belki ilginizi çeker
  1. · nasıl bir sevdaysa karşı koyamam
  2. · laleler
  3. · aynı şarkıyı 78 kere üst üste dinlemek
  4. · lale çılgınlığı
  5. · mühendislerin hatunlara yaklaşımları
  6. · yine mi çiçek
  7. · andropoz
  8. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  9. · mfö
  10. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · yılmaz özdil
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  6. · günün tek cümlelik özeti
  7. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  8. · gone
  9. · us robotics

sarı laleler  

1. mfö'nün 10 yıl sonra paldır küldür geldiğini gösteren şarkıdır. sözlerini de yazayım bir sıfır olsun bizim olsun.

uykulu gözlerle döndüm rüyamdan,
    sana sarı laleler aldım çiçek pazarından
    sen olmasan buralara gelemezdim ben
    sevemezdim bu şehri anlamazdım dilinden
    nasıl bir sevdaysa bu
    karşı koyamam, dayanamam
    kıskanırım, seni paylaşamam
    satırlar uçar gider aklımdan
    sana sarı laleler aldım
    çiçek pazarından

yeniden başlasam bu sefer korkmadan
    koklayıp birbirimizi çöpe atmadan
    satırlar uçar gider aklımdan
    sana sarı laleler aldım
    çiçek pazarından
    (neverwinter nights, 12.04.2006 22:00)
  2. söz ve müziği mazhar alansona ait güzide şarkı.
    (oehh, 19.04.2006 14:34)
  3. mfö ye yakışan bir şarkı olmuş, bu şarkıyı harika yapan neden sevgiyi yalın ve içten tarif etmesidir kanımca.
    yeniden başlasam bu sefer korkmadan
    koklayıp birbirimizi çöpe atmadan
    (hera, 19.04.2006 16:31)
  4. istiklalde duyuyorum önce, tam anlıyamıyorum. bir arkadaşım mfö'nün agu muhabbetini anlatıyor. sonra bir sabah kalkmam gerekenden 10 dakika önce kalkıp albümü google'da aratıyorum. tek link var işe yarayan. tüm albümü indiriyorum 24 saat sonra silmek üzere. şarkının ismini hatırlıyorum sonra. winamp bıkıyor, ben bıkmıyorum. koyuyorum lsitemin başına:

sevemezdim bu şehri anlamazdım dilinden...

uzun ömürler mfö...
    (centrocampista, 21.04.2006 18:03)
  5. parçanın çıkışı istanbul belediyesinin bahardaki lale ekimine denk gelmiştir ki bence istanbul belediyesi bu şarkının telifini alsın, seçim kampanyalarında kullansın. nasıl olsa mfö'nün şarkılarını reklamlara bile kurban ettiğini çok kez gördük, şaşırmayız.
    (pseudonym, 07.05.2006 21:33)
  6. sarı lalerin çiçek dilinde anlamı bazı kaynaklara göre gerginlik, diğerlerine göre de umutsuz aşktır.
    (pseudonym, 07.05.2006 21:38 ~ 21:51)
  7. mazhar alanson'un biricik suden için yazdığı bu şarkı maalesef istanbul'da bir sarı lale talanına neden olmuş. belediye talanı önlemek için bedava sarı lale soğanı da dağıtmış ama bu durumun önüne geçememiş. şarkıyı dinleyip aşka gelen romantikler ne kadar sarı lale varsa koparıp buket yapınca ortada sarı lale kalmamıştır.
    (pseudonym, 07.05.2006 22:00)
  8. alanson vaktiyle bu şarkıyı levent yüksel'e vermeyi teklif etmiş, sezen aksu da dinlemiş ama beğenmemiş.albüme almayı bile düşünmemişler.
    gerçi buna hiç şaşırmadım, sezen aksu gibi salya sümük duygusallıkla eser üreten bir sanatçının bu parçanın uçucu büyüsünün kıymetini bilememiş olması çok doğaldır. birleşik kaplar kanunu gibi bir durum aslında, mazhar'ın varlığı diğerini otomatikman ekarte ediyor, bu kadar basit.
    (pseudonym, 07.05.2006 22:33 ~ 23:02)
  9. uykulu gözlerle döndüm rüyamdan,
    sana sarı laleler aldım çiçek pazarından (amsterdam'daki blumenmark kastedilmektedir.)
    sevemezdim bu şehri anlamazdım dilinden (amsterdam'dan bahsediyor maalesef, istanbul falan değil yani)

mazhar alanson biricik suden'le arası limoniyken barışmak için bu şarkıyı yazmış ve gerçekten de sabahın erken bir saati kalkıp bir oda dolusu sarı lale almıştır biricik için.
    (pseudonym, 07.05.2006 23:29)
  10. iki kelimeyle "bahar şarkısı"..
    sımsıcak, aşk dolu...
    cıvıl cıvıl çiçek dolu..
    kokusu bile var..
    (betty blue, 24.05.2006 19:43)
  11. mazhar abimiz bir çizik daha atarak kanatıyor yüreğimizi bu dizeleriyle. yapmasın, etmesin, eylemesin, zira güllerin içindenberi mfö senkronizesiyle gözü yaşlı bir nesil olduk.
    tüm tanıdık tınısıyla mfö klasiklerinden biri olup, yağmurlu istanbul sabahının hüznün yanı başında yerini alacaktır sarı laleler, kanımca.
    (lazarushadow, 02.06.2006 15:01)
  12. buram buram istanbul kokan bu parçanın aslında amsterdam'da yazıldığını öğrenmek aldığım tadı nedense düşürdü.
    (wondrous, 08.06.2006 14:48)
  13. mazhar alanson amsterdam'da bir sabah uyandığında odasını biricik sude'nin aldığı sarı lalelerle bezenmiş bulmuş ve bunun üzerine şarkıyı yazmıştır. oysa dinlendiğinde kapılınan izlenim bunun tam tersi olmuşçasını bir his uyandırır insanda.

(bkz: bir magazin yazarı olarak kendim)
    (juda, 08.06.2006 15:04)
  14. allah belanı versin, ben senin olmadığın her yerde yeşillenirim, yüzünü bile görmek istemiyorum yoluma çıkmasan iyi edersin.... vb. bir çok bela okuyan yaz şarkılarına inat;

sevemezdim bu şehri anlamazdım dilinden

nasıl bir sevdaysa bu karşı koyamam
    dayanamam kıskanırım seni paylaşamam

diyen, aşkın sevginin güzel bir şey olduğunu hissettiren, sevdiğine çiçek pazarından sarı laleler alan, içimizi ısıtan, güzel şeyler hissettiren şarkı.
    (katinanınelindemakası, 21.08.2006 13:51)
  15. istanbul belediyesi geçen yılki sarı lale çılgınlığından ders almış ve bu sene bordür süslemelerinde çok az miktarda sarı laleye yer vermiş. mevcut sarı laleleri de diğer renkteki lalelerin en arkasına diktirmiştir.
    (pseudonym, 15.04.2007 12:39)
  16. ezginin günlüğü'nün 1980 i ne ise, bu da odur.
    (manha de carnival, 15.04.2007 18:10)
  17. dinlerken iptal olduğum mfö klasiği.

(bkz: iptal olmak)
    (maddenin katı hali, 27.06.2007 20:58)
  18. abudik tv ve radyo kanalları tüketmek istercesine üstüste çaldığı zamanlarda değil de uzun bir zaman sonra tek başına dinlemenin daha güzel olduğu,bir "amsterdam"şarkısı..
    (bir mendil niye kanar, 06.10.2007 00:30)
  19. " sana sarı öküz aldım, hayvan pazarından" diye söyleyerek çirkinleştirdiğim , güzel şarkı..
    (divine spleen, 06.10.2007 21:36)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil