meddah gösterilerinin mendil ve bastonla birlikte vazgeçilmez aksesuarı.bir türk filminde pavyonda bi gürelşçiylee güreşmişliği de vardır.işin ilginç yanı izleyen seyircilerin gerçekten heyecanlanması ve tempo tutmasıydı.
nedenini bir türlü anlayamadığım şekilde kliplerde seksi obje olarak kullanılan bir eşya. iki tane kadın sandalyenin etrafında bir o yana bir bu yana atladı mı, bir de üstünden falan zıpladı mı oldu sana seksi klip. sandalyeye tekme atmaktan bahsetmiyorum bile.
bilgisayar masasının hemen önünde duranı bilgisayar sarfiyatının en önemli parçalarından biridir. belden destekli, esnek vs olmalıdır. dandik masa sandalyesi ile aylarca bel ağrısı çekerek yaşamak insana yapılabilecek en büyük eziyetlerden biridir.
farsça "sandali" sözcüğünden bozmadır.
(aytok, 07.05.2007 01:01)
bilgisayar başında geçirilen uzun saatler sonunda insanın poposuna yapıştığına inandığım eşya.
icâbında en güzel sehpadır.
farsça "sandeli" (sandal ağacından yapılan) anlamına gelen oturma aracı. sandal ağacıyla yapılan bazı eşyalar günümüzde de bu sözcüğün izlerini taşıyor. buna başka bir örnekse, bir deniz taşıtı olan sandal.
çeşitleri olsa da en rahat ettirici cinsi, sandalye ayaklarının arasından geçen tahta parçasının olduğu çeşittir. insanlar, o tahta parçasına ayaklarını koyarak vaktin nasıl geçtiğini anlamamaktadır.
"
dört ayaklı göte meraklı" bilmecesinin cevabı olan oturgaç aynı zamanda. ilginçç.
(girift, 03.06.2009 16:35 ~ 16:42)
(bkz:
@3538590)
taklitlerinden sakınınız, soğuk içiniz.
bir daha kullanmayacağınızı düşündüğünüz bir objeyi, evin en yüksek yerine kaldırdığınızda ve bir gün gelip o objeye ihtiyaç duyduğunuzda onu o yüksek yerden almanıza yarayan, bir nev'i tabure görevi gören ev eşyası.
aynı zamanda bu eşya
eugene ionesco'nun sandalyeler adlı oyununun -görünen konu- kısmıdır.
en etkili eşyalardan biridir.
yeri gelir adamı kör eder, yeri gelir gözlerini açar.
yeri gelir hafızayı siler, yeri gelir hafızayı toparlar.
tabi tüm bunlar film icabı.
büyük okyanusta, fransız polinezyalı deniz korsanlarının ''sandala saldır'', ''sandalı ye'' anlamında kullandıkları, deniz taşıtlarını tecavüz etmek, yağmalamak ve ganimetlere konmak için mürettebat arası geliştirdikleri huruç sözü, kelime parolası, saldırı kodu.
çok önemlidir. hatta belki de gündelik yaşamımızda gözümüze batmayan arkaplan öğelerinden en önemlisidir.
günün büyük kısmı bu ürün üzerinde geçer, bel sakatlıkları, fıtık, kireçlenme, baş ağrısı, boyun ve eklem ağrıları, metabolik sendromlar, aşırı kilo, şeker hastalığına kadar varan geniş bir yelpazede hayatımızı sikebilir/yoluna sokabilir.
türkiye de gelişmemiş bir sektördür sandalye ve koltuk sektörü. çünkü bizim güzide vatandaşımız (orta ve alt gelir grubunu tenzihen söylüyorum) güzel bir sandalyede, ofis sandalyesinde oturmayıp parasına kıyamayıp en lüks arabaya biner. aldığı araba 100 bin lirayken gün boyunca oturduğu sandalye/koltuğun fiyatı 200 lirayı geçmez. halbuki arabada gün içinde en fazla 1 saat oturuyorken sandalyesini günde ortalama 7-8 saat kullanır. ergonomik anlamda 5 para etmez sandalyelerde belini sakatlama lan deyyus. paran var huzurun var al güzel bişey!.
bu sonuca nerden vardığıma gelirsek. nette gezinirken bir sandalye gördüm. 8000 dolar. ama bildiğin uzay mekiği. ben en pahalı sandalye 500 milyon falan sanardım. ya da tasarım ürünü fonksiyonel olmayan estetik şeyler 2 3 milyar falandır derdim taş çatlasa. bu ne lan 8000 dolara sandalye mi olur? oluyormuş valla.
oturma bölümü kıçın rahatlığı adına tam temas halinde kullanılan ama yaslanma bölümünün hakkı verilmeyen oturgaç. dik oturmayı öğren(e)mediğimiz sürece gelsin bel fıtığı, kireçlenme vs.