belki ilginizi çeker
  1. · iki penisi aynı anda içine alabilen kadın
  2. · o
  3. · en sevilen eserleri
  4. · takdire şayan bir esermiş butonu
  5. · en sevilmeyen eserleri
  6. · sanatının doruk noktaları
  7. · sözlük yazarlarının favori peygamberleri
  8. · rte tarzı giri girme rehberi
  9. · kürtleri sevmemek
  10. · amerika birleşik devletleri
gündem
  1. · the twilight saga new moon
  2. · giyotine yolladılar gitmedim
  3. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · kar yağarken hissedilen duygular
  6. · günün tek cümlelik özeti
  7. · beşiktaş
  8. · scoville ölçeği
  9. · bengü

sanatının doruk noktaları  

sayfa  / 2
  1. yazarlarla ilgili malumatın olduğu pencerede bir kategori. tahminimce, eğer yazar, sözlükte en çok beğenilen girilerden birini yazmış ise, o zaman belirivermektedir pencere içinde.
    (kornish, 01.01.2005 20:14)
  2. tahminimce bir yazarın beğenilen girileri arasında, belli bir karakter sayısının üstündeki girileri tanımlar cümle.
    (telperion, 03.01.2005 20:18)
  3. bir eserin o yazarın sanatının doruk noktası olabilmesi için geçtiği aşamaları kendi adıma ürettiğim ama tasdikletmediğim bir teorem ile açıklamak isterim..pek bi mühendis kafası ile düşünmek oldu onu da bir yerlerde dipnot yapmak istiyorum*..

bu biraz da moment ilişkisine benzeyen bir teorem..bilenler yabancılaşmayacaktır bu açıklama karşısında..nitekim moment dediğimiz şey statiğin* en temel konularındandır ve basitçe açıklamak gerekecekse; bir kuvvetin döndürme etkisidir..

m = f x d

ile de ifade edilir..buradaki f; kuvvet olmaktadır ki yazımın geri kalanında açıklayacağım konu gereği biz bundan sonra sözlükteki o sanatın doruk noktası olmuş olan girinin beğenisi/aldığı + oyları bu f kuvveti ile özdeşleştireceğiz..

d ise bu kuvvetin, kuvvet uygulanan noktaya olan dik uzaklığıdır..moment ifadesi der ki; uzaklık ve kuvvetin çarpımı döndürme kuvvetini niteler..bir mile bağlanmış uzun bir tahta ile kısa bir tahtaya aynı momenti verebilmek için uygulanacak olan f kuvveti farklıdır..belki tahmin ettiniz, belki de olmadı, ama burada da d mesafesi; yazının uzunluğunu betimleyecektir..ortaya çıkacak moment ise eserin doruk noktasını..

şimdi ilk bakışta kafa karıştırıcı gözüken fakat düşününce basitleşen mantığı eserlerimizi doruk noktası yapma uğraşımıza uyarlayacak olursak ortaya şöyle bir tablo çıkıyor..aynı momenti yakalamak için ya elimizdeki uzunca tahtayu kısmen az bir kuvvete tabi tutacaz ya da elimizdeki kısa bir tahtaye daha fazla bir kuvvetle etki edeceğiz..

uzun lafın kısası; yazdığımız giri belli bir uzunluğu aşmış bir giri ise, doruk noktası olabilmesi için kısmen daha az pozitif oya ihtiyacı vardır..öte yandan kısa girilerin bu listeye eklenebilmesi için uzun girileri oranla daha fazla + oya ihtiyacı olacaktır..tabiki de okuyucuların beğenisi kazanmak yazıyı güzel parentezinden uzun veya kısa yazmaktan kat kat daha zordur..nitekim her konuda görüşlerin açık seçik beyan edildiği bu kozmopolit ortamda* beğeni sahibi bir girinin yazarı olmak gerçekten belli gereksinimleri sizden isteyecektir..bunu da ø diye hitap edeceğimiz denklemde üstel bir etki bile bırakabileceği düşündüğüm okuyucu katsayısı olarak hesaplarınıza katmanızı öneririm..sonuçta ortaya çıkan tablo şöyle olacaktır;

doruk noktası = ø x (giri emeği x kazanılan beğeni)

yazar notu:
    dedim ya, onaylatılmadı..deneme aşamasındayım..
    (bkz: denek giri)
    eklemeden de yapmam, dedicated to; "how i stopped worrying and love the takdire şayan bir esermiş butonu"

not 2: deney başarıyla tamamlanmıştır..hipotez doğrudur, teorem oluşturulmuştur..
    (zeus, 12.04.2006 20:56 ~ 21.06.2006 12:29)
  4. çok ihtişamlı bir kategoridir. fakat , "sanat" ve "doruk" gibi 2 ihtişamlı kelimenin bulunduğu bu kategorinin altında copy paste girilerinin de listelenmesi kategorinin karizmasını büyük ölçüde sarsmıştır.
    örnek: (bkz: @87035)
    (galliani, 29.12.2006 02:41 ~ 02:48)
  5. an itibariyle 2 adet doruk noktamı ikişer kez yazarak dörde çıkartmış, beni ihya etmiş fasilite. ben de seni seviyorum sözlük.

edit akbayram : düzelmiş efendim kendileri. olsun, sözlüğe olan aşkım hala bakidir.
    (haşmet asilkan, 02.01.2007 16:16 ~ 17:40)
  6. hiç eksi almamış girilerden oluşan listedir.

ama listeye girdikten sonra eksilesek listeden çıkmaz şimdi bunlar. e o zaman yanlış bir tespit oldu. denek olarak wondrous'unkilerden eksileyip görelim derim. hiç doruk noktası olmayan "sığ bir öküz" olarak tarafımdan tespit edilememiştir.
    (dereotundannefretederim, 29.08.2007 01:30)
  7. girilerinizin bu bölüme girebilmesi için iki kıstas var.

öncelikle, girinizin belli bir karakter sayısını aşmış olması gerekiyor. yani, sadece bakınızdan ibaret giriler ne kadar artı oy alırlarsa alsınlar burada kendine yer bulamıyor. karakter sayısının en az ne kadar olması gerektiği hakkında bilgim yok. ama her biri 3-4 satırdan oluşan 2 paragraf yeterli tecrübelerime göre. hesaplayın bakalım, kaç karakter tutuyor.

ikinci olarak, girinin aldığı artı oyla eksi oy arasında belli bir sayıda fark olması gerekiyor. burada söz konusu sayı, tahminlerime göre 5. yani giriniz 2 eksi oy aldıysa, 7 tane de artı oy almalı ki, sanatınızın doruk noktalarına girebilsin. ama bir başlıkta birden fazla giriniz var ise, bu sefer bu girilerinizin aldığı oyların toplamı dikkate alınıyor.

ayrıca, sanatınızın doruk noktaları ulaşmış giriler, otomatikman güzelinden getir butonuna basınca gelen giriler arasına katılıyor.

not: giride verilen bilgiler tamamen kendi tahminlerimden ve götümden uydurmalarımdan mütevellittir. mutlak doğruluk ve kesinlik iddiasında bulunulmamıştır.
    (strateji, 28.09.2007 12:01 ~ 15.11.2007 17:49)
  8. yukarıda yazmayı unutmuşum, üçüncü bir kriter daha var.

yazdığınız girinin 24 saat içinde gereken oy sayısına ulaşması gerekiyor. 24 saat içinde gereken oy sayısına ulaşamamışsa, o saatten sonra istediğiniz kadar bu giriye oy verilsin, yazarlar tarafından oy yağmuruna tutulsun, sanatınızın doruk noktasına giremiyor.

ek: mor kulaklı mavi kurbağa uyardı, tahminime göre 4. nesil yazarların gelmesiyle birlikte bu kriter kaldırılmış.
    (strateji, 15.11.2007 04:22 ~ 15:16)
  9. buradan yetkililere seslenmemize neden olan girilerdir.kaybolmayan sanatının doruk noktaları istiyoruz.
    (buyukdusunuryinebuyukdusundu, 06.12.2007 16:57)
  10. bu ara pek başına buyruk olan sekmedir; oylanmadan oraya buraya dağılıyorlar.
    (aglaures, 01.03.2008 13:17)
  11. soyunmaktır.. doruğa sanatçılar ancak öyle ulaşır..
    (lolita lempicka, 10.03.2008 18:09)
  12. bu da güzel de, asıl merak ettiğim sanatının en kısa doruk noktasıdır. neden diyecek olursanız, bu alana girecek girilerin belli bir uzunluğu geçip geçmediklerine bakılmadığına, onun yerine uzunlukla doğru orantılı olarak ağırlıklandırıldıklarına inanıyorum. (neden? inanç işte, sorgulayamazsın.) dolayısıyla kısa yazıp doruğa çıkmak daha zor olmalı. öyleyse en kısa yazıp da doruğa çıktığımız giriler diğerlerinden çok daha fazla sevilmiş olmalı. nedir acaba bunlar?

yine aynı sebepten tüm sözlük çapında en kısa sanatının doruk noktasını da merak ediyorum. belli bir uzunluk sınırı varsa bu giriler bu sınırı zorluyor olmalılar. yok doğru orantılı ağırlıklandırma varsa da bayağı sevilmiş olmalılar. her iki durumda da ilginç bir giri görmeyi bekleriz.
    (ali kamber, 20.06.2008 20:31)
  13. yazarın koltuk altlarını şahlandıran övünç kaynakları.
    (phillytominny, 05.01.2009 01:30)
  14. (togisama, 05.01.2009 01:31)
  15. statü sistemi gibi çok çapraşık bir hesaplama gerektirmediği aşikar olan liste. (bana göre aşikar tabii ki. en sevilen eserleri kısmına girebilen bir giri bin karakteri aşıyorsa sanatının doruk noktası oluyor. o kadar basit. ama bence tabi. kişisel alınmasın.)
    (camel, 07.01.2009 15:09 ~ 15:10)
  16. (bkz: sevgi/!hell guardian)

ömrüm boyu üzerinde çalışacağım eserlerdir. benim için tektir. maddeye bağımlı olmaksızın her insanın son nefesine kadar üretebileceği tek eser de sevgidir. acı, hüzün ve keder insanları besleyebilir. pek çok esere ilham olup, yoğun duygulara sebebiyet vermiş olabilirler. ama onlar bile sınırlıdır. üstelik yıkıcıdır.

içerisinde aşk taşıyan insan sanatının doruk noktaları* da tespih gibi birbiri ardında dizer.
    (hell guardian, 04.02.2009 21:02)
  17. "vondrıs yahut modlardan hiç mi biri penisine testisine takmaz" dedirten done.

bu ne lan ! milet tırmalamaktan anal fissür olmuş, birinizi ırgalasın artık..
    (classy humanoid, 11.02.2009 01:27)
  18. yıllardır yazdığım halde bir türlü bu doruğa ulaşamadım. anladığım kadarıyla sözlüğü tatmin edememiş bulunmaktayım. kader utansın.. elbet bir gün..
    (cursed, 04.05.2009 20:58)
  19. başka yerlerden yapılan alıntılarla oluşturulan giriler de girebiliyor bazen bu listeye. giride yazarın kendisi tarafından icra edilen bir sanat olmadığından bir çelişki oluşturuyor bu durum. e, artı oy vermek de istiyoruz bu giriye. ama sanatının doruk noktası olması da saçma olur hani. e biz n'apıcaz böyle bir durumda?

(bkz: duy sesimi sözlük)
    (lovestarved, 17.05.2009 23:36)
  20. en sevilen eserlere giremeyen giriler bile sanatının doruk noktaları olabildiğinden yola çıkarak, işlevi değil boyu* önemlidir diyoruz.
    (lalu, 06.06.2009 14:45)
  21. tahminime göre bizzat moderatörün çok beğendiği eserlerdir; başka türlü çıkamıyorum işin içinden...
    (ozdemir, 09.07.2009 15:19)
  22. popüler sanatın doruk noktalarıdır, çünkü alınan alkışla belirlenmektedir.
    (sarc, 09.07.2009 15:20 ~ 15:21)
  23. henüz doruk noktasına çıkamadığım hede. bekliyoruz sabırsızlıkla.
    (libitina, 16.07.2009 21:21)
  24. doruk nokatası tek eserimin, hukuken sakıncalı bulunması nedeniyle silindiğinde insana tekrar bu kategoriye giri sokma hırsı veren statü. yazdık tekrar ama o etkiyi verebildi mi, hayır. insanı iki arada bi derede bırakan, sinirlendiren ama yine de zaman zaman mutlu eden olay.
    (vlad, 04.08.2009 20:05)
  25. 4 gidiş 4 geliş alaman otobanı olmuş, hayırlı olsun.
    (deniz büyücüsü, 21.08.2009 13:59)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil