belki ilginizi çeker
  1. · filmin devamı
  2. · 11 haziran 1996 türkiye hırvatistan maçı
  3. · leyla ile mecnun
  4. · türk kızlarını istemiyoruz
  5. · kahramanmaraşlı musa
  6. · sarah ile musa
  7. · danimarkalı gelin
  8. · gülşah ve musa
  9. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · yılmaz özdil
  2. · ugg düşmanı ezik kızlar
  3. · ezel
  4. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  5. · colin kazım richards
  6. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  7. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  8. · istanbul da yağmur yağması
  9. · suavi

sarah ile musa  

1. bir kaç yıl önce popüler olmuş ingiliz - türk ortak yapımı aşk meşk hikayesi. 18 yaşından küçük kızımız turist sarah, türkiye'de tanıştığı genç musa'ya aşık olur ve türkiye'de kalır. evlenirler, çocukları olur, ailesi sarah'ı alır götürür filan. şimdilerde ne yerler ne içerler hiç bilmeyiz.!:ukte dolması
    (fantastik karakter, 25.11.2005 02:03)
  2. vakt-i zamanında gündemi haddinden çok fazlaca meşgul eden hede.
    (finch, 30.01.2006 09:05)
  3. 1996 senesi ilkbahar yaz dönemi olmuş, okulların habitat nedeniyle haziran başında kapanacağı güzel bir zamandı. o zamanlar ortaokul öğrencisi olup, her zamanki gibi dersleri fazla kafama takmamaktaydım.

1996 senesi benim için çok önemliydi. hayatımda ilk kez a milli futbol takımının önemli bir organizasyona gittiğini görüyordum. avrupa futbol şampiyonası öncesi ise gündemde tek konu vardı. o da kızıl saçlı ingiliz kızı sarah ile esmer yağız türk delikanlısı musa'nın aşkı idi.

gel zaman git zaman televizyonlar bu yüzyılın aşkı üzerine çok eğilmişler, adeta bir magazin konusu haline getirmişlerdi. o zamanlar türk televizyonculuğunun üstün yapıtları(!) televole ve pazar keyfigibi programlar başlamamıştı. doğal olarak bu aşk haber gündemlerini yeteri kadar işgal etmeliydi.

televizyon yapımcıları bu konuyu çok önemli bir hadise olarak gördükleri için, işin aşk boyutunu geçip rating uğruna olayı diziye çevirdiler. dizide sarah din değiştirip, müslüman kılığında ve tesettürlü bir hanımcağızı oynamaktaydı.

avrupa şampiyonası başlayınca gözlerfatih terim kontrolündeki a milli takıma çevirildi. herkes senelerdir katılamadığımız bir turnuva üzerinde yorumlar yapıyor, türkiye'nin büyük bir başarı elde edeceğine inanıyordu. işte böyle talihsiz bir zamana gelen sarah ile musamacerası da sonlandı çünkü yeteri kadar rating yoktu.
    (dünyayı kurtaran adam, 09.06.2007 23:55 ~ 10.06.2007 15:19)
  4. musa'nın 16 yaşındaki sarah'ı urfa'ya götürüp çarşaf giydirmesinden sonra ingiltere ile türkiye arasında siyasi krize yol açan aşktır kendisi.
    (maslow, 12.08.2007 04:45)
  5. şu sıralar sarah musa'dan olan çocuğu ile ingiltere'de yaşamaktadır. musa ise başka biriyle evlenmiştir.

(bkz: filmin devamı)
    (damda deli var, 12.08.2007 04:50)
  6. gece gece birden aklıma gelen, çocukluğumun popüler çifti. neden hatırladım durup dururken ben de anlamadım, saçmalamışım.
    (chericheri, 24.08.2009 02:41 ~ 02:42)
  7. halit refiğin 1996 yılında yönetmenliğini yaptığı 5 bölümden oluşan sikkodan bir dizi.
    (jayhunx, 24.08.2009 03:01)
  8. efendim bugün beşiktaşımın mençesterle maçı olmasından mütevellit ingilterenin bilinçaltımdaki yerine baktım gece gece. ve gördüm ki ingiltere denince aklıma gelen ilk şey sarah ile musa oldu. ulan dedim kendi kendime musa hangi takımlıydı acaba? bana göre tam bir galatasaraylı tipi var onda hatırlıdığım kadarıyla ama eğer oğlu türkiye'de yetişseydi hangi takımlı olurdu acaba? beynim bazen fazla mesai yapıyor engel olmam lazım.
    (eny, 25.11.2009 00:06)
  9. güney sahillerimizde çoğu racon garsonumuz gene çoğu tombul tombul ingilizlerle götürürken, bu sarah musa o kadar ballıydılar ki, bi de halvetlerinden para kazandılar.
    (nickeledeon, 25.11.2009 00:11)
  10. (otsuz deli ökkeş, 25.11.2009 00:12)
  11. büyük aşkla evlenip türkiyenin gündemini değiştiren 1 adet çocukları olan şuan boşanmış olan ikilidir.
    (kıkırdak, 25.11.2009 00:16)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil