görseller
sanki buranın komutanı önce insan olacaksanki buranın komutanı önce insan olacak

belki ilginizi çeker
  1. · altıncı nesil entelijans
  2. · maynard
  3. · gay mimar
  4. · führer
  5. · senden ayrılmayacağım diyen erkeğe inanan saf kız
  6. · sözlükteki sempatik nickler
  7. · akıl akıl gel sikime takıl
  8. · bas gaza
  9. · soru olmayan başlığa cevap veren yazar
  10. · boğa burcu sözlük yazarları
gündem
  1. · marjinal isim meraklısı aile
  2. · rasim ozan kütahyalı
  3. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  4. · ahmet kaya
  5. · aşkın yedi seviyesi
  6. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  7. · domuz gribi
  8. · iskele
  9. · güneydoğu nun da şehitleri var

sanki buranın komutanı önce insan olacak  

sayfa  / 3
  1. hoşgelmiş, canım ciğerim an itibari ile en yeni 6. nesil.
    (simliboya, 03.04.2009 18:03)
  2. hoşgelmiştir, sevindik efendim sağolsun varolsun. yepyeni altıncı nesil, gıcır gıcır. okunur...

edit: nick de çok kısa olmuş ama anlamlı.
    (idiot, 03.04.2009 18:54 ~ 18:55)
  3. çeşitli acındırma numaraları olan yazar. bir de çok güzel kalemleri var kendisinin. ısrarcı fakat eğlenceli olduğunu da eklemeden geçemiciim.
    (brevibakter, 11.04.2009 01:42)
  4. şu vakitte yazılarıyla gülmekten kırıp geçirmiştir. takip edilmesi gereken iyi bir yazar. az bişiler çiziktirmiş olsa da ilerde çok daha iyi şeyler başaracak gibi. hadi bakalım.
    (ev yapımı domates sosu, 13.04.2009 12:47)
  5. başlığın başına kalmasına sevindiğim yazar. hayatımda tanıyabileceğim en şeker insan. ya bu kadar içten bi' insan olamaz. kurutmak istediği şeyleri ütü ya da saç kurutma makinası yerine elektrik süpürgesinin arkasına geçip fanıyla kurutuyodur kesin bu küçükken*. bildiğin deli. yok yok aslında bilmediğin deli. çok tatlı bi' insan. mideme ağrılar girdi gülmekten. çok da iyi yazar hem de. yazmak sözlüğe yazmaktan bahsediyorum*. romantizm katili odundur bi de. tripcandır. sevindirik insan. hep gülsün.
    (8yaşındaysanızveaşıksanızhayatgerçektençokgüzel, 16.04.2009 02:31 ~ 24.04.2009 05:23)
  6. nikine çeşitli anlamlar yüklediğim ama herbiri birbirinden saçma olan yazar.
    (butterflyeffect, 16.04.2009 18:44)
  7. nikiyle ilgili bir açıklama yapayım, nikaltıdaki ilk ve son yazım olsun bu umarım:

nikimin hiç bir anlamı yok, niye bunları yazmışım da nik almışım ben de bilmiyorum, kendim gibi saçma bir saçmalık işte. yapabileceğiniz bütün saçmalık kombinasyonlara açığım, hiç alınmam niko zaten niko.

edit: yazdıklarımla ilgili bir açıklama da yapıyım. her girimin sonuna not düşüp götümden sallıyorum mu dememi istersiniz? bu yazara dair okuduğunuz her şey tamamen hayal ürünüdür, gerçekleşmemiştir. gerçekleşse ne farkeder ki zaten. hayret bişey lan, ne önemi var?
    (sanki buranın komutanı önce insan olacak, 16.04.2009 20:20 ~ 23.05.2009 19:46)
  8. ben bu adamı yıllardır tanıyormuşum meğer.. hiç demiyor da lan!! bi de gittim öküz gibi nick altı yazdım, yok iyi yazar da yok ışık var da bilmem ne de..

bugün kendisine 'hadi be evlenelim' dedim, 'hakkımda bilmediğin şeyler var' dedi kestirip attı. lan daha ne bileceğim, kullandığı diş macunu markasına kadar biliyorum. gerçi dişlerini fırçalamıyor 2 yıldır ama neyse işte.. tatlı filan değil ama çay niyetine içmek istiyorum, beni hırpalasın, üzsün, ağlatsın, dağıtsın istiyorum.

kafa yapıyor lan bu. iki gün konuşmasam başıma ağrılar giriyor. hayır aspirin dışında ağzıma ilaç alan bi tip de değilim. kafatasım çatlayacak şimdi. hay ben seni tanıdığım güne..

ya neden ben de herkes gibi, kendisi için tavla oynadığım adam, bira içip kafayı bulduğum biricik insan, hayvansever bir dost, neşe kaynağı hede, hoş sohbet höde tarzında şeyler söyleyemiyorum.. böyle hastalıklı giri mi olur ya? ama işte söz konusu bu şahıs olunca kısa devre yapıyorum, psikopatlaşıyorum, kontrolümü yitiriyorum. o kadar çok seviyorum evet.

kısmetini de kapadım, nasıl mutluyum nasıl huzurluyum şu an anlatamam.
    (ev yapımı domates sosu, 18.04.2009 18:52)
  9. tanımam etmem bu yazarı. hatta sözlük üzerinden bile bir kez dahi mesajlaştığımız yoktur.

peki neden, allahım neden? neden bu adamın nicki, nickine yüklediğim derin anlamlar yüzünden ben reel dünyada, hem de tam şu anda stress, sıkıntı yaşıyorum. çünkü bu adamın nicki dilime pelesenk oldu efendim. ve ben o dilimi, hiç telaffuz etmemem gereken bir ortamda, telaffuz etmemem kişiye karşı, telaffuz etmemem gereken bir konuda telaffuz ettim. pişman mıyım? evet. bir daha soruyorum kendime pişman mıyım diye? "yok lan, aslında değilim. hak etti nihayetinde" diyorum. peki sonuçlarına katlanabilecek miyim? orasını inanın bi taraflarım yemiyor düşünmeye.

insan patronuna, iş ile ilgili bir konuda tartışırken ne kadar mantıksız şeyler, imalar duysa da hiç "sanki buranın komutanı önce insan olacak" der mi? "der mi?" den ziyade "demeli mi?" diye sorulmalı. ben tecrübe ettiğim kadarıyla belirteyim ki "dememeli" efendim kesinlikle dememeli. adam kızarmış gözlerle baktı suratıma. bir ton iş olmasına rağmen çıktı gitti şirketten. muhtemelen şu anda beni işten çıkarıp, çıkarmamayı düşünüyordur sahildeki bir kafede oturmuş, çayını yudumlarken. ama insan patron da olsa, senelerdir beraber çalıştığı(bak beraber çalıştığı diyorum, yanında çalıştırdığı değil) insana kalkar sürekli ben patronum edalarında küstahlık taslar mı? taslamalı mı? ne var yani senin kadar paramız yoksa? ne var yani bize babamızdan servet kalmadıysa?

pişmanım lan. gelsin affettim falan desin. krizdeyiz yahu. ben nerden iş bulayım şimdi? hayır her şey bir yana bu nick neden bu nick?(yazar burada saçmalıyor) yani neden böyle ayar verici bir nick? yine de güzel ama. güzel lan. valla...

ama pişmanım yine. haklısın patron, ağır oldu. vallahi hep bu yazarın yüzünden. güzel gördüğüm her girinin altına bakıyorum, "sanki buranın komutanı önce insan olacak" yazıyor. ağız alışkanlığı valla. valla*
    (yer yer çoğu zaman, 24.04.2009 18:34)
  10. sanki bu nickin sahibi önce sözünde duracak demek istiyorum nice zamandır. hep içimde kaldı, diyemedim. yüzüne de diyemiyorum. çok pis ayar veriyo bana, bakalım sonumuz ne olacak. ayrıcana bana verdiği sözü yerine getirmezse buranın komutanına şikayet edicem kendisini. çok fena ispiklerim. *
    (simliboya, 25.04.2009 17:28)
  11. doğum günü çocuğu seni isyan etme hayata karşı bakalım, çekerim kulaklarını. * doğum günün kutlu olsun, umarım kötü başlangıçların iyiye doğru yol alır.
    (coolgirl, 28.04.2009 01:05 ~ 01:05)
  12. mürekkep yalamaktan, sıralarda dirsek çürütmekten canı çıkmış doğum günü talihsizi.. bütün gün dersi varmış da, imza attıracak birini bulamamış da, morali bozukmuş da.. anla artık anla, hep beni üzdüğün için oluyor bunlar, eheh.

'doğum günün kutlu olsun lan.. başımın tatlı belası, niye doğdun sen niye..'
    (ev yapımı domates sosu, 28.04.2009 18:40)
  13. kutlamayacaksın arkadaşım kutlamayacaksın. tam şöyle güzel bir doğum günü girisi hazırlıyordum. azıcık da sohbet ettim kendisiyle yazacağım giriye bir iki malzeme çıkarırım diye, adam "neyse ben uyuycam" dedi ve gitti. bu kadar uyunulur mu yahu. neyse iyi ki doğdun sevgili yazar. hadi git uyu. *
    (simliboya, 28.04.2009 23:17)
  14. doğumgününü okulda kutlamış, yazık üzüldüm. canı da sıkkın. insan doğumgününde çıkar eğlenir, git eğlen dedim. çemkirdi. bi de bazı insanlar var, nasıl olsa istemez diye pasta sözü falan veriyormuş kendisine sonra da yok pasta falan diyormuş. çok kınadım şahsen o insanları. yazık, bir pasta alanı bile yok. pastasız da olsa doğumgünü kutlu olsun.
    (brevibakter, 29.04.2009 00:00)
  15. meğersem bu gün doğmuş olan yazar. sitem etti bana ama etmesin ben de doluyum ona göre patlaşmayalım. canım arkadaşım güzel insan iyi ki doğdun. sen de olmasan ben ales için matematiğe hiç çalışamayacaktım. bak o bir günle girecem ben...

allah gönlüne göre versin yazar kardeşim... her daim sözlükte ol. yazmıyoz etmiyoz diye de sallamıyoz sanma iyi mi? arada çal kapımı dargınlık yok olamaz da. eyvallah...
    (idiot, 29.04.2009 23:48)
  16. kendisine bir belediye otobüsü almaya karar verdiğim yazardır. hayatın orda geçiyor en iyisi onla hayatını birleştirsin, bırak okulu falan nasılsa para çok bizde.
    (kerrigan, 02.05.2009 13:06)
  17. kendisi de benim gibi sorunlu.şizofren olma yolunda gibime geliyor.bu yüzden pek bi iyi anlaştık sanki.yazılarını sonuna kadar okuyorum bak kıymetimi bil lan.şımarıklık yapma.adamı hasta etme.*
    (slave of pain, 02.05.2009 13:19)
  18. geçenlerde arkadaşlarıma gittim. beş altı kız oturuyoruz. bir msn açayım bir bakayım dedim kim var kim yok. derken konuşmaya başladık aynen aktarıyorum.

sankiburanın...: naber ? son yazdıklarımı gördün mü, harikayım, süperim, deli yazarım ahahhaah ezik 5. nesil seni...
    simliboya: pfff, yine mi ya, tamam kabul harikasın ama şu an müsait değilim kızlardayım. öyle bir bakayım dedim sadece.
    sankiburanın...: kız mı ? yaa ben de şey diyecektim, yeni bi kamera aldım da bi deneyelim ya görüntü nasıl donuyo mu falan he yolluyorum kabul et.
    simliboya: tamam yolla
    sankiburanın...: nasıl iyi mi ?
    simliboya: iyiiii, du kızlara da sorayım. ( ben burada zarf atıyorum)
    sankiburanın...: sor sor onlara da sor
    simliboya: ( sazaaaaaan)

işte bu arada kızlar bu adamı gördü aman allahım her biri birbirini itekliyo bunu daha çok görmek için, "kim bu simli, kim bu simli, ay aman sevgilisi var mıdır simli, bize bakar mı simli, ayarlasana simli....."

neyim ya ben töbe töbee kimseyi ayarlamam kimseye, zaten sonra söyledim kızlar sana hasta oldular diye. of çekemem dedi, önceden olsa böyle demezdi bu. bunu sözlüğe yazarım bak dedim. yazma dedi kısmetimi kapama dedi. demek ki dedim ben de bunun hoşlaştığı bi kız var. bu aralar çok taktı zaten bana nickaltı yazarken canım arkadaşım vurgusu yap diyo. al eşek kadar yazıyorum. canım arkadaşım 6. nesil istatistiklerin gralu yazar. kızlar sana hasta sen birine hasta ama kime. böyle arkadaşlık mı olur lan, biri var söylemiyosun bana. neyse bulurum onu da bozarım aranı görürsün sen.

edit: bu yazıdaki kişiler ve olaylar tamamen hayal ürünüdür, adamın üstüne gitmeyin lan!
    (simliboya, 05.05.2009 23:26 ~ 06.05.2009 21:30)
  19. sınavlarından dolayı hesabını kilitlemiş mal yazar.evet bildiğin mal kendisi de kabul etti bunu.muhtemelen sözlük yoksunluğu çekip kafasını dağlara taşlara vuracak.sayılı gün çabuk geçer özletme lan diyip noktalıyorum.
    (slave of pain, 08.05.2009 23:34)
  20. konuşurken bir anda çemkirmiş ve hesabını kilitlemesinin benim suçum olduğunu itiraf etmiştir. iyi olmuş diyorum, nihaha tarzında gülüyorum buradan. nasılsa karşılık vermezsin, sıkıysa yaz hadi a-ha-ha.

özledim lan, ala ala bu konuda mı ciddiye aldın beni, vay odun vay diyesim var... dediğini de yaptım, aramıyorum lan işte, sildim telefondan numaranı her bi şeyini. çık git hayatımdan.

gördüğün üzere ordan saldıramasam buradan taciz ediyorum, depresyonlara sürükledim seni biliyorum. ama gel gelelim ki beni tüm bunlara mecbur bırakan sensin adamım, ehe ehe.
    (ev yapımı domates sosu, 10.05.2009 13:10)
  21. efendim bir gece bir bunalım bir bunalım yapıyorum sormayın. saat olmuş gecenin bir körü saati. içiyorum.. şarap bir yanda bir yanda mumları yaktım mistik yani.. yeni yetme modundayım. bir yandan şarkılar falan. gören de sevgilisinden ayrılmış sanır o derece. hayır hiç derdim de yok üstelik öyle kafaya takacak. mazoşistlik işte.. böyle de kötüyüm.. bir şeyleri takıyorum kafama. yer yer sağnak sağnak ağlıyorum falan hatta.. abartıyorum, hayatımda ilk kez şiir yazıyorum. gerçi bir boka benzemedi. attım çöpe. neyse.. niye anlattım bunları, demem o ki hiç gülecek halim yoktu o gece yani. "ulan mal bunu desene saahtan beri salakça şeyler yazdın durdun burada" diyebilirsiniz. biraz daha abartıyım da; gerçekten inanın istiyorum. kötüyüm, bok gibiyim. bırak gülmeyi, gülümsemiyorum bile lan. neyse işte böyle bir gece ben açtım sözlükteki bunalım girilere bakıyorum.. okuyorum falan artılıyorum eksiliyorum.. derken haftanın en iyi seçilen bunalım girilerine baktım birkaçında gözlerim doldu. manyaklaştım iyice anlayacağınız sonra dedim lan neden ayın en iyi seçilmiş bunalım girilerine bakmıyorum. artık haftanın en sevilenlerinde mi ayın en sevinlenlerinde mi hatırlamıyorum @3340616 bu giriyi gördüm. bunalım falan değil ama çekti beni resmen bu giri. bu da bu yazarınmış. yemin ediyorum gözlerimden yaşlar geldi. yalan yok! gülmekten ağladım o derece.. böyle kahkaha atıyorum bildiğin. bitmesin diye de yavaş okuyorum giriyi. bitmesin daha çok güleyim... hayır okuyorum sözlüğün komik yazarlarını gülüyorum ediyorum ama hiç bu derece gülmemiştim. sonra diğer birkaç girisinnde de yarıldım..

gelelim sözün özüne kendisine teşekkürü de bir borç bilirim. bir giri okudum hayatım değişti geyiği yapmıcam. gerçi hiç de değişmedi güldüm ettim ama sonra uyudum. uyyunca da geçiyor etkisi. sabah kalktım opera da unutmuşum sayfayı açık tekrar okudum tekrar güldüm. sağolsun varolsun efendim. devam da etsin hani.. nick inin anlamını da sorgulamadım. ama bir daha sokağa çöp atmaya indiğinde bir sonraki sokaktakine gitmesin.. o kadar.. bitti mi evet bitti. devam eder mi evet edebilir. takipteyim.
    (memories never die, 14.05.2009 22:09 ~ 22:33)
  22. takip ettiğim yazarlardandır kendisi. `@3468424 ` girisiyle yine beni güldürdü. talihsiz misin nesin arkadaş ?*
    (blackberry86, 18.05.2009 14:04)
  23. ekşizededir.
    (ahead full, 23.05.2009 20:26)
  24. takma adının anlamını bilmediğim kadar, kendi başlığına neden "führer"in resmini eklemiş onu da anlamadım. vardır bir şeyi...
    (bir şeyler olacak yarın, 25.05.2009 01:39)
  25. -sen hesabını kilitlediğinden kelli buralar çok daha neşelendi, yeps yeni şeyler oldu biliyon mu çok güzel özellikler geldi sözlüğe. böyle bi girdi mi çıkası gelmiyor insanın sözlükten. olum laa şu sol taraftaki başlıkları görsen var ya sürekli bir şeyler yazası geliyor insanın. sen yazamıyosun di mi, ahhh canım kıyamam, zaten hiç de güzel yazamazdın. senin açtığın başlıklara kimse bişi yazmıyodu di mi, unutmuşum. sevmiyoruz seni taam mı, git pis kaka gelme bi daha. ayy ayy yaayyy beni de son günlerde seri artılıyo cicişler. seni eksilemişlerdi en son. yazık la sana bebe. -

demek istediğim yazar, belki böyle şeyler söylerek onu sinir ederim de bir daha hesabını falan kilitlemez. çok yanlış yaptın çoook.3 ay kilitlenir mi ya sözlük. o kadar iradesiz misin sen. gözümden düştün yazar.
    (simliboya, 27.05.2009 12:37)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil