, mutlaka denenmelidir hatta bayramlarda misafirlere ikram edilmelidir, mutluluk çoğalsın. üzgünüm nutella ama sarelle bitter varken sen ancak sıradan kakaolu fındık kreması sınıfında kalıyorsun.

(görsel: sarelle/99136)
    (trasker, 02.09.2009 20:31 ~ 20:37)
  18. "allahım bütün yiyecekler sarelle tadında olsa" diye düşüncelere dalip, sagra mağazasında "sarelle çeşmesi"ni gördüğümde küçük kavanozlardaki sarelleleri gıdım gıdım yemenin verdiği "kendini darı ambarında hissetme" duygusuyla "acaba bi fırsatını bulup çeşmeye ağzımı dayasam nasıl olur ki" gibi fantazilere neden olmuş çocukluğumun unutulmaz parçası.
    (bck, 02.10.2009 14:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil