türkiye'de riayet edilmesi için sarı çizgi üzerine, yüksek voltajlı dikenli tel döşenmesini gerektiren uyarı.
(sidar, 05.04.2005 02:05)
bir çeşit uyarıdır. fakat benim hala anlamadığım o sarı çizgi denilen doğru parçası 5 adet sarı çizginin birleşiminden meydana gelmektedir. sarı çizgiyi geçmeyelim ama hangisini, neye göre kime göre. aslında o çizgilerin arasına nota koyularak eşsiz besteler üretilebilir. metroda yukarda müzikal aletlerini çalan insanlara da rehberlik hizmetinde de bulunabilir bu sarı çizgiler. ama yine de her metro geldiğinde acaba atlasam ne olur sorusunu kendime sormadan edemiyorum. sarı çizgiyi geçmenin ferahlığı ile nirvanaya ulaşır mıyım. kim bilir? belki de.
eğer her daim geçerli bir uyarıysa metroya da binmeyin anlamına gelebilir.
- din dan don...lütfen sarı çizgiyi geçmeyin.
... metro gelir
- iyi yolculuklaaar.. sarı çizgiyi geçmeyin hehe
- amına koyım nasıl bincez lan ?
metrolarda bulunan sarı çizgileri geçmememiz için bize hatırlatma yapan uyarılardır bunlar. sarı çizgiyi neden geçelim diye aklına gelir insanın zira bir iki adım ötesi demir yoludur. ne gerek vardır ? biz salak mıyızdır ? bursada bir amca vardı , biz makarasına bir adım öne atardık o da her adım attığımızda gelip ''sarı çizgiyi geçmeyin!'' derdi.