|
|
- yılların prince'inin 3d olayında aşmış grafikler ve atmosfer içinde piyasaya çıkmış olan en son oyunu..son derece güzel bir oyun olan bu yeni prince'de; dediğim gibi grafik olayını abartmışlar ve sonucunda ortaya baya sağlam sistem gerektiren bir oyun çıkmış..yıllar öncesinin iki boyutlu siyah-beyaz prince'ini hatırladıkça, bu son oyunu insana teknolojinin nerelere geldiği hakkında baya fikir veriyor..son derece başarılı hareket komboları ve dövüş stilleri ile süslenmiş olan oyunda, zamana bile hükmedebiliyoruz..ölümce load etme diye bir dert de yok; çünkü zamanı geri alabilen, şu anı yavaşlatan ve hatta geleceği gösteren bir dagger'imiz var..onu kullanarak çoğu akıl dolu bulmacaların içinden çıkabiliyoruz..tamamı mantıklı ve akrobasi olayını aşmış bulmacalar içinde prensi bir ordan bir buraya koşturtuyoruz..bir de hiç vazgeçilmez bir aşk hikayesi var, o da hikayeye güzel bir hava katıyor..atmosfer olarak baya sağlam olan sand of time'da son ana kadar geriliyor, ve stres içinde oynuyorsunuz..güzel olmuş uzun lafın kısası..
- çok süper müziklere sahip olan bir oyun.özellikle credits bölümünde çalan müzik çok güzel.
- daha hiç oynamasam da, o eski 2d versiyonunun havasını yakalayamayacağını düşündüğüm oyun. *
- prensimizin babasıyla çıktığı ilk seferde zafer, şan şöhret gibi yanlış arzulara kapılması sonucu başlayan 3 oyunluk serinin ilki. zamanın ileri geri alınabilmesinin topluma ve bireye etkileri, her sakallıyı dedemiz sanmanın bizlere verdiği zararlar, çocuğun babaya/aileye olan kendini kabul ettirme çabasının sonuçları gibi konuların yanında. bir prensin bir köle kızına nasıl abayı yaktığı dramatik bir şekilde gözler önüne serilir. ayrıca optik konusunu da çok iyi bir şekilde irdelemiş olması ömrünü bilgisayar/oyun başında geçiren öss ve lgs gençliğinin netlerini bir nebze olsun artırabilir diye düşünüyorum.
bunun yanında ileri teknik düz duvara tırmanma, gördüğü ilk hatuna yazma ve iki güler yüze kanma gibi günümüz abazan gençliğinin en belirgin özelliklerini de muhteşem bir şekilde irdeler. oynanmalı.
not: tavsiyem hem hikayenin kronolijisi, hem de warrior within'in aşmış dövüş tekniklerinden sonra bayabileceği gerçeği nedeniyle warrior within'den önce oynanmalı. hayır ben yaptım zevki kaçıyor!
- 2006 da sinema filminin gösterime gireceği açıklanan oyun. götüme benzetmeseler bari. ama gene de allah be.
- atlamalı zıplamalı bir bölümünü bir türlü geçemediğim için takılıp kaldığım, oynamaktan büyük zevk aldığım oyun
- (bkz: prince of persia warrior within)
(bkz: prince of persia the two thrones)
- geforce mx serisi ekran kartlarına destek vermemesinden dolayı zar zor ancak 3d-analyze programını kullanarak yarım yamalak oynamaya çalıştığım oyun.
(bkz: allah belanı versin mx serisi)
- 2009'da filmi gelecek olan, prince of persia devriminin öncüsü. prensi jake gyllenhaal oynuyormuş.
(bkz: http://www.imdb.com/...)
- ilk siksiğini yapıp sezonu açmak istediğim filmdir.
"dastan kim ulan prince of persia dır onun adı, dastan kim mk?"
- sands of time'ı warrior within ve the two thrones'dan sonra oynamamanız gerekiyor. kaileena gibi bir karaktere bile "bak koçum kaileena, senin yolun yol değil. gel inat etme." diye abi tavsiyesi veren (hele ki final sahnesinde elleri izah pozisyonu alıyor prensin), icabında dahaka'ya kafa tutan ortayaşlı ve karizma abidesi prensimizin yanında, sands of time'daki lise öğrencisinin tripleri canınızı sıkabilir. hele ki "bana aşkım mı dedin? allahıma bana aşkım dedi hatun. bana yanık." şeklindeki mırıldanmaları, farah ile cilveleşmeleri canınızdan can alıyor, caaaanım prensimizi döner bıçaklara sokma isteğinizi körüklüyor.
(twinkle, 21.06.2008 14:40 ~ 14:46)
- en güzel 3d prince of persia oyunudur. oyundaki muhteşem masalsı hava ve mizah anlayışı maalesef sonraki oyunlarda anlamsız bir şekilde yerini karanlık atmosferlere ve metal müziklere bırakmıştır.
oysa prens'in karizması kaç takla atarak kaç düşman/boss öldürdüğünde değil, azıcık durulduğunda üzerini temizlemesindedir.
(bkz: prince of persia : prodigy)
|