belki ilginizi çeker
  1. · iyi yaşa
  2. · sarı bilezik
  3. · kampanya amaçlı plastik bileklikler
  4. · livestrong
gündem
  1. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  2. · colin kazım richards
  3. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  4. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · uludağ sözlük
  7. · dünyanın en seksi şarkısı
  8. · krzysztof kieslowski
  9. · en az üç çocuk yapın

sarı bilezik iyi yaşa kampanyası  

1. pazarlarda, istiklal caddesinde, pasajlarda kısacası akla gelebilecek her yerde sahtesinin satılması insanın içini acıtmaktadır. bir hayır kampanyasından faydalanıp para kazanacak kadar düştü mü bu memleket.
    (bkz: çok yazık)
    (eddarosa, 11.06.2005 23:05)
  2. paris bisiklet turu şampiyonu, kampanyanın fikir babası lance armstrong'dur
    (myrmidon, 12.06.2005 22:52)
  3. (bettyboop, 12.06.2005 23:54)
  4. son zamanlarda sıcaktan başka iş bulamadığım için yaptığım gözlemlerimde iyice entel ayağı haline geldiğini acıyla gördüğüm bir kampanya. önünde adam öldürülse sinema zevkinde izleyecek, meme kanseri denince aklına sadece kanserin oluştuğu mecranın seksüel önemi gelen insanların kolunda estetik kaygılar, toplumsal beğeni ihtiyacı gibi bir yığın antin kuntin kavramla ifade edilebilecek bir psikolojinin güdümüyle takılmış bilezikler görüyorum.

ulan hangi vakit toplumsal sorunlara bu kadar aware oldunuz bu kadar awareness sahibi hale geldiniz anlamadım. olayla ilgili sözü entelektüel çıkarımlar için man on the moon'a, halkın ağzından yorumlar içinse natural born killer'e bırakıyorum.
    (wondrous, 13.07.2005 20:12)
  5. çıkış amacı gayet iyi niyetli olan kampanya. doğrudur, moda kaygısıyla sosyete denen kıvamdaki kişiler ilgi gösterip, birbirlerine hava atma maksatlı kullanmaktadır bu bilezikleri. ancak toplanan para sayesinde bir çok hayat da kurtarılabilir duruma gelmiştir. alanların ne niyetle kullandıkları inanın umrumda değil, yeter ki para gerekli şekilde karşılansın. günümüzde herşeye moda gözüyle bakan insanlardan başka türlü para toplanması nerede imkansız hale geldiğinden, bırakın da birbirlerine hava atsınlar.
    bunun ötesindeki diğer olay ise, bunun amacını bilmeyen, sözüm ona gençliğin sadece moda nyetiyle bunları takması. taksim'de sarısı haricinde, pembe mavi gibi türevlerinin satıldığına mutlaka denk gelmişsinizdir. işte onlara verilen para tamamen taklitçi, fikir çalıcı korsanların eline geçmektedir.
    duyarlı (!) sosyete toplumunda rica, sarı bilezikleri hiç olmazsa moda için bile olsa, migros mağazalarından almaları. her iki taraf da amacına ulaşmış olur. (koyun can derdinde kasap et derdinde)
    (nightwish, 13.07.2005 23:00)
  6. ne kadar iyi niyetli bir kampanya olsada açıkçası artık içimden takmak falan gelmiyor sarı bilekliği, destek vermek istemiyorum ne filiz akın'a ne de lance armstrong'a. neden mi? tarih 25 haziran cumartesi, yer olayın geçtiği yer olay kadar vahim değil...

mutant kişi: sen niye takmıosun sarı bilekliklerden? (kendisinde iki tane birden var)
    ben: (biraz acıklı biraz kızgın ses tonuyla) yok ya artık boku çıktı onların, esprisi kalmadı. renkli renkli üretti adi herifler içine ettiler kampanyanın.
    mutant kişi: öle deme ya, diğerlerini bilmiyorum ama, sarısından takınca kanser olmuomuşsun
    (sizofrenkedi, 13.07.2005 23:13)
  7. bazı migroslarda tükenmiş olan ve yeni gelecek mi diye sorduğumuzda "bir ay önce bitti bi daha da gelmedi" cevabını aldığımız kampanya.. satın kardeşim bunları migros dışında başka mağazalarda da herkes yardımda bulunabilsin. migros'u olan şehir* var, olmayan şehir* var..
    (napoleon, 21.08.2005 16:36)
  8. son günlerde, anlamını bilen bilmeyen, (özellikle) genç nüfusun çoğunluğunun taktığı bilezik.
    (ivy, 21.08.2005 19:14)
  9. amacından sapmış kampanya.
    (phantasma gory, 22.11.2005 19:22)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil