sansürlenen arçelik reklamı 

adana çık aradan

1. kahramanı milli gazete olan reklam.

her gazete kendi hedef kitlesini gözeterek iş yapar, haber yapar, reklam alır. bir zaman gazetesinde kayra reklamı olmaz mesela. bu doğrultuda gazetenin okurlarının genelde beynini sansürlemiş bir kitleden oluştuğu varsayımıyla, olası bir piliç (yemek için olan) reklamında eğer canlı tavuğun kazara götü falan gözüküyorsa sakatlık oluşturabilir, hemen götün önüne bir ot parçası paravan olarak konulmalıdır. aksi takdirde bu tür fotoğraflar gazetenin tirajı üzerinde serbest düşme etkisi yaratabilir.

bu hamle ile gerçekten takdirimi kazanmıştır milli gazete. tebrikler.
    (bohemian, 12.05.2008 21:37 ~ 14.05.2008 01:14)

2. bir sanat eserini izin almadan değiştirmek ve değiştirilmiş hâlini yayınlamak kanımca eser sahibine karşı işlenebilecek en ciddi suçlardan biridir; daha büyük bir saygısızlık düşünemiyorum. reklam ajansı ya da arçelik, her kime aitse bu afiş, bizzat izin vermediyse dava açmalı. yok izin verdiyse sorun yok. "burası özgür bir ülke bayım."
    (ali kamber, 12.05.2008 21:50 ~ 21:53)
  3. hatta ordaki anneleri de kaldırsınlar oturtmasınlar öyle! nolur no'lmaz erkeklerin aklına cinsellik düşebilir! haa o çelik midir nedir ona da bi kıyafet giydirilsin ayıp oluyo! edeb ya hu!!!
    (maddy cool, 12.05.2008 21:54 ~ 21:56)
  4. (bkz: yazıklar olsun)
    (bkz: amerika uzayda)
    (bkz: türkler kumaş peşinde)
    (pinkpillsandblueshots, 12.05.2008 22:06)
  5. (bkz: oha a.q.)
    (sleeping with ghosts, 12.05.2008 22:07)
  6. "çelik beni çok tahriş (=tahrik) ediyor kardeşim, götünde don bile yok, götü başı meydanda. yokmu buna giydireceğiniz bir haşema" diye bağırma isteği uyandıran olay.
    (mi atze, 12.05.2008 22:35)
  7. müthiş haklı bir sansür.

o resimdeki kadınlara söylüyorum. nasıl açarsınız kollarınızı. bak bacaklarınız da görünüyor. hiç düşünmez misiniz çelik tahrik olur diye? çeliği siktiret yurdum insanını nasıl tahrik edersiniz siz? namus yok mu lan sizde? utanmazlar. tabi bunlar saçma şeyler.

bu tam anlamıyla bir skandaldır. rezilliktir. türkiye tarihinin göreceği en saçma sansürdür. ne buldunuz da sansürlediniz lan o resmi. saçmasınız hem de hepiniz.
    (fantastikkarakterleriolmasadanickimcokfantastik, 12.05.2008 22:50)
  8. (bkz: bir tek çelik e rötuş yapmadılar)
    (dünyayı kurtaran adam, 12.05.2008 23:03)
  9. ilk ve tek olmayan uygulama.

daha öncede radikal gazetesinin "orijinal demokrasi" reklamı için böyle bir uygulama yapılmıştı. havaalanında bulunan billboardlara ya da geçen sene de çok konuşulan mayo reklamlarına kadar yüzlerce kez böyle şeyler yapıldı. yapılacaktırda....

bu durum malesef toplumda hangi acayip beyinlerle aynı havayı soluduğumuzun resmidir.
    evet ülkemizde reklamcılık sektöründe bazı kurallar vardır göstereceğin ve göstermeyeceğin şeyler vardır yurt dışında daha farklıdır bu kurallar. ama anneler gününde çıkan bir ilan için ki ortada sansürlenecek hiç bir şey yoktur neden böyle bir şeyi uygun gördüler anlayamadım. kaldı ki arçelik gibi dev bir marka nasıl böyle bir şeye izin verdi? izinsiz yapıldıysa neden hala bir dava haberi duyamadık... alan razı veren razı ise nasıl bir anlaşma var aralarında... bunların hepsi kafamda dolanan sorular...

ama biz toplum olarak tepki vermeyi bilmediğimiz için daha bir çok kişi kafasına göre at koşturacaktır.
    (yazar kafa, 15.05.2008 11:37)
  10. (bkz: arçelik demek seksapel demek)
    (dunya zikime eyfel dotume, 15.05.2008 11:46)