aptal olduğu düşünülen fakat aksine oldukça zeki olan hatta daha zeki oldukları araştırmalarla kanıtlanmış insanlar. kendilerine bu konuda güvenleri tamdır. orjinalleri sarışınlar hakkında yapılan espirilere yapaylarının aksine sadece gülüp geçerler.
doğal olanlarının biyolojik yapı gereği kumral ve esmerlere oranla daha çabuk yaşlanma etkileri gösterdiği insan cinsi. sarışın deyince akla bir tek kadın gelmesin
genel bir bakışla esmerlere göre daha yüzeysel ve daha itici bir insan türüdür. hele yeşil gözlü olanları vardır ki ürpertici bir bakışa sahiptirler. yüzlerinde masum bir ifadeye sahip olanları vardır ki inanılmaz bir güzellik hissi verirler insana. bir de aptal tabir edilen kısmı vardır ve belki de ekseriyeti oluştururlar.
esmer,beyaz tenli,kumral demeden herkesin bu denli sarışın olma merakı nedir çözemiyorum.gün be gün artan sarışınlar sayesinde yakında doğal sarışınların kendini kötü hissedip saçlarını siyaha boyatmalarını bekliyorum..hatta renkli gözlüler de kahverengi lens taksın..
erkekler arasında yaygın bir kanıdır sarışınların güzel olduğu nitekim de gerçekten güzel hatunlardır. ama unutmamak gerekir ki halk arasında bolca söylenen sarışının adı esmerin tadı vecizesini unutmamak gerekir.
orjinalleri ciddi beyaz tenli ve güneşe duyarlı olurlar. hiçbir zaman saçlarının dipleri koyu renk olmaz bunların. güzelleri gerçekten güzel, çirkinleri ise ciddi çirkin olurlar. ortası yoktur bunlarda.
adana da gazipaşaydı sonra metro sokağıydı gibi mekanlarda bol miktarda sahtesine rastlayabildiğimiz insan türü.ayrıca bu sahte sarışınların bayağı esmer tenleri vardır,kokoşturlar. hepsi tek tiptir böle saçlarda balyaj falan.bunlara yerli halk arasında karaşın da denebilmektedir.(bkz: sarışınların alt türleri)
"sarışın olsun çamurdan olsun" diyen erkeklerin, işbu girilere bakarak kimin sarışın olduğunu tahmin etmek gibi zihinsel bi' çabaya girdikleri kelime. (oha, abarttım...)
esmer, kumral veya kızıllarla karşılaştırıldığında hakkında her zaman daha çok muhabbetin döndüğü, atıp tutulduğu kişilerdir. en çok da aptal oldukları iddia edilirki bence aptallık içten gelir saçtan değil..
beyaz teni üzerine beyaz bir entari giydiğinde, masumluğu ve güzelliğiyle sahiden peri masallarından fırlamış izlenimi verebilen kimi üyelere sahip familya.