sanat benim içindir   

adana çık aradan

1. "sanat ne sanat için ne toplum için ne de para içindir. sadece ve sadece benim içindir." gibi hastalıklı bir düşünce...
    (bkz: sen benim kim olduğumu biliyor musun)
    (azwepsa, 01.02.2005 01:02)
  2. sanat sanat içindir mantığıyla aynı kapıya çıkan önerme. nedeni gayet ortadadır. eseri oluşturan kişi sizi tanımamaktadır ve kendi ışığı doğrultusunda bilgilerini eserine aktarır sonrada eserle karşılaşan bünye işte sanat bu dediğin de farkında olmadan eserin kendisini anlattığını dolayısıyla kendisi için yapıldığını iddia eder.
    (punkmanifestosu, 30.10.2005 01:31 ~ 01:33)
  3. bir sanatçının kendi sanatı için söylemesi muhtemel söz.ürettiği eserde önceliği kişisel tatmin olmalıdır.aksini düşümnenler için:
    (bkz: o şimdi asker)
    (bkz: banyo)
    (bkz: hababam sınıfı dağa kaçtı)
    (suspect, 30.10.2005 02:31 ~ 02:35)
  4. yapılan her türlü eylemin, -bu ister sanat olsun isterse sevgi ve aşk gibi konular olsun- kişinin kendine hizmet olduğunun farkında olan sanatçı söylemi.

aslında "bir sanat çok sanat" demektir. sanatçı eserini oluştururken ona yüklediği anlam ve ondan çıkardığı sonuç ayrı boyuta ulaşırken; diğer taraftaki izleyici ya da dinleyici* yorumu ise eserin bambaşka bir noktadan ele alınıp araya yorum farklılığı girmesi sonucunda; hem sanat eserinin işlevselliği açısından hem de evrensel boyutlarının iz düşümü bakımından, bireysel yorumunu bulması sebebiyle; söz konusu kişinin, -bu ister sanatçı olsun isterse sanatsever- yorumu devreye girdiği an sanatın kişisel birşey olduğu dahası sanat benim içindir söylemin doğru olduğu anlaşılacaktır.

kısacası; sanat benim içindir söylemi sadece sanatçı ile sınırlı kalmayan, kişinin kendi görüşünün sanat eseri üzerindeki etkisinin dışa vurumudur.
    (cala, 24.06.2007 09:48)
  5. (bkz: sen kimsin lan)
    (bkz: adam ol)
    (44leon44, 24.06.2007 10:53)