alsancak'ın en güzel barlarından biridir..arka bahçesinde oturup yudum yudum arjantini tadına vara vara içerken bi yandan da masadaki papatyalardan da taç yapıp sevgiliye uzatabilme şansına sahipsinizdir..
müzaffer izgü sokağında bulunan sardunya cafe-bar,heralde izmirin en istikrarlı mekanı olsa gerek. artık wireless sistemiylede internet olayını aştılar. ama wireless kullanmak tabiki ücrete tabi. genellikle ekabir insanların takıldığı bu mekanda tuvalete girmenin insana büyük haz verdiği kanıtlanmıştır. zira tuvaletleri bal dökümü ve yalayımı tadındadır.
giriş katındanki bölümleri dışında, başka bir olayları olmayan izmir barlarından biridir. zira üst kata çıkacak olursanız özensiz bir düzenleme ile karşılaşırsınız. izmirli gençler tarafından doldurulmasına rağmen, diğer mekanlardan farkının ne olduğunu çözememişimdir. yine de ritz'de yer bulunamayınca ikinci seçenek olarak akla ilk burası gelir.
kıbrıs şehitlerinde bulunan mükemmel bir bar. buz gibi bardakta gelen soğuk bira ve yanında gelen patlamış mısır ve yanında blues ağırlıklı müziği ile harika bir yerdir. hafta sonları ve tatillerde yer bulmak imkansızdır.
izmir'in güzide mekanlarındandır.köklü bir yer olması sebebiyle herzaman dolu görmeye alışkın olduğumuz yerdir.sonraları gazi kadınlar sokağında sardunya's adıyla aynı işletmeciler tarafından bir mekan daha açılmıştır.
yılın neredeyse dörtte üçünde çiçek açarak balkonlarımızı güzelleştiren bir çiçektir.meraklıları için çiçekçilerde satılmaya başlandığı ilkbahar aylarından önce sardunya yetiştirmek mümkündür. paketinde mart ayında ekilmesi
tavsiye edilen tohumlar ocak ayı başında ekildiğinde de hemen filizlenir ve üşümesinler diye evin içinde güneş gören bir yere konup, büyüyen bebek sardunyalar gözlenir.şubat sonunda kocaman olurlar.mart'ta açar bunlar
diye hevesle beklenir.
yazdır.
yaz balkonlarına yaraşır.
akşam üstü yorgunluk çayları içilir kokusunda. denize daldırılır gözler üzerinden. efkar sigaraları üflenir uçuk pembesine. en parlak kırmızısı "seni seviyorum" lara kulak misafirliği eder.
hafif rüzgar da eserse değme keyfine.
rengârenk bir karnaval başlar.
yazdır.
nemli ortamları seven, kışın çok sıcak olmayan fakat kapalı ortamda,yazın açık havada yetişebilen,orjinal tek tek envayi çeşit renklerde olabileceği gibi,melezleşmiş tohumlardan üretilen katmerli,benekli gibi birden fazla rengi barındıran cinsleride içinde barındıran bitki grubu.
bir catering firması. şirketin parayı düzenli yatırması durumunda çıkan yemekler gayet güzelken, paranın aksaması durmunda haftada üç kere balçık kıvamında nohut, lapalaşmış pilav gibi bir menü çıkabiliyor karşınıza.
izmir alsancak'taki kafe barlardan biri. çok uyanıklar. girişte 3 tekila 15 ytl yazıyor. ama siz doğal olarak üçünü ayrı ayrı sölüyorsunuz, biri bitince diğerini istiyorsunuz. sonra hesap ödemeye gittiğinizde diğer içecekler falan hesaplanınca ice tea 10 ytl gibi astronomik bir rakama denk geldiğini sanıyorsunuz. kasaya sorduğunuzda bu durumu üçünü aynı anda sölememişsiniz o yüzden 7,5 ytl tekila diyor. afallayıp kalıyorsunuz. nasıl yani o zaman kapıya "üçü birarada 15 ytl" yazın, böyle saçmalık görmedim deyip bir daha gitmemek üzere terk ediyorsunuz. koca izmir'de bi onlar akıllı zaten. hah.
catering sektörünün 2. büyük firmasıdır.günlük üretimi yaklaşık olarak yurtiçi 130.000 kişi civarındadır.ıss firmasına satılmıştır.yaklaşık 3.000 çalışanı vardır.
hijyen bakımından sağlık bakanlığının denetçilerine eğitim verecek kadar iyidir. yemek lezzeti aldığı parayla doğru orandadır.
üst düzey yöneticilerinin birçoğu aşçı kökenlidir.
sektöre ilk masa örtüsünü ve porselen tabak, tepsi kullanımını getiren firmadır.