|
|
- bir araç sürücüsünün gözlerini hayata kapamadan önce sarfettiği son sözcükler.
(bkz. aya bak kamyon farı gibi )
(bkz. ölmeden önce söylenen sözler)
- (bkz: geçemezsem jeton veririm)
- okey oyununda nasıl yancılar varsa atari salonlarında da yancı ''geçeyim mi abi'',''bir el versene'' çocukları vardır.bütün gün atari salonlarında hiç jeton almadan takılırlar. sizi tilki sinsiliğinde takip eder,geçemeceğinizi anladığınız yerlerde direk tavsiye olsun diye;''geçiim mi la jetonun yanmasın'' derler. sizde tabi çare yok verirsiniz.tam oyunun ortasında anneleri ''nerdesin sabahtan beri allah belanı vermesin'' diye terlikle bunlara girişirdi.ihtisas alanları genelde mortal kombat ve street fighter üzerinedir.her türlü comboyu,finish olayını ezbere bilirler.çocukların parası yoktu alamıyorlardı belki diyip 3 nokta derinliği yaratmak istemem .bunu toplumun kanayan yarası,kepek problemi haline de getirmek istemem. belki de gerçekten paraları yoktu ve alamıyorlardı.hatta buna extreme bir çözüm yöntemi de getirip ataşı eğip, büyük ilginç bir form kazandırarak atari makinalarına atıyor ve oyunlara girebiliyorlardı.o yaşta bu derece kreatif zeka belirtileri gösteren çocuklardı bunlar.eğer bu icraatı atari salonu sahibi görürse o zaman ağır sıçıyorlardı.adam sille tokat bu çocuklara girişip,dışarı atardı. vicdansız orospu çocuğu derdim içimden ama çocukların yaptığı çakallığı görünce aduketlerime,taktaktuketlerime devam ederdim.işin evrimsel boyutu da vardır açıkcası hep o seviyede kalınmadı tabi ki. günümüzde 3.kısımda sekmeye devam ediyoruz. sırasıyla gelinen durum şudur;
1-bir tur versene lan,''önüne biniyim mi?''
2-''abi geçiyim mi?'', ''abi özeli doldurdum çok pis kombo çakıcam''
3-şu girinizi çok beğendim, msn var mı?
|