belki ilginizi çeker
  1. · türk sinemasının en kötü filmleri
  2. · bir erkeğin anatomisi
  3. · sarı
  4. · seçkin yasar
  5. · izzet yasar
  6. · şahika tekand
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  3. · okan bayülgen
  4. · zongul ducks
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · yılmaz özdil
  7. · apertura 2009
  8. · esso
  9. · güzin abla

sarı tebessüm  

1. dişleri pis ve sarı olan bir kişi tebessüm ettiğinde ortaya çıkabilecek iğrenç ötesi durumdur.böyle bir şey görülünce daha kötü şeylere maruz kalmamak için direk ortamdan uzaklaşılmalıdır.
    (epakman, 25.11.2004 17:56)
  2. ekim 2004 milliyet sanat dergisinde bahsi geçen film..şahika tekand ve mahir günşıray filmi.
    (lupin, 25.11.2004 23:38)
  3. seçkin yasar ın (yaşar değil) 92 yapımı yönettiği filmi. senaryosu eşi izzet yasar a ait. şahika tekand,mahir günşiray ve levent özdilek oynamışlardı. cinselliğini eşiyle yaşayamayan bir kadının arkadaşıyla girdiği serüveni anlatan ve sorgulayan bi film. şahika tekand ın oldukça cüretkar davrandığı film aşırı erotik bulunmuş ve şimdi hatırlayamadığım fransız bir filmden olduğu gibi aktarıldığı eleştirisi almıştı.
    (abbas yolcumu, 23.10.2005 23:38)
  4. yaklaşık üç yıl önce haftada dört beş defa yeşilçam tv'de yayınlanan rezil ötesi bir film. kimi ressam, kimi müzisyen, kimi şair entel dantel şahsiyetlerin dünyasında geçen, saçma sapan diyaloglarla dolu, seksi afet diye servis edilen lakin hiçbir numarası olmayan kadının* aile dostlarıyla* kocasının yokluğundan istifade ilişkiye girmesi ve akabinde kocasıyla tokmakçısı arasında ikileme düşmesi, vicdan azabı çekmesi ve içinde bulunduğu kötü psikolojik duruma aldırmayan hain tokmakçının da her türlü şekilde istismarına uğraması şeklinde özetlenebilecek bir konuya sahip, sık sık leonard cohen reklamı yapılan, erotik desem erotizme hakaret etmiş bulunacağım, had safhada abuk bir filmdir. 80'lerin sonunda, 90'ların başında türk sinemasının ve entel dantel camiasının durumunu ne kadar vahim olduğunun göstergelerinden.
    (poltergeist, 20.09.2007 01:00 ~ 10:18)
  5. dişlerini diş macunu ile fırçalamak yerine her gece bira ile gargara yapan birinin tebessümüdür.
    (bkz: kokulu tebessüm)
    (portakalda vitamin, 20.09.2007 01:04)
  6. türk sinemasının doksanlı yılların başında büründüğü "entel film çekelim,bol bol sevişsin oyuncular,ama gişede iki seksen yatsın,eleştirmenler dışında kimse beğenmesin"mantığı uyarınca çekildiğini düşündüğüm,gelmiş geçmiş en dandik filmlerinden biri.seçkin baskan yönetmiştir filmi.mahir günşiray,şahika tekand ve ece uslu rol almıştır.
    şimdi bu mahir , sanat çevrelerinin gözde bir bekarı,şahika evli ve entel bir abla.ece de mahirin en uzun süren ilişkisi.bunlar hep birlikte bir bara tüneyip imgelem,varoluşçuluk,betimleme,tecimsel kaygılar felan bir sürü muhabbet ediyorlar.etrafta bol bol fularlı adam var.viski içiyorlar mütemadiyen.şahika ve mahir kendilerini yasak bir aşkın içinde buluveriyorlar ansızın.film bu durağanlıkta bir sonuca varmadan devam ediyor.acaba bir mesajı vardı da ben mi anlıyamadım diye zaman zaman düşündürtür beni.sonra boşveeer deyip omuz silkerim.yeşilçam tv 'de döndüğü oluyordu ordan izledim ben de.
    (kobalt, 05.01.2008 17:34)
  7. bastırılmış cinsel güdüleri iktidarsız kocasının en yakın arkadaşında karşılık bulan kişilik acziyeti içersindeki bir kadının antin kuntin dramı, arada ortaya karışık bol miktarda entelektüel bozuntusu tipleme türevleri ve diyalogları içermektedir.
    (naughtyboy, 05.10.2008 16:01)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil