görseller
sarah silvermansarah silverman
sarah silvermansarah silverman
belki ilginizi çeker
  1. · i m fucking matt damon
  2. · quot sarah silverman program quot
  3. · the sarah silverman program
  4. · i m fucking matt damon
  5. · matt damon
  6. · paris hilton
  7. · kadın oyuncudan komedyen olmaz
  8. · i m fucking ben affleck
  9. · the sarah silverman program
  10. · sarah silverman
gündem
  1. · aşk
  2. · yeşim salkım
  3. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  4. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  5. · öğretmenler günü
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  8. · 10 kasım 2007 beşiktaş sivasspor maçı
  9. · iğrenç espriler

sarah silverman  

1. amerikalı bayan stand-up'çı. birçok film, dizi tv programında rol almış. school of rock'da da karşımıza çıkmıştır. bir de kendi programı vardır the sarah silverman program diye. e2 haziran ayından itibaren yayınlayacakmış.
    (sycrone one, 21.05.2007 01:31)
  2. daha programını izlemişliğim yoktur kendisinin ama e2'de dönen tanıtımlardaki iğrenç ve cırtlak ses tonu nefret etmeme yetmiştir kendisinden, yaşlanınca hiç çekilmez bu vik vik vik ne kafa ütüler be.
    (black star, 08.06.2007 21:06)
  3. süper ötesi hatun, bir showgirl ve stand-upçı. başta itici gelen klasik bir amerikan kafasıona sahip olsa da başarılı bir tarzı ve gerçekten cesur bir durumu var, takdir ediyorum, arkasındayım.
    http://www.youtube.com/watch?v=6EhKnjEXL3w&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2E80630%2Ecom%2Fprofil%2Ephp%3Fu%3D1253
    (rita, 10.06.2007 16:13)
  4. mükemmel ötesi iğneliyici cümleler kuran, karşısındakini yerin dibine geçiren ve bunları yaparken de sempatik olmayı başarabilen cesur,zeki,komik tapınası bir kadındır.. okan bayülgen'in dişi versiyonu da denilebilir.
    (sinem mi siinem mi, 19.07.2007 13:05 ~ 16:47)
  5. e2 de yayınlanıyor programı kendisinin "sarah silverman program"
    (kaskate, 19.08.2007 16:07)
  6. i m fucking matt damon klibiyle ilgili kısacık bir araştırma yaparak ne kadar tehlikeli bir ablamız olduğunu hemencene anlayabilirsiniz.
    (hector, 06.02.2008 18:43)
  7. yahudi olduğunu her fırsatta dile getirdiği,zencilerle ve almanlarla ilgili acımasızca espriler yaptığı için ırkçılıkla itham edilen komedyen.
    (heroine, 13.02.2008 16:10)
  8. önceden itici bulmuştum ama ilk izleyişimde bayağı güldüm. kendisi sarah silverman program'ın adını aldığı komedyen. arkadaşları ve rol icabı arkadaşları da ona programda eşlik etmektedirler. sarkastik ve açık ırkçılığıyla gülmekten yere yattırabilir.
    (utkun, 15.08.2009 03:24 ~ 09.09.2009 17:17)
  9. nedense e2 deki programı beni pek sarmadı , belki de eğlence anlayışlarımız çok farklı ondandır ama beğenmedim hani böyle ironi , abartı gırla falan ama arada gülümsetiyor sadece güldürmüyor beni.
    (ameliyathanede kolbastı oynayan oynak doktor, 26.08.2009 14:37)
  10. e2 deki programında geçen hafta izlediğim bir bölümü hayli komikti, genelde program vasat olmasına rağmen. sarah kankasıyla ot içip planlar yapıyor sonra da ayık haline telesekreterden mesaj atıyodu kendisini yönlendiriyodu falan da filan. bi de espri anlayışı ünlüleri itin götüne sokmaktan ibaret olsa da sempatik geliyo bu hatun bana.
    (vlad, 26.08.2009 14:58)
  11. dünyanın en itici yahudi'si. zaten yahudi olmasa bu iticilikle televizyon kanallarının önünden bile geçemezdi.
    (gentile, 26.08.2009 15:43)
  12. kendisinin bacakları inanılmazdır.
    (yata yata paslandık, 23.09.2009 23:35)
  13. (bkz: bıyık)
    (what is under the okazyons, 23.09.2009 23:36)
  14. bunu yazdığıma inanamıyorum, zaten görünce de inanamamıştım ama iki bacağı var. inanılır gibi değil. güzel rabbim neler yaratıyorsun?
    (noscho, 23.09.2009 23:41)
  15. bu kadını ben çok önceden milkandcookies (baktım hala açıkmış, hey bee.. nostalji..) diye bir komedi sitesinin video linklerinde görmüştüm, jewish girl olarak christmas ve santa ile kafa buluyordu.

(buldum videoyu)
    http://www.youtube.com/...

hep de daha genç gelmiştir gözüme, yaşını görünce inanamamıştım. yani şimdi baksam en fazla 25 filan derim.

seinfeld'in bir bölümünde de arz-ı endam etmiştir ayrıca (the money, 8. sezon, 12. bölüm), kramer'in sevgilisi olarak. manyaktır. kırmızı halıda poz verirken koca kıçını döner objektiflere. yakın zamana kadar şovmen jimmy kimmel ile birlikteydi, ayrıldırlar. birlikteyken gösterilerinde birlikte nasıl duş aldıklarını anlatıyodu, "bir erkekle duş almak çok ilginçtir, çıktıktan sonra göğüslerinizin tertemiz olacağına emin olabilirsiniz" benzeri cümleleri vardı. hatta bir keresinde de kadınların genital bölge temizliğinde kullandığı jellerden bahsedip, "şu an vajinam şelale esintisi kokuyor" demişti. garip hatun. rahatsız edici olduğunu bildiği konular üzerine özellikle gidiyor.troll denebilir.

ırkçı demişler, tamamen karşı da çıkmak istemiyorum; yalnız benim bildiğim, abd'de özellikle mizah dünyasında herhangi bir farklılık üzerinden ayrımcılığa sarah silverman'a verilen prim verilmez. mizahını bunun üzerine kurmuş birisi, ki bunu gerçekten inanarak yapıyorsa, çok yerel olarak kalır. sarah silverman sadece yahudiler, almanlar ve zencileri içeren muhabbetlerde ırkçı şakalar yapmıyor, açık açık "hispanic people stink" dediğini de duydum. hatta bunu dediğini başka bir gösteride anlattı, gösteri bitince de bir kadın gelmiş, "ben meksikalıyım nasıl böyle söylersin" demiş, o da aynen tekrar etmiş söylediğini. ki burda afacanlık yapıp gerçekten kokmak değil de "berbatsınız, iğrençsiniz" anlamında mecazlı konuşuyor da olabilir, ki o da iyi bir şey değil sonuçta.

şimdi bu adamlarda racist joke diye bir olay var. sonuçta kabul edilecek bir şey değil ama, her bokla dalga geçmeyi, itin götüne sokup çıkarmayı seviyorlar, bunun için de bir tanım yapıp, meşru hale getirip "şaka yapıyorum birader, gerçek değil" kisvesi altında her istediklerini söyleyebilmekteler. bazısı buna iş olarak bakıyor, sadece dalga geçilecek bir şey olarak görüyor, bazısı da ne bileym gerçekten öyle düşünüyodur belki, o yüzden tamamen savunmadım sarah silverman'ı.

şu vardır evet, her farklı grubun kendine has özellikleri, gariplikleri vardır, bu gariplikler göze çarpar, herkes de bilir. fıkra bile anlatılır, bizde de vardır. şimdi girmeyim detayına ben de ırkçı olurum. ama bu şakalar abartılırsa da, önyargı derler, ırkçı derler. ki o da doğru. bir grubun genel karakteristiğini her bir elemandan beklemek haksızlık.

başka stand up komedyenleri de var, etnik ya da başka türlü farklılıklara sahip olan; jerry seinfeld yahudi, dennis miller yahudi, chris rock zenci, bill maher gay, ellen degeneres lezbiyen; ki komedyen sayılmaz belki ama, programlarda kısa stand up rutinleri yapıyor.. yani bu insanlar da yer yer bu tarz komiklikler, eleştiriler yapıyorlar şaka yollu. ama incitmiyorlar genelde. jerry seinfeld kurnazdır mesela, kitle adamıdır, bu kadar tepki göreceği açık olan bi şakayı mümkün değil yapmaz. chris rock biraz daha ilginç, o da zencilere giydiriyor, ters köşeye yatırıyor.

sarah silverman'ın bunlardan farklı olarak bu kadar ajitasyon yaratmasının sebebi troll aktivitesinin fazla olmasıdır kanımca. ordan yakalamaya çalışıyor olayı. ki sözlüklerdeki trollere katlanamayanlar bu kadına da katlanamamışlar belli. biraz da anlıyorum, hani birisi gelip, "küfür edince oluyor mu sanki gerçek değil ki", diyerek ana avrat sövse, be de rahatsız olabilirim, töleransın da sınırı var. doğu insanının tahammül eşiği düşük. bu adamlar gayet normal son of a bitch de diyorlar birbirlerine, bizde kavgada söylenmez.

ha ama itici midir? evet. çirkin hatta. ama seksi. sesi iğrençtir o da doğru. ki bence komik de değildir. absürd durumlar üzerinde deadpan humor yapıyor sürekli, sıkıyor bir süre sonra. oturup the sarah silverman program'i birkaç bölüm üst üste izleyemem.

bu kadar konuşulacak bir kadın değilmiş aslında düşününce farkettim. the office izleyin. 6. sezon başladı. perşembe günleri nbc'de 21.00'de, bir kaç saat sonra da rapidshare ve torrent'e düşüyor.

(yok be vazgeçtim, bazen tatlı olabliyor. arada izleyin)
    (deep thinker, 24.09.2009 11:21)
  16. acayip süper genç görünen insan. yani bilmiyorum belki sadece bana öyle gelmiş olabilir tabi. ama kesinlikle 20 yaşında olduğunu söyleseler ve hanımefendiyi çok yakından görmemiş olsam inanırdım. ayrıca pek güzel olmasa da oldukça çekici olabilme potansiyeli taşır. esprileri sıkar. dobradır. bir süre sonra sempatik gelebiliyor. öyle bir insan işte daha da fazla tanımıyorum babamın kızı olmaması münasebetiyle. belki bir gün tanışırım kendisiyle.

bu kız 38 yaşında olamaz.
    (ahenk, 26.09.2009 18:03)
  17. ingiliz aksanlı konuşan zenci bir kadından sonra gördüğüm en yerel ve kişisel arkaplana bağlı espriler yapan kadın.
    itici mi, değil mi, mizahına bakarken iticiliğini isteyerek öne koyduğunun farkında olmalı mıyız bilemiyorum,
    izlerken rahatsız olmakla tebessüm etmek arasında gidip geliyorsunuz.
    sanki istediği de bu...
    seksi de hafiften. frida kahlo gibi bir çirkin-güzel.
    (madeleine akaino, 18.10.2009 01:17)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil